4 lucruri must have pentru casa ta în 2017

Shopping Therapy - DesignTherapy

La an nou, lucruri noi. Este bine, chiar indicat ca, periodic, să faci o schimbare în casa ta. Un mic upgrade, o piesă de mobilier nouă, o culoare nouă, poate nişte decoraţiuni noi sau nişte draperii. Dacă nu ştii de unde să începi, am pregătit o listă cu lucrurile pe care orice casă ar trebui să le aibă. Poţi începe de aici!

  1. O canapea de calitate

Da, este simplu să cumperi o canapea, însă nu la fel de uşor când vezi canapeaua drept o investiţie. De cele mai multe ori petreci pe canapea multe ore, fie relaxându-te în faţa televizorului, fie cu prietenii. Sau o foloseşti pentru oaspeţi. Sau chiar pentru tine. De aceea, de data aceasta nu trebuie să faci rabat la calitate. O canapea cu adevărat bună, cu o durată de viaţă considerabilă costă de la 1.500 de euro în sus. Alege o canapea cu o lăţime de 140-160 cm minimum dacă este extensibilă (de preferat pentru mulţi) şi care se extinde pe lungime, precum un pat. Este mult mai confortabilă.

canapea extensibila casa studio 32

Alege o canapea cu o saltea de calitate, confortabilă, similară cu cea a patului. Cele din spumă poliuretanică sunt mai practice şi, sincer, le prefer. Îţi recomand de exemplu canapeaua Asia, de la Studio32, care are structura din oţel, iar spatarul este din lemn de esenţă tare.

Îmi place şi că are un spatar reglablil, dar şi că are perne nedeformabile. Sunt mult mai practice. De asemenea, husa se poate detaşa, iar atunci când ai des musafiri sau dacă ai copii vei vedea cât de important este acest aspect. Preţul este de 9.392 lei, însă în prezent magazinul practică o reducere de 30%. Astfel ajungi la un rezonabil 6.500 de lei.

  1. Set de veselă pentru 6 persoane

Mai exact două seturi de veselă, nu neapărat identice, dar asortate, ca să poţi face faţă unui număr mare de musafiri atunci când este cazul. Vesela trebuie să fie elegantă, perfectă pentru mesele în familie şi nu numai. Uneori uităm că luatul mesei ar trebui să fie un moment de relaxare şi răsfăţ, nu o necesitate fiziologică. De aceea, sfatul meu este ca, măcar o dată pe săptămână, să iei masa acasă ca şi cum ai fi la restaurant. Vei vedea diferenţa în starea ta de spirit. Şi a familiei. Pentru casa ta îţi recomand farfuriile Alice de la Design&After. Preţ: de la 75 de lei. Poţi face un astfel de setting, de exemplu:

vesela casa design and after

  1. Corpuri de iluminat minimaliste

Plafonierele nu mai sunt la modă. De fapt, nu au fost niciodată. Pur şi simplu au reprezentat o variantă ieftină şi comodă pentru oricine nu îşi dorea să investească şi în corpurile de iluminat. Însă un corp de iluminat potrivit poate schimba ambientul. Încearcă-le pe cele minimaliste, cu finisaje metalice. Nu se demodează, ci se reinventează.

  1. Un covor pentru casa ta

Banal? Poate, însă extrem de important. Nu neglija acest aspect, reprezintă un plus de confort şi contribuie la realizarea unui ambient armonios în casa ta. Sunt variante şi variante. De la covoarele pufoase (nu cele cu fir foarte lung), din materiale naturale, la cele cu design geometric. De exemplu, o piesă clasică este Lappljung Ruta de la Ikea. O vei regăsi în amenajări de revistă, dar şi în casele prietenilor tăi pentru că este un covor versatil, practic, cu un preţ rezonabil. În plus, este şi uşor de întreţinut. Preţ: 195 lei, dimensiuni 200 x 200 cm.

covor casa ikea

Îţi doresc un 2017 plin de alegeri inspirate pentru casa ta, astfel încât să te simţi mereu „acasă”!

Foto: Cătălin Vatra, PR

Share This Post!