5 secrete furate de la franțuzoaice în materie de… sssht!

Shopping Therapy - DesignTherapy

Dacă tot e vineri seară, vacanță, weekend și destul de cald afară, iar reducerile în toi, designul de azi se referă la… piese de lenjerie. Nu prea vorbim despre acest subiect, deși toată lumea poartă lenjerie. Ba mai mult decât atât, rolul acesteia este de departe mai mult decât funcțional. Christian Dior zicea la un moment dat că fără o bază, nu poate exista modă. Păi de ce baza ținutelor noastre fabuloase de zi cu zi nu ar fi lenjeria?

Secretul nr. 1: bugetul

Am citit la un moment dat într-o publicație de modă cum că franțuzoaicele cheltuie anual cam 20% din bugetul alocat hainelor pe lenjerie (în România, 47% dintre femei cheltuie 50-100 de lei pe o piesă de lenjerie – zice SevenSins.ro). Nu mi se pare o sumă neglijabilă. Așa că poate data viitoare când ajungi la magazin, nu mai cumperi 3 la preț de 1 și mai degrabă te orientezi către piese de lenjerie care te fac să te simți bine. Confortabil. Dar și sexy. Că doar asta nu ține de nimic altceva decât de fiecare. Desigur, putem vâna reducerile, de ce nu? Acum, de altfel, e o perioadă perfectă pentru un refresh în sertarul cu lenjerie. 

Secretul nr. 2: joie de vivre

În strânsă legătură cu punctul 1 al listei de secrete. Joie de vivre se referă în primul rând la sine. Citeam la un moment dat că peste 40% din femei cumpără lenjerie pentru a-și surprinde partenerul (era un sondaj SevenSins.ro – unul dintre cei mai mari retaileri de lenjerie din România). Poate că ar trebui să mai scadă puțin procentul acesta. Plecând de la statistica de mai sus, am întrebat câțiva reprezentanți ai sexului opus cât de importantă este pentru ei lenjeria partenerei. Well, nu prea, se pare. Cică totul ține de atitudine. Dar că o lenjerie ajută. Mai ales dacă arată ca piesele de lenjerie pe care le-am descoperit în seara aceasta la SevenSins.ro.

Secretul nr. 3: lenjerie asortată

Se pare că (zice un director de creație al unui cunoscut brand de lenjerie din Franța, deci așa trebuie să fie) franțuzoiacele poartă lenjerie asortată. Dantelă cu dantelă, roșu cu roșu etc. Cu alte cuvinte, nu mai lua la întâmplare din sertar ce-ți pică în mână și acest lucru te va face să te simți mai bine toată ziua. Undeva la peste o treime dintre românce (citez același sondaj) cumpără seturi de lenjerie. Deci e bine, ne înscriem în linia trasată de cele mai senzuale femei de pe planetă. Dacă ai nevoie de inspirație, uite ce am mai găsit eu la SevenSins.ro. Evident, nu e nevoie să te limitezi la seturi. Poți combina un sutien cu trei perechi de slip – în aceeași culoare/cu același model – eventual cu croieli diferite.

Secretul nr. 4: la vedere

Uneori nu strică să lași și ceva la vedere. Se aplică mai ales în cazul bralettelor sau al body-urilor. O bretea poate fi cât se poate de sexy, la fel și puțină dantelă ce răzbate prin decolteu. Dacă le porți cu decență și eleganță. De exemplu, pe sub o cămașă sau sub un top transparent. De altfel, unele arată atât de spectaculos că ar fi și păcat să le ascunzi complet. Da, tot la SevenSins.ro le-am găsit.

Secretul nr. 5: minimalism, dar nu neglijență

Curentul minimalist nu trebuie ignorat. Cu siguranță. Cumpărăm responsabil, tocmai de aceea e bine să investim în piese de lenjerie de calitate și care nu doar că rezist în timp, ci și în preferințele noastre. În ideea acestui minimalism, dacă ești fan al brandurilor românești, atunci Nalu Underwear poate fi pentru tine. 

În orice caz, franțuzoaicele au grijă ca și minimalismul să fie seducător. Chiar și când vorbim de pijamale. Așa că lasă tricourile lălâi deoparte și investește în piese senzuale. Deux-piece satinat sau dantelat, un halat poate din mătase, chiar și piesele din bumbac pot fi o alegere potrivită, dacă alegi modele care te fac să te simți și sexy, nu doar confortabil. 

Acestea fiind zise… Bonne nuit!

Foto deschidere: Adobe Images

Share This Post!