Casa de Paște. Tips & tricks să nu-ți pierzi mințile în următoarele două săptămâni

Shopping Therapy - DesignTherapy

Sigur că TREBUIE să fie casa lună de Paște. Sigur că organizezi, speli, cureți, calci, gătești. Sau plătești pe cineva să facă toate acestea pentru tine. Dacă ești fixist/ă ca mine, probabil că nu vei apela la ajutor extern pentru că nimeni nu are OCD-ul tău și atunci cu siguranță va trebui să faci și tu, încă o dată, același lucru. Dar mai bine, clar! Caz în care poate că ar trebui să citești ce scrie mai jos:

Soluții de curățenie potrivite pentru casa ta

Dacă te gândești să începi un proiect de renovare sau de amenajare, dacă te pregătești de tradiționala curățenie de primăvară, soluțiile acestea sunt aliatul tău de bază. Crede-mă, nu vrei să cureți cuptorul cu detergent de spălat vase, cum nu vrei să speli gresia cu soluția de parchet. Să nu mai zic de geamuri (în cazul meu oglinzile de prin casă, pentru că eu NU spăl geamuri).   

Pentru a te putea bucura pe deplin de rezultatele muncii tale, ai nevoie de o trusă pentru curățenie bine echipată. Ce nu ar trebui să-ți lipsească: găleată, mop, racletă, perii, lavete, bureți, mănuși, saci de gunoi, făraș, mătură. Această trusă este extrem de utilă nu doar atunci când renovezi, ci pentru toate activitățile de curățenie pe care ți le propui.

curatenia de paste brico depot

Tocmai de aceea mi se pare utilă noua gamă de produse de la Brico Depôt. Mopuri care se pot utiliza pe orice tip de pardoseli, cu un nivel de absorbție foarte mare, ideale pentru colectarea murdăriei, prafului și grăsimii. Perii flexibile, pentru curățarea în spatele bateriei de baie sau bucătărie, perii pentru rosturi și colțuri de plăci ceramice și perii speciale care colectează praful în loc să-l elibereze în aer, cu husă detaşabilă și lavabilă la maşina de spălat.

Iar dacă petele de cerneală, creioane și marker permanent se numără printre cel mai des întâlnite provocări în materie de curățenie în familia ta, buretele magic pentru ștergere te ajută să îndepărtezi și cele mai persistente pete.

Pentru cei care totuși spală geamurile, la Brico Depôt găsești o soluție destul de smart, trei produse în unul singur: un pulverizator de apă, o racletă şi o lavetă din microfibre, care îți permite să cureți geamuri, oglinzi și faianță, fără a avea nevoie de lavete sau produse chimice suplimentare.

Și ai nevoie de… echipament

Din luna aprilie, atât profesioniștii, cât și clienții obișnuiți vor găsi în magazinele Brico Depôt noua gamă de echipamente de lucru Site – îmbrăcăminte, încălțăminte și mănuși – creată special pentru activitățile de construcții, renovare sau amenajare. Echipamentul Site este realizat din materiale foarte rezistente, durabile și care oferă libertate de mișcare și protecțe.

Echipamentul Site include pantaloni cu multiple buzunare și funcționalități, pantofi de protecție, tricou Polo și mănuși special concepute pentru lucru intensiv. Da, poate că nu este o chestiune de viață și de moarte, poți face curățenie și într-un tricou, dar vă zic drept că mi se pare util un echipament de genul acesta. Mai ales când, de fapt, este vorba de proiecte de renovare. Ce nu-mi place… men only. Atunci când mergi la sală, ai echipament specific, nu treningul cu care stai în casă, nu? 

În loc de PS:

Cu siguranță sunt multe de făcut. Cel mai important sfat al meu este însă să temperezi eforturile. Casa va fi acolo și după Paște, și după ce pleacă toate neamurile. Este important să te bucuri de răgazul dat de câteva zile libere, nu să te spetești făcând totul să strălucească. Iar cea mai eficientă metodă de a face curățenie de sărbători este… să fii organizat tot anul. Dar despre acest lucru mai vorbim!

Share This Post!