5 lucruri de care NU ai nevoie în casă

Shopping Therapy - DesignTherapy

Suntem obişnuiţi să invetariem mulţimea de lucruri de care avem nevoie. Fie ca le strângem pentru funcţionalitate, fie pentru design, în general suntem genul de oameni care strâng multe. Astăzi vorbim însă despre ce NU aveam nevoie în casă, din perspectiva amenajării interioare. 

1.Nu avem nevoie de 10 scaune şi fotolii

Spaţiul livingului este şi aşa din ce în ce mai redus şi datorită preferinţei constructorilor pentru integrarea bucătăriei, diningului şi livingului în aceeaşi încăpere. Prin urmare, deşi poate am văzut nişte fotolii confortabile şi nişte poufuri simpatice, cel mai bine este să ne limităm la canapea şi 1-2 fotolii. Pot fi un scaun şi un fotoliu chiar, un taburet şi un fotoliu şi alte combinaţii. Sau poate rămâne  doar canapeaua, mai ales dacă are şi şezlong. Şi nişte perne mari, eventual.

pinterest

2. O masă pentru 6-8-10-12 persoane

Mesele imense sunt o amintire. Recunosc că în ziua căsătoriei am primit vreo trei seturi de masă de dimensiunea cearşafului de pat. Pentru mese uriaşe, de 10 persoane. Am ridicat din umeri ştiind că nu voi avea niciodată o masă atât de mare. Poate doar dacă mă voi muta într-un castel de pe Valea Loarei. De preferat meselor care ocupă mult prea mult spaţiu sunt cele extensibile, simple. La Ikea am văzut o mulţume de modele, de o calitate foarte bună. Personal, o recomand pe cea de două locuri care poate deveni masă pentru patru. De asemenea, nu mai este un must să ai masa şi scaunele asortate, la set, cum se spunea. Ba chiar nici scaunele nu este cazul sa le ai identice.

d91643a2-0cd9-452f-8586-41f353f591ed

3. Dulapurile de bucătărie 

Da, arată bine, însă nu întodeauna. Lasă loc pentru câteva etajere unde să expui ustensile mai arătoase, borcane cu diverse bunătăţi, cănile preferate etc. Spaţiul va părea mult mai aerisit şi confortabil, mai neformal. Şi dacă tot suntem la acest capitol, încearcă să nu devii colecţionar de aparatură electrocasnică mai ales în bucătărie. Nu ai nevoie de două mixere, trei blendere şi multe alte accesorii pe care le foloseşti o dată pe lună. Dacă nu le utilizezi de cel puţin trei ori pe săptămână, înseamnă că ocupă spaţiul degeaba. Un blat de lucru aerisit, curat este mereu la modă.

Homedit com

4. Mobilierul accent 

Piesa de rezistenţă dintr-o amenajare nu este un must decât dacă într-adevăr ai găsit ceva de care te-ai îndrăgostit. În caz contrar, poţi crea o piesă accent combinând altele clasice. De exemplu poţi pune o pernă cu un imprimeu deosebit pe un fotoliu simplu. Iţi recomand cu căldură Marie Nouvelle.

5. Biroul de acasă

… acela greoi, cu o mulţime de rafturi, eventual pe colţ şi înalt cât o bibliotecă. Nu mai este cazul să aveţi aşa ceva în casă. Un birou simplu, aerisit, cu cel mult un dulăpior rulant lângă, dar care să se integreze perfect în decor, nicidecum să fie de tipul roll boxului corporatist. Găseşti combinaţii funky la Ikea. Personal, sunt mare fan al dulăpioarelor metalice şi colorate. Perfecte într-un decor industrial, vintage, modern sau eclectic.

Ikea Lisabo

Tu câte lucruri de pe această listă ai bifat?

Share This Post!