Bucătării care te fac să te îndrăgosteşti de gătit

Shopping Therapy - DesignTherapy

Am aşteptat cu nerăbdare evenimentul Franke de lansare în România a unor noi bucătării. De fapt, nu este vorba despre bucătării, ci despre nişte mini-laboratoare de ştiinţă, cu un design absolu senzaţional, făcute pentru a ne bucura vieţile şi casele. În general, nu sunt uşor de impresionat, dar Franke merită toate aprecierile pentru ce a reuşit să aducă pe piaţă. Şi nu o spun doar eu, ci şi unii dintre cei mai populari concurenţi (şi câştigători) MasterChef, care au gătit în bucătăriile cu pricina. 

Franke a lansat pe piața locală patru noi sisteme ce oferă soluții integrate pentru bucătării. Sistemele Crystal, Maris, Maris și Smart sunt dezvoltate pentru a răspunde tuturor așteptărilor consumatorilor în ceea ce privește designul, dar și performanțele tehnice. În traducere: în cuptorul Franke poţi să pui în acelaşi timp şi o prăjitură şi un peşte. În acelaşi timp! Şi mirosurile nu se or combina. În plus, hotele Franke sunt atât de discrete încât ai putea să-ţi pui două şi tot nu te-ar deranja vizual.

“În urmă cu aproape 20 de ani Franke a introdus conceptul de soluție completă pentru bucătărie în România, oferind consumatorilor nu doar produse, ci familii de produse cu același design care pot fi adaptate oricărui tip de bucătărie. Prin noua colecție aducem cele mai noi tendințe în materie de soluții integrate pentru bucătării aproape de clienții care apreciază calitatea, tehnologia modernă și care pun preț pe un design care să le reflecte stilul de viață”, declară Florin Porojan, Director General Franke România.

Franke Mythos 

Componentele seriei Franke Mythos se potrivesc  perfect unele cu altele, integrează liniile elegante și designul atemporal cu o tehnologie sofisticată. Din familia Mythos se remarcă hota extractor de blat ale cărei design și caracteristici  (putere de evacuare, clasa energetica A+) au făcut un juriu de experți și consumatori ai LifeCare Initiative să-i acorde premiul pentru Inovație 2017.

Tot în familia Mythos sunt incluse chiuvetele Fraceram, dintr-un material ceramic extrem de rezistent atât la șocuri, cât și la pete și zgârieturi. Chiuveta Mythos Fraceram a obținut premiul pentru calitatea materialului fiind una dintre câștigătoarele categoriei Produse pentru bucătărie 2017.

Este genul de bucătărie pe care ţi-o doreşti dacă ai copii. Nu se sparge nimic, nu se zgârie nimic. Şi pare că, de fapt. nici nu ai o bucătărie. Toate sunt perfect integrate şi au un design armonios, astfel încât pare că este mereu curat în bucătărie.

Franke Maris 

Totuşi, în ciuda a ceea ce am remarcat mai sus, Franke spune că Maris este sistemul dedicat familiei, fiind un sistem de bucătărie ușor de utilizat, care oferă bucuria de a găti simplu și eficient. Familia Maris se remarcă prin hota Maris Slim Telescopica care a primit distincția Red Dot Award 2017, premiu care se acordă pentru calitate și design. Aceeași hotă a câștigat în acest an și premiul IF Design pentru design, funcționalitate, materiale și inovație.

Franke

Franke Crystal 

Această gamă creează atmosfera și mediul potrivite pentru a transforma bucătăria într-o simfonie luminoasă de oțel și sticlă albă sau neagră. Familia Crystal se remarcă prin cuptorul cu ecran TFT și tehnologie DCT (Dynamic Cooking Technology) patentată de Franke, care permite prepararea simultană pe 4 niveluri a 4 feluri diferite de mâncare; datorită acestei tehnologii aromele nu se amestecă chiar dacă se prepară în același timp pește și prajitură. Exact ce va spuneam mai sus. Fapt de altfel testat şi confirmat de Petru Buică, primul MasterChef. Cu siguranţă vi-l amintiţi. „Este uimitor şi pare riscant, dar e adevărat. Eu folosesc sitemul Franke de mult timp şi am testat deja acest lucru. Sunt cei mai buni în domeniu şi nu o spun doar aşa”, mi-a spus Chef Petru în timp ce învârtea nişte scoici Saint Jacques.

Franke Smart 

Familia de produse Franke SMART este noul sistem complet de bucătărie  ce oferă valoare maximă a investiției, tehnică de ultimă ora în materie de operabilitate și un design atemporal. Familia Smart se remarcă prin hota Smart extrem de subțire. Noua tehnologie dezvoltată de Franke permite o  adâncime a hotei de numai 19 cm. Noua chiuvetă Smart este disponibilă în configurații diferite și se remarcă prin adâncimea foarte mare a cuvei, 207 cm și prin prea plinul modern.

Franke

Ce v-am spus mai sus sunt date tehnice, ce par rigide. Vă asigur că toate au corespondent în realitate. Le-am văzut, pipăit, testat, la evenimentul de lansare organizat de Franke. Şi, cu puţin (sau mai mult) exerciţiu, puteţi obţine ce au gătit cei patru masterchefi invitaţi special pentru acest eveniment: scoici Saint Jacques cu legume şi sos de lapte de cocos – Petru Buică, somon în crustă de seminţe cu sos de avocado şi spanac – Alex Cârţu, halibut pe pat de piure de ţelină – Mehrzad Moghazehi sau halibut cu spanac – Aida Parascan. Recunosc, reţetele erau mai complexe, dar nu am ţinut minte tot.

Share This Post!