#Christmas. Masa de sărbători, aşa cum o visezi

Shopping Therapy - DesignTherapy

masa de sărbători, masa de crăciun

Îmi plac sărbătorile de iarnă pentru că sunt multe şi îţi oferă posibilitatea să te joci cu decoraţiunile. Crăciun, Revelion, masă festivă de Sf. Ştefan, de Sf. Vasile, mai e şi Sf. Ion… deci o mulţime de ocazii să pregăteşti un setting special de sărbători. Şi, garantat, toţi invitaţii îşi vor aminti mult timp de masa pe care ai găzduit-o. 

De Crăciun, roşu e un must

De sărbătorile de iarnă, îmi place că poţi abuza de roşu. E festiv, e vesel, e energizant. Exact cum ar trebui să fie zilele de sărbătoare. Şi o combinaţie clasică este roşu-gri. Dar pentru că îmi plac combinaţiile jucăuşe, am mers pe combinaţia roşu-gri şi gri-roşu. Adică se iau două seturi de farfurii, două de tacâmuri şi le combinăm între ele. Cam aşa ca mai jos, eu am găsit combinaţia perfectă la Design&After.

vtr_16871

Nu trebuie să uităm de accesorii: faţă de masă şi napron în aceeaşi combinaţie, obiecte de decor în ton şi neapărat flori. De sezon, evident.

vtr_16831

vtr_16471

Puţin glam pentru mese speciale

Dar când nu vrei roşu, atunci poţi apela la altă culoare care mie mi se pare perfectă pentru mesele festive: gri. De data aceasta am găsit aici farfurii tare faine, cu o formă mai puţin clasică, care arată fantastic în combinaţia ce ţi-o propun mai jos. Pont: foloseşte tacâmuri negre. Sunt atât de rafinate! Şi, să recunoaştem, abia aşteptăm un motiv să dăm dovadă de un plus de eleganţă. Partea bună: găseşti tot ce e în aranjamentul de mai jos într-un singur loc. Şi ştim că asta reprezintă un avantaj când eşti pe fugă.

masa de sărbători, aranjament Crăciun, masa Crăciun

Este extrem de simplu să facem place cards sau mici ornamente florale. Dau impresia de rafinament şi, în plus, este tare relaxant să le faci. Iar dacă nu ai timp, poţi apela cu încredere la Floria. Eu aşa am făcut, iar aranjamentul floral pentru masă este superb, aşa că merită să dai o fugă la florărie (sau pe site) şi să comanzi.

masa de sărbători, masa de crăciun

Un pic rustic, un strop clasic de sărbători

Roşul tot roşu rămâne, dar dacă vrei o combinaţie altfel, plăcută ochiului şi tare şic, iată aici o idee. De data aceasta am folosit o combinaţie de texturi, cu siguranţă le vei găsi pe placul tău. Suportul de farfurie este unul rezistent, aşa că îl poţi folosi şi ca tavă. Îmi plac mult paharele, dintr-o sticlă groasă, grele aş spune, dar care dau un aer sofisticat întregului ansamblu. Am îndulcit aranjamentul cu câteva ornamente specifice perioadei de sărbători de iarnă. Chiar dacă avem tacâmuri din inox şi o tentă de gri, nu excludeţi combinaţia cu puţin auriu. Nu dă deloc rău, trebuie doar să îndrăzneşti.

masa de sărbători, masa de crăciun

vtr_16311

Întreaga combinaţie este disponibilă tot la Design&After.

Sper că v-a plăcut cum m-am jucat eu cu ce am găsit prin superbul showroom Design&After pe care îl prefer magazinului online (Din mai multe motive: e pe Mihai Eminescu, aproape de Romană, au o mulţime de bunătăţi în magazin, eşti întâmpinat cu ceai sau cafea, iar cei de acolo sunt extrem de drăguţi şi amabili şi gata să te ajute cu orice). Care este stilul preferat de tine pentru masa de sărbători?

Fotografii: Cătălin Vatra.
Styling: DesignTherapy. 

Share This Post!