8 idei pentru baia ta care te vor pune imediat pe treabă

Shopping Therapy - DesignTherapy

baterii de baie

Doamne, ce mă bucur că am evoluat de la baterii-uniformă din inox lucios și care se pătau imediat! Țineți minte vremea aceea când, în toate băile, bateriile erau la fel? Nu conta ce lavoar aveai, dacă bateria se potrivea sau nu, astea erau opțiunile. Azi, din fericire, lucrurile sunt diferite. Și ce îmi place mai mult este faptul că nu doar forma s-a modificat și adaptat gusturilor clienților, ci și… culoarea. Iar asta este wow! De altfel, clienții devin din ce în ce mai interesați de design, căutând soluții care să le răspundă nevoilor nu numai în ceea ce privește confortul și funcționalitatea, ci și prin designul ales. Pentru că, din fericire, băile au devenit la fel de importante ca și restul locuinței – dacă nu chiar un pic mai importante.

Să explic puțin de ce am început cu această pledoarie pentru design în ceea ce privește baia. GROHE a lansat o nouă colecție de culori și finisaje dedicate băii, inclusiv baterii, dușuri, termostate, plăci de acționare a apei (disponibile și ca variante de negru lucios) dar și alte accesorii care arată spectaculos. Designul este simplu, echilibrat, dar în același timp sofisticat, minimalist, dar nu auster sau simplist pentru că vine cu un element aparte.

Cel care m-a cucerit, de altfel: culoarea! Recunosc, m-am îndrăgostit de linia COLORS – minimalistă, fină, dar și de culori, că despre ele vorbim. Și da, ce spectacol! 8 variante superbe, 8 culori care descătușează creativitatea oricărui designer. Deși eu una am mers, în general, pe baterii negru mat – mi se pare cea mai elegantă alegere – cum să nu te îndrăgostești pur și simplu de o culoare care se numește Warm Sunset?

baterii de baie Grohe

Accesorii în aceeași culoare cu bateriile, la GROHE

Fie că alegi finisajul lucios sau pe cel brushed (mat), este imposibil să nu ieși în evidență cu bateriile și accesoriile din această superbă colecție. Și așa am ajuns la un detaliu extrem de important: faptul că la GROHE ai toate elementele necesare în aceeași culoare.

Da, nu doar baterii, ci și dușuri, termostate, plăci de acționare a apei și tot felul de accesorii necesare mai ales când alegi o astfel de culoare. Și știu că lipsa disponibilității acestor elemente este un motiv pentru care mulți preferă alegerea unei culori safe: inox clasic și dacă se poate mai ieftin, că și așa va fi necesar să-l înlocuiți în scurt timp (insert rolling eyes here, dar o să vedeți imediat de ce nu mai este cazul acum).

Las aici câteva imagini pentru a vă convinge de cât de frumoasă este această culoare și ce minuni estetice poate face pentru baia voastră.

baterii de baie Grohe
baterii de baie Grohe

Vrei o culoare elegantă prin simplitate? Alege negrul!

Noua colecție GROHE vine și cu două variante pentru cei care preferă băile în culori mai închise (cum ziceam, chiar și eu până la Warm Sunset). Phantom Black și Hard Graphite. Prima este un negru intens, foarte elegant, în timp ce a doua se duce înspre un gri, extrem de sofisticat. Desigur, recomand orice variantă, depinde cel mai mult de restul mobilierului din baie. Ah, și aici iar vă recomand să vă uitați pe site-ul GROHE, unde puteți adăuga de exemplu ceramica, astfel încât să vedeți compatibilitatea cu diferite forme și culori.

Un detaliu important pentru cei ce se tem că negrul va atrage mai multe urme și amprente, că se vor zgâria și va trebui să le schimbi mai repede decât în varianta safe, din inox – da, așa este. Dar nu în cazul acestei game de la GROHE.

Datorită tehnicii de acoperire cu lac, toate produsele din linia Phantom Black au fost îmbunătățite pentru a fi mai longevive, precum și mai rezistente la coroziune, decolorare și zgârieturi decât variantele negre tratate cu vopsea pulbere. În plus, Phantom Black este mai rezistent la amprentele vizibile. Deci, necesită mai puțină curățare și sunt ușor de îngrijit – ceea ce le face perfecte și pentru industria ospitalității.

baterii de baie Grohe
baterii de baie Grohe

O tehnologie pentru bateriile de baie care chiar face diferența

Pentru că mi se pare extrem de importantă calitatea și tehnologia din spatele aspectului, trebuie să vă spun că toate gamele de mai sus fac parte dintr-o colecție nouă, ce se bazează pe o tehnologie care provine din industria aerospațială: Physical Vapor Deposition (PVD). În prima etapă – pretratarea, componentele sunt curățate cu grijă și tratate termic într-un cuptor în care componentele din plastic sunt supuse unui proces de degazare. În timpul celui de-al doilea pas, se aplică stratul PVD.

Acest proces are loc într-un mediu vidat și constă în trei etape: în primul rând, substratul este curățat din nou, apoi se aplică stratul de bază, urmat de stratul de vopsea. PVD are ca rezultat finisaje de trei ori mai rezistente în general și de zece ori mai rezistente la zgârieturi, comparativ cu finisajele zincate. Și, mai ales dacă aveți copii, știți de ce este extrem de important acest aspect.

Ce să vă mai spun? Mai bine vă arăt. Toate superbele finisaje, ca să vă pun și pe voi în încurcătură. Doar nu o să fac singură planuri de renovare a băii, nu? Deși am văzut și o baterie de bucătărie în culoarea Warm Sunset care… dar să vă arăt:

În loc de concluzie, o întrebare

Așadar, ați văzut că soluțiile complete de baie din gama Essence, în combinație cu sistemele de duș Euphoria potrivite și sistemul SmartControl, vă ajută să amenajați o baie care să te  facă să te simți ca la SPA chiar și acasă. Pentru că, din fericire, nu trebuie să faci compromisuri: poți avea și design, și durabilitate.

Și acum vine și întrebarea: ce culoare ați alege pentru noua voastră super-baie?

Fotografii: Grohe/PR

Share This Post!