10 scaune de care să te îndrăgosteşti

Shopping Therapy - DesignTherapy

Scaunul este necesar. Punct. Nu există nicio amenajare care să nu conţină scaune într-un fel sau altul. Când însă ai în faţa un milion de variante, parcă este greu să alegi. Noi nu am ales dintr-un milion, însă am fost „acasă” la unii dintre cei mai mari importatori şi distribuitori din ţară, unde oferta este mai mult decât generoasă, potrivită pentru toate gusturile, toate nevoile şi, mai ales, toate buzunarele. De aici am ales 10 scaune care ne-au plăcut mult, mult! Iată-le:

  1. Art-deco şi culoare

Scaunul Cizeta este realizat din lemn masiv de stejar sau de fag. Este perfect pentru dining, pentru o măsuţă de make-up, dar îşi găseşte locul şi în amenajările cu public mai numeros, cum ar fi hoteluri, cafenele sau restaurante. Costă 1.010 lei şi poate fi găsit la EVOhoreca. Iată şi o idee vizavi de cum ar arăta integrat în decor:

2. Linii simple şi elegante

Un alt scaun din lemn, de data aceasta de frasin sau fag. Combinaţia de culori îl recomandă în interioare elegante, în linii minimaliste. Costă 961 de lei, are 5 kg şi garanţie doi ani.

3. Confortabil ca un fotoliu

Cam aşa este acest scaun, tot de la Cizeta, care păstrează o linie de design clasică şi o cromatică neutră. Distribuitorul EVOhoreca spune că are o gamă variată de culori pentru tapiţeria acestui scaun, însă categoric această variantă este perfectă pentru un living spaţios. De asemenea, şi acesta poate servi drept scaun de birou sau îşi găseşte un loc într-un budoir. Preţ: 2.305 lei.

4. Şi plasticul poate arăta bine

De fapt acesta este un scaun din tehnopolimer, de la Gaber. Adică un plastic mai special, mai rezistent şi care arată mult mai bine. „Este un scaun cu un design neconvenţional, creativ, care poate fi folosit atât la interior, cât şi la exterior. Îl recomandăm pentru cafenea sau food-court pentru că are o rezistenţă deosebită, însă îşi poate regăsi locul şi în amenajările rezidenţiale, dând un aer sofisticat unei terase. De asemenea, scaunul poate fi tapiţat în diverse culori, prin urmare arată foarte bine şi în amenajările în stil eclectic sau industrial”, a explicat Alin Truşcă, manager al firmei ce distribuie aceste scaune. Are cadru de lemn masiv de fag şi costă 669 lei.

 

5. În culoarea anului

Tot din seria scaunelor cu design atipic, scaunul Tarta de la Slide se încadrează categoric în tendinţele lui 2017. Culoarea sa, Greenery, reprezintă o alegere inspirată pentru forma de fagure. Este un scaun confortabil, mai ales că este destul de lat. Costă 2.022 lei şi are, de asemenea, o garanţie de doi ani.

6. Culori tari

Acest scaun al cărui design apaţine Georgiei Zanellato este unul dintre cele mai frumoase scaune, în vizunea mea. Este realizat în întregime din lemn masiv de frasin. Costă puţin peste 1.300 de lei, însă este un scaun superb, realizat la standarde înalte şi care poate reprezenta o pată de culoare binevenită în orice amenajare datorită tapiţeriei. Dacă în comandaţi de la EVOhoreca, să ştiţi că ajunge la voi în 20-25 de zile. Este recomandat îndeosebi pentru restaurante şi cafenele, dar eu tare l-aş pune în living, alături de alte trei scaune identice ca formă, dar cu tapiţerie în culori diferite.

7.  Accente industriale

Din topul scaunelor nu putea lipsi unul metalic. Cu siguranţă ştii modelul, a fost un mare hit de la apariţie. Eu însă cred că tendinţele le construim după sufletul nostru, aşa că îl poţi achiziţiona cu încredere în continuare. Mai ales că vine şi în variante diferite de culoare. Mi se pare un scaun perfect pentru un apartament de burlac. E mai masculin şi de altfel practic. Scaunul Tolix costă 374 de lei şi îl găseşti aici.

  1. Tonuri neutre şi stejar

Deşi lemnul de brad rezistă destul de bine, prefer stejarul de multe ori, mai ales la scaune. Sunt un pic mai grele, dar mult mai rezistente în timp. Şi când ai mulţi prieteni care vin în vizită sau copii care să mute scaunele de colo-colo, e chiar util. Pe de altă parte, acest scaun care are un design superb, în linii fine, simple, rotunjite şi blânde este perfect pentru restaurante sau cafenele. Mai ales că spătarul curbat poate fi şi tare confortabil. Perfect pentru stat la poveşti. Preţ? 397 lei.

9. The exclusive-ist

Scaunul Tokio de la Metalmobil este mai mult decât un scaun. Este un concept. Extrem de confortabil, poate înlocui cu uşurinţă un fotoliu, atât acasă, cât mai ales într-o cafenea sau un lounge. De asemenea, mi se pare extrem de potrivit pentru un office de lux. Costă puţin peste 2.200 de lei, dar chiar de la prima vedere poţi înţelege raportul calitate-preţ. Lemn masiv, tapiţerie de lux. Şi nici nu-ţi mai vine să te ridici din el. Vă arăt mai multe variante de amenajare ca să vedeţi cât e de versatil. Şi culorile, ah, culorile!

10. Scaunul with a twist

Aici intră scaunele cu design să spunem clasic, tapiţate, însă un pic altfel. Am descoperit la EVOhoreca că poţi crea scaune după placul tău. De exemplu iei acest design, iar tapiţeria o imprimi cu o imagine pop-art. Un Andy Warhol de exemplu. Sau poate cu un imprimeu geormetric. Ori o imagine abstractă. Sfatul meu este însă să întrebaţi un designer înainte de a vă da frâu liber imaginaţiei. Acest scaun costă de exemplu 827 lei.

Cu siguranţă am mai putea completa acest top cu încă 10 sau 100 scaune. Indiferent de gusturi, reţineţi însă că atunci când cumpăraţi scaune, indiferent că sunt pentru acasă sau pentru birou, pentru o cafenea sau un alt tip de business, trebuie să luaţi în calcul traficul la care va fi supus, calitatea lemnului şi a tapiţeriei.

Care este scaunul vostru preferat?

Foto: EVOhoreca.ro

Share This Post!