Când nu ai bani să renovezi, iată câteva idei pentru a face un upgrade smart

Shopping Therapy - DesignTherapy

decoratiuni casa

Acum că bate vânt de primăvară parcă ne vin și idei pentru a schimba ceva în casă. Parcă ar merge să schimbăm ceva pe balcon, parcă ar merge să facem ceva cu organizarea în bucătărie. Și nici în living nu ar strica un suflu nou. Însă atunci când te uiți în cont, planurile parcă nu se aliniază cu bugetul. Și dacă nu ai bani să renovezi, nu înseamnă că nu poți face câteva schimbări în casă. Cu decorațiunile potrivite, desigur. Iată de unde și ce decorațiuni pentru casă poți cumpăra primăvara aceasta. Cu un buget rezonabil.

Potrivit unui sondaj recent, realizat de revista OrDeLi sora mai mică (sau mai mare?) a acestui site – cei mai mulți români (peste 40%) afirmă că vor schimba în lunile ce vor veni culoarea pereților, unele piese de mobilier și o parte din textile. De altfel, când simt nevoie de un refresh, respondenții au afirmat că cel mai adesea adaugă în spațiu decorațiuni, că înlocuiesc din mobilă și că zugrăvesc sau pun tapet. Un procent mai mic alege să schimbe perdelele și draperiile, covoarele ori corpurile de iluminat, investiții considerate mai însemnate. 

Ai mai jos câteva idei de la H&M Home care te pot inspira pentru mici modificări de efect:

Idei de decorațiuni pentru casă de la H&M

Decorațiuni pentru casă care te ajută să organizezi

Aproape toți participanții la sondaj (adică 94%) simt că organizarea spațiului și a obiectelor le oferă în mare și foarte mare măsură o viață mai echilibrată. La întrebarea Cum te simți când spațiul și obiectele sunt organizare?, cele mai frecvente răspunsuri au fost: relaxat(ă), liniștit(ă), eliberat(ă), fericit(ă), productiv(ă), calm(ă), creativ(ă), odihnit(ă) psihic, mai puțin stresat(ă). În plus, aproape 40% dintre respondenți și-au trecut pe to do list-ul de 2023 un proces susținut de organizare.

Amenajarea biroului de acasă, (încă) o necesitate

Dacă în ceea ce privește locuința, în general, o mai bună organizare sau câteva piese de decor pot reprezenta un upgrade suficient, în cazul biroului lucrurile stau diferit. Nu te orienta către fast furniture, pentru că aceasta îți afectează productivitatea. Și starea de bine. Un birou suficient de mare și mai ales un scaun ergonomic vor face minuni!

Da, din ce în ce mai mulți ne întoarcem la birou, însă dacă ești antreprenor, freelancer sau lucrezi de acasă mai mult de o zi pe săptămână, atunci biroul trebuie să primească suficientă atenție din partea ta. În cazul în care deja te-ai ocupat de acest aspect, câteva obiecte de decor pot schimba vibe-ul. Pentru că ai nevoie de creativitate! Și am scris mai multe despre acest lucru, în OrDeLi, numărul 8, disponibil aici.

amenajarea biroului
Design within Reach, disponibil în România prin Workspace Studio, are niște propuneri interesante și versatile pentru home office (sus și mai jos)

Cât de des ar trebui să facem schimbări în locuință

În concluzie, vreau doar să-ți amintesc un lucru. Design-ul unei case ar trebui să beneficieze de mici schimbări o dată la 6 luni. Nu achiziții majore sau renovări substanțiale, ci un upgrade în funcție de sezon, de mood sau de sărbătoare. În felul acesta, vei simți că ești în armonie cu spațiul în care trăiești și te vei relaxa mai bine, vei lucra mai bine (dacă încă faci work from home)…

Și, cum spuneam, cel mai simplu refresh se realizează cu accesorii și decorațiuni pentru casă. Și nu doar simplu, ci și accesibil ca preț. Urmărește promoțiile, asemenea achiziții nu se fac la impuls. Vei găsi cu siguranță ceea ce-ți dorești la un preț decent, mai devreme sau mai târziu. 

Dacă mai ești în căutare de idei, iată și aici ceva care să te inspire: 6 tendințe în designul de interior care să te inspire în 2023. 

Foto principal: H&M Home

Share This Post!