Gata, e aici! Colecția DELAKTIG, semnată Tom Dixon, pentru IKEA

Shopping Therapy - DesignTherapy

L-am descoperit pe Tom Dixon atunci când a început să mă pasioneze designul de interior. Și mi-a plăcut atât de mult nu doar ceea ce face, ci și povestea lui, încât l-am folosit la toate proiectele de început, ba mai mult, chiar și parola de la laptop îi purta numele. Așa că, evident, m-am bucurat enorm când am auzit că munca lui va deveni infinit mai accesibilă prin colaborarea cu IKEA. Și gata! În sfârșit DELAKTIG s-a lansat. 

Inspirată de modul actual de viață și de comunitatea de hacking din jurul IKEA, DELAKTIG, o nouă colecție realizată în colaborare cu designerul britanic Tom Dixon, este disponibilă în magazinul IKEA din București începând cu 1 februarie. Noua colecție include canapele și fotolii care pot fi adaptate și personalizate mai mult ca oricând. DELAKTIG aduce acessorii suplimentare, precum spătare, cotiere, o masă anexată și o lampă. Piesele de mobilier pot fi combinate în mai multe moduri, pentru a se potrivi diferitelor activități și stiluri de viață.

Prin colecţia DELAKTIG, Tom Dixon și IKEA au dorit să schimbe standardele producției de canapele de astăzi. Printre caracteristicile noilor produse se numără aspectul, accesibilitatea, durabilitatea și designul democratic. DELAKTIG, care înseamnă „a fi implicat” în suedeză, este o „platformă pentru viață” care îi inspiră pe oameni să-și creeze propriile soluții de amenajare.

DELAKTIG

Adaptare continuă a spațiului de locuit

Este o bază de canapea sau fotoliu cu funcționalități multiple, prin adăugarea de perne, mese laterale, lămpi și tăblii în funcție de nevoia fiecărui moment. „Lumea se schimbă”, spune James Futcher, Creative Leader IKEA of Sweden, „și, poate, canapeaua convențională nu mai este potrivită pentru modul în care oamenii trăiesc astăzi”.

„Produsele DELAKTIG vor fi un succes și dacă oamenii vor continua să le adapteze continuu pe măsură ce au loc schimbări în viața lor de zi cu zi de acasă”, spune Tom Dixon.

În comparație cu producția și designul tapițeriei tradiționale, cadrul DELAKTIG este fabricat în mod industrial. Din acest motiv, IKEA și Tom Dixon au ales să lucreze cu aluminiu. Materialul ajută în procesul industrial, iar estetica sa brută oferă un cadru durabil și ușor. Profilul de aluminiu extrudat a fost utilizat pentru a crea baza platformei DELAKTIG.

Colecția este disponibilă aici.

Share This Post!

1 Comment

  • Belgienii de la Reynaers vor să investească 1.4 mil euro în România în următorii 5 ani septembrie 5, 2019 at 1:55 pm

    […] Aluminium România, producător de soluții de aluminiu pentru sectorul de construcții, are un plan de investiții de circa 1.400.000 euro pentru […]