Battle of the year: cine cheltuie mai mult în cuplu pentru cadouri?

Shopping Therapy - DesignTherapy

Deși scriu, mi-ar plăcea să spun: să ridice mâna cei care au buget fix pentru  partener când vine vorba de cadourile pentru Crăciun. Dacă nu aveți și vă gândiți la treaba asta, atunci ar trebui să știți cam cât cheltuiesc femeile și cam cât bărbații, în medie, pentru un cadou mai altfel. Aici nu vorbim de the usual suspects: bijuterii, genți, pantofi și orice și-or dori bărbații, ci de cadouri speciale. Care oferă long lasting memories. Cum sunt cele de mai jos.

Când vine vorba despre cadouri de Crăciun, femeile sunt mai generoase decât bărbații, arată datele Complice.ro, magazin de cadouri experențiale. Mai exact, femeile cumpără astfel de cadouri cu 13-15% mai scumpe decât cele cumpărate de bărbați, iar acestea includ adesea experiențe cu adrenalină pentru parteneri sau experiențe în doi, romantice.

Cadourile de Crăciun reprezintă printre cele mai importante daruri din cuplu, venind imediat după cele legate de aniversarea partenerului. Pe parcursul anului 2019 și femeile, dar și bărbații au alocat un buget semnificativ pentru cadouri experiențiale, adică 200 de euro, respectiv 185 de euro. Și în privința cantității au existat diferențe semnificative, arată datele Complice.ro. Astfel, cele mai multe cadouri sunt cumpărate de femei, doar o treime dintre experiențele achiziționate venind din partea bărbaților.

Pe scurt, noi cheltuim mai mult și cumpărăm mai mult. Asta e! Trebuie ca și bărbații să accepte asta, pentru că statistic este deja demonstrat. Ce cumpărăm noi și ce cumpără bărbații? Aici cumva răspunsul este previzibil. 

Ce vor femeile și ce vor bărbații

Femeile primesc cadou experiențe care se axează pe relaxare și timp de calitate, cum ar fi experiențe la SPA, ateliere olfactive unde își pot crea propriul parfum sau degustări de ciocolată.

Bărbații, pe de altă parte, primesc experiențe de driving pe circuit sau virtuale, la manșa unui simulator de zbor, salturi cu parapanta sau călătorii virtuale.

Iar când vine vorba de cadourile de Crăciun, un procent semnificativ de clienți preferă cadourile de care se pot bucura ambii parteneri: cine romantice în wine bar, o escapadă urbană la Brașov, degustări de cafea.

Noi, de exemplu, am preferat o escapadă urbană în oraș, la hotel, consumată puțin mai înainte de Crăciun, după disponibilitatea bunicilor, și o degustare de cafea. Pentru că suntem mari cafegii. Cum suntem părinți de 4 ani și bunicii ajung destul de rar la noi, timp pentru noi doi (fie și doar pentru un somn neîntrerupt și o cafea băută în liniște) este ceva ce ne dorim și apreciem mereu. Dar, de câțiva ani, cadourile de acest gen sunt pe lista noastră, unul pentru celălalt. De la bilete la concerte, la circuite pe macadam, de la o zi la SPA la un atelier de homebrewing, le-am încercat pe toate.

Planuri de viitor?

Și partea bună este că, la Complice.ro, oferta crește constant. Sunt tot mai multe experiențe, mai diferite, iar pentru aniversarea noastră deja mă gândesc la ceva special. Asta pentru că Oana Pascu, cea care a fondat acest magazin de experiențe, te ajută să creezi cadouri personalizate. 

Astfel, chiar dacă majoritatea experiențelor este concentrată în București, de-a lungul timpului, Complice.ro a oferit experiențe și în afara granițelor: experiențe culturale la Roma, experiențe gastronomice la Paris și în Chișinau, experiențe de fashion la Londra și multe altele. Deci avem de unde alege. 

Voi ce cadouri de Crăciun ați gândit pentru acest an?

PS: Fotografia este făcută de fantasticii de la Lilebuba, care ne-au surprins într-o ipostază ideală de Crăciun. Cu cadouri gata de dat. 

Share This Post!