Doar un scaun? Dar ce scaun!

Office Therapy - DesignTherapy

În industria de profil există o mulțime de premii. Pentru design. Inovație. Ergonimie. Fiabilitate. O mulțime de criterii. Printre cele mai prestigioase se numără Red Dot Award. Iar scaunul meu preferat de la Herman Miller – Cosm – a primit premiul Best of the Best. Ce să zic, mă bucur că am gusturi bune! Dacă vreți și voi un scaun de pe care să nu simțiți că munciți, there you go!

Cosm, primul scaun auto-ajustabil de la Herman Miller, a primit prestigiosul premiu Red Dot Best of the Best pentru Cel mai bun design de obiect, la categoria Scaune de birou. Cosm a fost lansat oficial în România de către Workspace Studio în luna aprilie, la un an de la prezentarea sa oficială la Salonul de Mobilă de la Milano, unul dintre cele mai importante evenimente de profil ale industriei, și a devenit rapid una dintre vedetele soluțiilor ergonomice promovate de Herman Miller.

Astfel, după 10 ani de cercetare, lansarea Cosm a revoluționat piața de profil din întreaga lume. Prin sistemul automat de ajustare și mânerele speciale, introduse în premieră, este preferat pentru spații de co-working, unde punctele de lucru sunt folosite de mai multe persoane.

Sistemul automat de înclinație de la Cosm – Auto-Harmonic Tilt – permite ajustarea în timp real a scaunului, în funcție de mișcările naturale ale corpului. Mecanismul reglează punctul de sprijin astfel încât să răspundă în timp real presiunii corpului, iar acesta să se afle într-un echilibru permanent.

3 designeri ingenioși care au muncit 10 ani la un scaun

Creat de trei designeri din Germania – Carola Zwick, Roland Zwick și Burkhard Schmitz, scaunul a devenit astfel punct de referință pentru confort personalizat și ergonomie. Dincolo de acestea, ei au desăvârșit o piesă cu o cromatică spectaculoasă și un design unitar, devenind preferat de specialiști atât pentru birouri, cât și pentru amenajările rezidențiale. 

În plus, distincția Red Dot – Best of the Best Product Design – menționează printre criteriile care au diferențiat Cosm de competitori funcționalitatea, calitatea materialelor, durabilitatea, ergonomia, ușurința utilizării, finisajele, simbolistica sa, dar și aspectul ecologic în producerea fiecărui scaun.

Toate aceste caracteristici au făcut ca scaunul Cosm să ajungă, în nici un an de la lansarea pe piață, în peste 1.700 de companii din 90 de țări din întreaga lume. În România, Cosm se află deja în 22 de companii. 

Scaunul auto-ajustabil de la Herman Miller a mai primit o serie de premii importante în industrie, printre care se numără: Produsul anului la Mixology (2018), Green Product (2019), Orgatec Innovation Award (2018) și multe altele.

Share This Post!