Ce a adus bun pandemia în casele noastre

Shopping Therapy - DesignTherapy

home office

La un an de la debutul restricțiilor cauzate de contextul pandemic, îmi dau seama că atât casa noastră, cât și casele prietenilor noștri sunt mult mai cozy, mai hygge, decât erau. Știți de ce. Chiar stăm mai mult acasă. Și nu e un lucru rău. Practic, efectul pozitiv al pandemiei este că ne-a oferit mai mult timp pentru a ne da seama ce ne lipsește pentru a ne simți cu adevărat acasă. Acum casele noastre sunt mai frumoase, mai organizate, mai vesele, mai colorate. Mulți am început proiecte DIY sau de grădinărit pe balcon (chiar și noi), în timp ce alții s-au concentrat pe eficientizarea spațiului și găsirea unui loc pentru ca fiecare membru al familiei să lucreze în liniște. Ce s-a mai schimbat în acest an? Inspiră-te din ce au descoperit cei de la Brico Depot! 

În 2020, consumatorii de pe piața locală s-au orientat cu precădere către proiectele care vizau: instalații sanitare, electrice, încălzirea sau securitatea locuințelor (24%); renovarea bucătăriei (23%);  întreținerea/ reparația casei (23%); renovarea băii (23%); zugrăvirea/ decorarea pereților (22%), arată datele Bricp Depot.

Totodată, analiza Brico Dépôt a arătat care au fost cele mai populare alegeri ale românilor în pandemie, când vine vorba despre proiectele de (re)amenajare a casei.

Cu doi membri ai familiei working from home, știți care a fost primul nostru proiect, nu? Iar după ce ne-am amenajat birourile – care chiar sunt faine, deși ocupă jumătate de sufragerie – am trecut la camera copilului, care necesita un refresh complet.

Grădinăritul, printre preocupările pandemiei

68% dintre consumatori au preferat să realizeze proiecte de bricolaj și de grădinărit pentru a se relaxa, în timp ce 59% au căutat modalități de îmbunătățire a spațiului pentru a lucra de acasă. În același  timp, 57% au declarat că au deprins noi abilități de bricolaj în ultimele luni, iar 48% au avut mai mult timp să facă lucrări DIY pentru casă și grădină.

În anul 2020, adică în plină pandemie, Brico Depot a vândut peste 305.000 de fire de trandafiri, echivalentul a 7 terenuri de fotbal. Cu siguranță au fost zeci de mii de alte flori care au completat tabloul pasiunilor pandemiei. Noi, cel puțin, am achiziționat o mulțime de dalii, niște roșii cherry, rozmarin, busuioc lămâios și niște rucola. Momentan avem niște frunzulițe, dar dacă aveți chef de un proiect similar, găsiți aici o ofertă completă. 

Foto principal: Adobe Images

Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomand și: https://designtherapy.ro/shopping-therapy/ikea-face-arta-contemporana-accesibila-cu-o-colectie-realizata-de-artisti/

Share This Post!