Când vrei să schimbi ceva în casă, dar ți-e groază de șantier: GoodHome, de la Brico Depot

Shopping Therapy - DesignTherapy

goodHome

Săptămâna trecută Brico Depot, parte a grupului Kingfisher, a lansat o nouă gamă de produse: GoodHome. Aș zice că a lansat de fapt un nou concept, o direcție nouă care se adresează în special celor cărora le place/au nevoie să mai meșterească prin casă. Dacă și tu te încadrezi în această categorie, dar ți-e groază de șantier, de costuri, de haos, de meșteri neserioși și multe altele, atunci GoodHome ar putea fi soluția la problema ta.

Lansarea noului concept, la Londra, a fost inspirată din… haos. Cel mai mare pe care vi l-ați imagina. Înainte de a vedea produsele din gama GoodHome, am trecut printr-un labirint de camere unde se… renova. Gălăgie, cutii, materiale împrăștiate, praf, știți și voi. Când am ieșit din acel… simulator, să-i spunem, am fost întrebată cum mi s-a părut. Familiar, am răspuns. Și sunt sigură că și vouă vi s-ar fi părut la fel.

Înainte de a lansa GoodHome, Kingfisher a făcut un studiu, cu Institutul de Cercetare a Fericirii – al cărui președinte este Meik Wiking, autorul cărții care a făcut celebru cuvântul #hygge – și a aflat că oamenii care se simt fericiți în casa lor au mai multe șanse să fie fericiți și în alte aspecte ale vieții lor. Ce surpriză! Mai mult decât atât, 1 din 3 oameni renunță la a face modificările dorite în casă tocmai din cauza haosului pe care îl anticipează. 

Ce aduce nou GoodHome

Noul brand își propune să revoluționeze piața de îmbunătățire a locuinței prin oferirea de produse și soluții unice axate în primul rând pe design, calitate superioară și prețuri accesibile. Și chiar sunt accesibile, că le-am văzut. Toate gamele GoodHome sunt concepute pentru a simplifica experiența clienților, cu accent pe 11 dintre cele mai frecvente proiecte de renovare și reamenajare a locuinței.

De altfel, din câte a explicat CEO-ul companiei, Veronique Laury, toți angajații vor fi home improvement enthusiasts. Ce înseamnă concret asta? Că te vei duce în magazin la un angajat, iar el va știi ce să-ți recomande, nu doar pentru că știe ce produse are pe stoc, ci pentru că, dacă și-ar renova chiar el casa, nu ar alege altceva.

Pasiunea pentru o casă confortabilă devine astfel un punct important în fișa postului. Ceea ce mi se pare lăudabil având în vedere că, de obicei într-un magazin, când stai în fața unui raft cu 100 de produse care par la fel, angajații de multe ori sunt mai încurcați decât tine și chiar plictisiți, agasați de întrebări. 

Ce mi-a plăcut la GoodHome

Să trecem însă la lucruri concrete mai repede că simt că vă pierd. Prin urmare mi-a plăcut: 

 1. Gama de vopseluri – atât de multe culori! Se pare că în Marea Britanie griurile sunt la modă, dar vin tare din spate accentele de culoare, de multe ori electrice. Albastru, lila, verde – preferate. De acord. Partea bună este că vopselurile sunt deja în magazine, inclusiv în România. Bonus: poți personaliza în detaliu vopseaua, astfel încât dacă tu vrei  nuanță anume, ea se poate obține în magazin.
 2. WC-ul fără margini. Yep, ați auzit bine. Fără margini. În primul rând abordarea aceasta a unui produs de altfel destul de… evitat este lăudabilă. Nu mai ai bacterii ascunse sub marginea vasului de toaletă. Perfect! Mai puțin produs folosit pentru curățenie înseamna mai bine pentru mediu. În plus, vasul are două rezervoare, unul de 3 și altul de 6 litri, pentru a putea economisi apa.

  GoodHome

 3. Bateriile. Pentru chiuvete. Sustenabilitate pare să fie cuvântul de ordine pentru că și aici s-a lucrat mult la partea de economisire și a fost creată o serie de produse care te ajută să folosești mult mai puțină apă pentru activități rutiniere precum spălatul pe dinți.

 4. Soluțiile de încălzire. Multe. Și extrem de eficiente, din câte spuneau inginerii și șefii de departamente chemați să ne explice în detaliu fiecare gamă nou introdusă. Sisteme simple, rapide, concentrate într-un singur termostat. Uși și ferestre care rețin căldura. Foarte interesant, deși și foarte tehnice. 
 5. Corpurile de iluminat. S-au înmulțit. Îmi plac variantele minimaliste, industriale, îmi plac corpurile de iluminat și mai ales îmi place că vor fi disponibile la prețuri accesibile și în magazinele noastre. Desigur, variantele de designer sunt mai posh și de dorit, dar uneori acelea rămân la stadiul de wishful thinking. Așa că varianta GoodHome, accesibilă, de calitate, designish este cât se poate de dezirabilă. 
  GoodHome
 6. Prețurile. Vor fi adaptate pentru fiecare piață, ceea ce se traduce în faptul că, deși la aceeași calitate, același design etc, unele produse ar putea fi mai ieftine în România decât în Marea Britanie. Yey!
GoodHome
Cum să alegi corpurile de iluminat și lumina potrivite pentru casă

Ce nu mi-a plăcut la GoodHome

 1. Că am stat prea puțin. Desigur, ar fi fost multe de vorbit, dezbătut, discutat, aflat. Dar sper să revin asupra informațiilor cât de curând și să vă mai povestesc multe lucruri, pentru că sunt multe altele ce merită menționate. 
 2. Că multe dintre produsele GoodHome încă nu sunt în România. Partea de ferestre, încălzire, care m-a fascinat – 2019-2020. Cam târziu, pentru că mi s-au părut chiar faine. Corpurile de iluminat au început să apară și la noi în magazine, la fel și partea de accesorii și decorațiuni. Însă mai sunt multe de venit și le așteptăm cu nerăbdare. 
 3. Că încă nu avem magazin online funcțional la Brico Depot. Dar, au promis reprezentanții Kingfisher, acest lucru se va întâmpla destul de curând. Și magazinele expres la fel.
GoodHome
Mă bucur nespus că am fost printre primii care au aflat veștile de la Brico Depot

Share This Post!

8 Comments

 • Alb sau culoare? Ghicești ce au răspuns 800 de persoane? | DesignTherapy iulie 17, 2019 at 1:47 pm

  […] arătat că oamenii preferă să nu-și mai renoveze locuința, de groaza șantierului (am povestit aici). Studiul de azi zice aproape același lucru: ca decât să te lași pe mâna meșterilor, cel puțin […]

 • Fericirea? E acasă. (+5 nevoi care asigură starea de bine) | DesignTherapy iunie 5, 2019 at 6:52 am

  […] Am mai scris despre acest lucru aici: Când vrei să schimbi ceva în casă, dar ți-e groază de șantier: GoodHome, de la Brico Depot […]

 • Ioana mai 24, 2019 at 9:49 pm

  Fain! Ar fi si mai fain daca ar avea si site, ca nu ai peste tot Brico. Una peste alta, la Brico a fost singurul loc unde vanzatorul, de fapt baiatul de la raft, a avut rabdare sa-mi explice diferentele intre 15 tipuri de vopsea.

 • Marius Pop mai 24, 2019 at 9:48 pm

  Cum adica magazin expres?

  • Diana mai 25, 2019 at 6:45 am

   Adică un fel de self service. Dar poti si sa comanzi înainte si apoi te duci doar sa ridici. Spuneau ca acest lucru se va putea face in câteva minute. Ai plecat de acasă, ai comandat, ai ajuns la magazin, ai ridicat.

 • Maria mai 24, 2019 at 9:48 pm

  Am luat si eu vopsea de la Brico. Mi-a placut. Sunt prea multe culooooori!

  • Diana mai 25, 2019 at 6:44 am

   Da, se pare ca britanicii prefața griurile și accentele de culoare, dar est europenii merg mai degrabă pe pasteluri și gama de galben-albastru foarte deschis.

 • Andrei mai 24, 2019 at 9:47 pm

  La ce pret este vasul acela de toaleta?