7 fotolii superbe, pentru orice stil

Shopping Therapy - DesignTherapy

Nu ştiu voi cum sunteţi, însă noi suntem fascinaţi de fotolii. Cred că a fost cea mai plăcută sesiune de shopping de familie cea după fotoliu perfect, confortabil, frumos, cu ceva aparte, care să se mai şi potrivească în decorul de pe atunci al casei. Am probat zeci (nu exagerez) de fotolii. Am mers într-o mulţime de magazine, am făcut reasearch online. A fost o căutare asiduă pentru că ştiam exact ce ne dorim, dar nu găseam, mai ales că eram şi limitaţi de spaţiu. De fapt, doar nu ştiam să căutăm suficient de bine. 

Fotoliul contemporan

Încep cu ce este mai „greu”. Liniile tăiate îndrăzneţ, geometria evidentă, ba chiar o aparentă ruptură în design, toate le are acest fotoliu. Este însă confortabil, atât cât să nu te facă să pierzi nopţile în el, ci mai degrabă să savurezi un ceai şi 50 de pagini din romanul preferat. Am ales un ton neutru, dar vă zic sincer că l-aş prefera roşu. Sau verde. Sau albastru electric. Undeva lângă o fereastră sau, pentru cei ce au, lângă un şemineu. Şi aş zice să luaţi două. Pentru că invită la discuţie. Se potrivesc perfect într-un decor minimalist, dar şi într-unul industrial.

 

Fotoliul pată de culoare

Dacă tot a venit vorba de spaţiu de conversaţie, atunci acesta este un fotoliu simpatic. Nu are spătar înalt deci va fi confortabil pentru o perioadă limitată de timp. Aşa că se potriveşte şi în săli de aşteptare, spaţii horeca sau săli de conferinţe. Genul de spaţii unde stai, dar mai şi pleci. Culoarea este absolut superbă, iar detaliul auriu dă o notă classy ce va fi oarte apreciată.

Fotoliul de budoir

Dacă aş avea un dressing, acest fotoliu şi-ar găsi locul acolo. Este perfect pentru a te odihni pe el câteva clipe sau pentru a te aşeza pe el cu scopul de a contempla. La fel de fain este pentru o terasă, dar chiar şi pentru un spaţiu de lucru, ca loc de relaxare. Îmi place galbenul, este o culoare care încălzeşte şi, în plus, este şi preţioasă. Tot este anul glam!

Fotoliul patchwork

Ne întoarcem în spaţiul rezidenţial cu acest fotoliu vesel şi confortabil. Este din seria fotolii „de citit” în ele. Sau de uitat la un film bun.

Fotoliul glam

Rupem puţin rutina cu un fotoliu care cu siguranţă nu este unul comun. Poate ai crede că este pretenţios. Păi este, dar doar dacă vrei să-l înghesuieşti într-un living alături de mobila bunicii, câteva rafturi şi comode, o canapea extensibilă şi cufărul cu jucării. Aceasta este o piesă specială, care necesită spaţiu şi deschidere. Se potriveşte într-un decor simplu, într-un penthouse sau într-un salon. Este o piesă de atracţie, deci va trebui să îi oferiţi atenţia de care are nevoie.

Fotoliul minimalist

Aceasta este o piesă tare simpatică şi dragă mie. E foarte confortabilă, are un design atipic şi intră de fapt mai degrabă în categoria scaunelor. Dar nu este chiar un scaun. Vi-l recomand pentru un balcon generos sau o terasă, în amenajările horeca, dar şi în sălile de aşteptare, cum ar fi cele de la clinici de beauty de exemplu.

Fotoliul pentru dining

Da, da, la masă stăm pe scaun. Dar dacă am sta pe un fotoliu. Mie îmi place mult acesta. Şi cred că ar schimba complet aspectul unei zone de luat masa, fie că vorbim de living sau de bucătărie. Nu te gândi la spaţiu. Poţi alterna scaune „normale” cu aceste fotolii confortabile şi cu o cromatică spectaculoasă. Doar că nimeni nu va mai dori să stea pe scaun. Dacă activezi în zona horeca, vin tare bine şi în restaurant. În plus, clienţii nu vor mai vrea să se ridice de pe fotoliul cconfortabil, ceea ce înseamnă o notă de plată mai grasă.

fotolii horeca rezidential

Eu am găsit toate aceste fotolii la Studio32. Nu că nu ar exista fotolii senzaţionale şi în alte părţi, ci pur şi simplu pentru că mi-a fost mai uşor să găsesc aici stiluri atât de diferite şi un raport calitate – preţ excelent. În plus, la showroom sau online, vei găsi specialişti dispuşi să te ajute în amenajare. Ah, şi ce e mai important, au şi producţie proprie deci poţi face lucruri custom.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, îl poţi împărtăşi şi prietenilor tăi. Căci sharing is caring, nu-i aşa? 

Share This Post!

25 Comments

 • Khloe octombrie 3, 2017 at 9:07 am

  Cel rosu e superb.

 • Raluca Brezniceanu septembrie 20, 2017 at 12:42 pm

  Daca ar fi dupa mine as avea casa plina de fotolii, dar din pacate intr-un apartament de bloc nu incap prea multe. Desi mi-as dori un decor mai bogat suprafata nu ma lasa sa aleg decat stilul minimalist.

  • DesignTherapy septembrie 22, 2017 at 7:55 am

   In general, spatiile se pot eficientiza. Incearca o amenajare pe verticala 🙂

 • ellafairytale septembrie 19, 2017 at 7:22 pm

  Cat de frumoase sunt toate. Imi place cel mov in special.

 • Stefania Petcu septembrie 19, 2017 at 11:24 am

  Faine sunt toate, dar cred ca cel minimalist imi face cel mai tare cu ochiul ?

  • DesignTherapy septembrie 22, 2017 at 7:56 am

   Are ceva special, asa e 🙂

 • Loredana septembrie 19, 2017 at 8:07 am

  Toate sunt frumoase, dar oare care este cel mai confortabil dintre toate!?
  Imi place cel mov…si cel alb! 🙂

  • DesignTherapy septembrie 22, 2017 at 7:57 am

   Cel contemporan si cel alb pentru a sta mult in ele. Cel putin asa mi s-au parut mie.

 • Adriana septembrie 19, 2017 at 7:01 am

  Vaai, cel minimalist este foooarte fain!

 • Simona Tinca septembrie 18, 2017 at 8:38 pm

  Imi plac toate modelele enumerate de tine dar cel glab clar mi-a atras atentia.

  • DesignTherapy septembrie 22, 2017 at 7:58 am

   E foarte fain. Si mai putin pretentios decat pare la prima vedere.

 • andreea georgiana septembrie 18, 2017 at 8:32 pm

  articolul asta e sursa de inspiratie pentru ce va urma la mine:D

  • DesignTherapy septembrie 22, 2017 at 7:58 am

   Ma bucur! Sper sa gasesti inspiratie si in alte articole!

 • DaddyCool.ro septembrie 18, 2017 at 7:57 pm

  Fotoliul contemporan este the one and only!!! <3 <3 <3

  • DesignTherapy septembrie 22, 2017 at 7:59 am

   Ma gandeam eu. E de baieti, asa 🙂 Structural, dar confortabil.

 • Codruţa Romanţa septembrie 18, 2017 at 7:33 pm

  Fotoliul Minimalist ar fi perfect în balconul naşei mele! La cât e ea de înnebunită după galben şi fotolii! Musai să-i dau link-ul!

  • DesignTherapy septembrie 22, 2017 at 7:59 am

   Este foarte confortabil. Si usor.

 • Catalina Cotoc septembrie 18, 2017 at 4:11 pm

  Woow! Toate sunt superbe. Imi place mult cel contemporan, minimalist si cel pentru dining.

  • DesignTherapy septembrie 22, 2017 at 8:00 am

   Cel rosu este special. Se potriveste si in dormitor, la masuta de toaleta de exemplu. Sau chiar si la birou, daca stilul este romantic.

 • Ioana septembrie 18, 2017 at 3:56 pm

  Cel patchwork e preferatul meu. Nu stiu daca s-ar potrivi cu restul lucrurilor din casa dar imi place la nebunie!

  • DesignTherapy septembrie 22, 2017 at 8:01 am

   De obicei se potriveste intr-un decor in tonuri neutre. Sau cu mai putine culori, ca accent.

 • Adn de Femeie septembrie 18, 2017 at 12:13 pm

  Foarte frumoase alegerile tale. Eu am un singur criteriu important de urmat…. neaparat să aibă laterale. Ca să-mi sprijin mâinile. Apoi în funcţie de situaţie 😉

  • DesignTherapy septembrie 22, 2017 at 8:03 am

   Da, si mie mi se pare important, dar nu sunt mereu necesare.