Cele mai faine birouri din București. Inspirate de viața în… sufragerie!

Office Therapy - DesignTherapy

birouri ThePractice

Citeam recent un studiu care spunea că productivitatea crește cu niște procente importante dacă asiguri angajaților un mediu de lucru fain. Eu am simțit asta mereu pe pielea mea. Poate de aceea, deși biroul meu de zi cu zi e într-un open space tipic corporate, am încercat să-l fac cât mai cozy. Am pus un tablou de Vlad Eftenie lângă mine, o orhidee, o lampă de birou verde, poze cu D. A devenit destul de diferit de restul… Dar dacă aș fi lucrat la MSL ThePractice, ar fi fost ceva… obișnuit. Pentru că birourile lor din Iorga13 arată ca… acasă. Și se și simt așa. 

Am văzut pe Facebook că și-au renovat sediul. Și zic că merită văzut live pentru că pare tare interesant cum au reușit să dea un look atât de friendly unui spațiu plin cu birouri. Zis și făcut. Și așa am ajuns la etajul 5 din Iorga13. Prima impresie: wow, ce multă lumină! Știm cu toții cât de importantă este lumina naturală când stai cel puțin 8 ore la birou.

„De 7 ani nu mai schimbasem mare lucru. Pur și simplu am adunat. Tot felul de lucruri, de materiale, birouri pentru oamenii noi. Pur și simplu nu mai încăpeam aici. În plus, oamenii își doreau să aibă parte de puțină intimitate, mai ales că lucrăm într-un open space”, mi-a explicat Oana Bulexa, unul dintre cei doi managing directors, decizia de a începe renovările. Am văzut și niște imagini before… Locul arăta ca un spațiu clasic de birouri. Corporate, cu accente de culoare. Teoretic nu arăta chiar rău, dar, acum, prin comparație, era dezastruos.

birouri ThePractice

Întregul concept de reamenjare, realizat cu ajutorul arhitectului Marius Neagoie, a pornit de la ideea de a crea senzația unei… sufragerii. „Stăm 8-10 ore la birou, așa că ne-am gândit să facem spațiul astfel încât să nu mai arate a birou, ci a sufragerie, exact ca acasă. Așa am și pornit. Am căutat inspirație prin reviste sau site-uri de profil, unde voiam să vedem cum arată casele, nu birourile. Și cred că am reușit, pentru că, pentru prima dată simțim spațiul acesta ca acasă”, mi-a povestit Oana Bulexa de pe balconul cu vedere spre unul dintre cele mai vechi cartiere ale Bucureștiului.

Sufrageria de la birou

birouri ThePractice

După acasă, al doilea concept după care s-a ghidat reamenajarea a fost spațiu. Cât mai mult. Pentru a crea impresia de mai mult spațiu, au mers pe o amenajare în alb. Pereți, birouri, spații de depozitare, săli de meeting. Și din spațiul existent, au reușit să facă loc nu numai pentru 30 de birouri (mai multe decât înainte), ci și pentru 4 zone de discuții/întâlnire/relaxare.  Astfel, există o sală mică de brainstorming, care înainte era o debara care înghițea tot ce se dorea păstrat, biroul managementului, o sală de conferințe și o zonă open. Aceasta din urmă, scoasă din context, chiar arată ca un living:

birouri ThePractice

Biroul unde lucrează Oana Bulexa și Monica Jitariuc este amenajat cu mobilă de la IKEA. Poate de aceea pare și atât de cozy. E cunoscut, familiar. Și birourile sunt preferatele mele, le găsiți aici, costă doar 590 lei bucata. Iar fotolile sigur le recunoașteți, sunt acestea, și costă 790 lei bucata. Accentele aurii sunt tare faine. Nu poți să nu remarci tendința de a crea un spațiu care să respire, care să te ducă cu gândul la natură.

birouri ThePractice

Spațiul verde, important în orice birou

De altfel, iată, un perete întreg a fost rezervat plantelor. Și ce senzație faină dă!

birouri ThePractice

Accentul de culoare al acestei amenajări este sala de conferințe. Unde nota dominantă este galbenul. „Noi suntem o gașcă veselă și ciripitoare. Nu ne-ar fi caracterizat culorile terne și plictisitoare”, a mai spus Oana. Cât despre tabloul cu accente roz… a fost un impuls de moment. Un fel de must have. Și zic că se asortează tare bine cu trofeele agenției de comunicare.

birouri ThePractice

birouri ThePractice

Incă un lucru fain: pentru a delimita spațiile s-au ridicat niște pereți, dar de sticlă. Astfel nu există senzație de apăsare, iar spațiul pare mai mare. În aceeași idee, spațiile de depozitare au fost rezumate la niște dulapuri care ocupă un perete întreg și care se dovedesc suficiente.

Vă mai las aici câteva imagini-detaliu. Ziceți voi dacă nu par dintr-o casă obișnuită.

birouri ThePractice

birouri ThePractice

Această metamorfoză a durat o lună, fiind gata în luna martie. Investiția în reamenajare a fost una medie, reprezentanții ThePractice dorind însă să nu o dezvăluie. Oricum, a fost peste așteptări, pentru că, așa ca în orice casă, când te apuci de renovat de la zero, apar cheltuieli neprevăzute. Chiar și așa, nimeni nu regretă bugetul. „Toți colegii noștri, fără excepție, spun că spațiul este mai mare. Nu este, evident. Ne vizitează și colegi de la alte etaje și efectul este wow pentru toți. Avem și câțiva clienți care până acum nu ne-au vizitat, dar după ce au văzut imagini cu noul look au decis să facem următorul meeting la noi”, a conchis Oana Bulexa zâmbind.

Eu mă bucur că sunt printre primii care au vizitat birourile ThePractice. Chiar dacă nu or fi chiar cele mai faine din București, vă asigur că sunt în top. Iar atmosfera este… de neprețuit!

Biroul vostru cum arată?

Foto: MSL Group ThePractice

Share This Post!

16 Comments

 • Decembrie și fericirea. Tu cât de fericit ești la birou? | DesignTherapy decembrie 6, 2019 at 9:47 pm

  […] termen lung acasă. Am găsit companii cu birouri faine tare – și am scris despre ele aici: Cele mai faine birouri din București. Inspirate de viața în… sufragerie! și aici:  Zitec: Birouri SF și relaxare în mijlocul naturii– dar am găsit și […]

 • Simona mai 1, 2018 at 9:17 pm

  Ce idei superbe și inspiraționale!! Biroul meu este mediu, dar spațiul pe el e limitat. Multe obiecte ocupă spațiul și va trebui să văd pe viitor cum fac să îl organizez mai bine. ??

 • Catalina Coman mai 1, 2018 at 9:01 pm

  Arata minunat! Este atat de primitor si iti da o stare de bine numai din poze. Asa da!

 • Rokolla mai 1, 2018 at 8:33 pm

  Biroulo meu nu arata nici pe departe asa cum se vede in poze. Mi-as dori sa arate macar ca una din pozele prezentate de tine. Imi plac toate ideile tale

 • Butterfly mai 1, 2018 at 8:09 pm

  Imi place atentia la detalii, birourile n0astre nu arata asa bine 🙂

 • Ioana S. Pavel mai 1, 2018 at 1:28 pm

  Uau! Ce fain arata! Mi-ar face o mare placere sa lucrez intr-un astfel de ambient!

 • Debora Tentiș #farmacistonline aprilie 30, 2018 at 9:12 pm

  Foarte drăguțe birourile acestea! Tare aș vrea să lucrez și eu într-un astfel de birou!
  Debora – https://www.deboratentis.ro/

 • LacraRevs (@LacraRevs) aprilie 30, 2018 at 8:01 pm

  Mi se pare un design foarte ingenios și elegant! Aș lucra cu drag într-un așa loc

 • Emilia Oana aprilie 30, 2018 at 3:11 pm

  Arată superb birourile, mai mare dragul sa lucrezi. Deocamdată biroul meu este simplu, însă acum am mai multe idei de decorare.

 • Andrea Chitic aprilie 30, 2018 at 2:42 pm

  Ce idei super faine de decor la serviciu! Foarte bună ideea de „acasă” la birou. 🙂

 • oana aprilie 30, 2018 at 12:02 pm

  Ce frumoase si primitoare sunt. Chiar sufrageria din birou 🙂

 • Mihaela Curea aprilie 30, 2018 at 11:58 am

  Într-un astfel de birou, aș lucra și eu cu mai mult drag.

 • Adn de Femeie aprilie 30, 2018 at 11:14 am

  Arată senzațional! Mi-ar place tare mult ca biroul meu sa aducă măcar un pic de tentă din ceea ce am văzut în pozele de mai sus ? Felicitări pentru decizia luată!

  • DesignTherapy aprilie 30, 2018 at 2:32 pm

   Da, arata nu doar bine, ci si foarte primitor. CUm sa nu muncesti cu drag aici? :)))

 • Denisa aprilie 30, 2018 at 11:05 am

  Cred ca ti-e mai mare dragul sa lucrezi intr-un birou de genul acesta. E foarte frumos decorul si cred ca e foarte important sa ai plante verzi si lucruri de decor colorate ?