3 trenduri în design și colecțiile de gresie și faianță pe care le vei iubi

Shopping Therapy - DesignTherapy

Nu sună prea fancy acest titlu. M-am tot gândit. Dar ce să vezi! Colecțiile sunt chiar fancy. Căci CESAROM a lansat noile colecții de gresie și faință și zău dacă nu-mi vine să încep să sparg prin baie. Accidental, desigur. Și la fix pentru un pretext de renovare. Pentru că noile colecții zici că-s coborâte de pe Pinterest. Vă arăt și vouă! 

Nu prea mă entuziasmez eu când primesc vești despre noi colecții. Dar de data aceasta mi-au sărit în ochi fotografiile. Classic Blue (da, I am a sucker for it) și niște modele absolut fabuloase. Care vin să sprijine trei trenduri, trei stiluri pentru 2020, tare faine. 

gresie CESAROM

Stilul Ethnic-Arty

Cunoscut pentru culorile sale vii, patch-urile complexe și amestecul de texturi, stilul marocan a devenit una dintre cele mai semnificative tendințe ale anului, așa cum se arată în succesul mondial al produselor artizanale nord-africane, cum ar fi coșurile de rafie, felinarele metalice și decorurile ceramice marocane. Potrivit companiei, această tendință va continua și în 2020, fiind un stil atemporal.

Pentru a crea un aspect unic în acest stil, definit de modele colorate, CESAROM recomandă colecțiile Wright și Terrazzo, compuse din plăci ceramice cu durată lungă de viață, ușor de instalat și curățat, potrivite atât pentru placarea pereților, cât și a podelelor.

gresie CESAROM
gresie CESAROM

Stilul minimalist, brutalist

Materiale brute precum cimentul și piatra, liniile drepte, formele simple, suprafețele mate, nuanțele de la antracit la gri deschis, dar și variațiile de bej sunt în mare vogă anul acesta și definesc acest trend. O ramură a minimalismului este stilul « Terrazzo », care rămâne o tendință dominantă în 2020, în toate formele și culorile. Designul simplu al acestui trend se poate regăsi și în colecțiile CESAROM Move, Crust sau Flakes.

gresie CESAROM

Gresie CESAROM în stil art-deco

Adică detalii decorative, meșteșuguri fine și jocuri de culori atemporale. Prin îmbinarea decorurilor clasice cu influențele moderne se poate crea un spațiu care să reziste la testul timpului. Decorurile folosite în acest stil pot părea un tapet vintage, însă un pattern tridimensional le aduce în tendințele contemporane. Acest stil poate fi obținut și în propria locuință prin folosirea plăcilor ceramice din colecțiile CESAROM Nalim și Ara.

gresie CESAROM

Dimensiunile plăcilor ceramice ale noilor colecții variază între 33x33cm și 60x30cm, fiind disponibile atât pe formate pătrate, cât și dreptunghiulare, în funcție de preferințe. De menționat că gresiile porţelanate CESAROM sunt arse la temperaturi ridicate pentru a obține o placă ceramică foarte compactă și cu absorbție de apă aproape de 0%. De altfel, gresia porțelanată este placa ceramică cu cea mai bună rezistență mecanică, la abraziune, agenți chimici și variații de temperatură.  

Cele 25 colecții CESAROM lansate în acest an, alături de cele deja existente, sunt disponibile în rețelele distribuitorilor specializați, rețelele DIY Ambient, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin, precum și în magazinele proprii CESAROM din Cluj-Napoca și București.

Dacă ți-au venit deja idei, vreau să-ți mai ofer câteva surse de inspirație: 

8 trucuri care transformă orice baie banală într-una senzațională

Share This Post!