Printre lucrurile care te pun cel mai adesea în încurcătură când amenajezi sau reamenajezi o locuință ori chiar un spațiu comercial se numără… gresia și faianța. Nu pot fi lăsate la voia întâmplării, iar criteriile care stau la baza alegerii potrivite variază de la culoare/model, dimensiune, unghiul de tăiere, materialul până la aderență și alte detalii de care cu siguranță v-ați lovit deja dacă ați schimbat măcar o dată gresia ori faianța. Vestea bună este că CESAROM are soluția să vă/ne facă viața mai ușoară. Cum? Mai jos aflați răspunsul.
CESAROM a lansat recent nu mai puțin de 130 de modele diferite din 3 categorii de produse: faianță de dimensiuni 60×30 cm, gresie de interior cu suprafață lucioasă și, nu în ultimul rând, gama premium de gresie rectificată porțelanată cu suprafață antibacteriană și antiderapantă, pentru amenajări exterioare și interioare. De ce tocmai aceste trei categorii? Pentru că ele răspund nevoilor actuale din piață, nevoi evidențiate de cererea specialiștilor și tendințele din designul de interior.
Gresia porțelanată, perfectă pentru încălzirea în pardoseală
Astfel, cum tot mai multe amenajări rezidențiale iau în calcul încălzirea în pardoseală, gresia porțelanată este cea mai bună alegere. Iar pe această direcție, gresia rectificată cu design de lemn sau piatră este cea mai frecventă alegere pentru zone „open space” din locuințe sau spații non-rezidențiale, după cum au remarcat și reprezentanții CESAROM. Rămânând la zona podelelor, în tot mai multe proiecte de amenajare se caută și soluții antiderapante, așadar compania a lansat și o categorie nouă de produse – piese speciale de treaptă.
De asemenea, o altă categorie de produse recent dezvoltată de CESAROM este cea a pieselor de mozaic. Acestea reprezintă soluția ideală pentru dușurile de tip walk-in deoarece facilitează realizarea pantei corecte.
Varietate în design cu gresia și faianța CESAROM
Dincolo de funcționalitate și caracteristici tehnice, trebuie însă să recunoaștem că ne uităm mult – foarte mult – și la design, la felul cum arată și se simte gresia sau faianța. Am fost plăcut surprinsă de varietatea de modele – plecând de la accentele de Viva Magenta și până la modele 3D, inserții aurii sau argintii, pattern-uri moderne, dar și abordări clasice, cum ar fi Concrete și Unique, declinări ale stilului Terazzo -, precum și varietatea de suprafețe (mate, lucioase, 3D sau plane de exemplu).
De asemenea, materialele sunt foarte importante. Noile colecții CESAROM evidențiază frumusețea texturii și caracterul decorativ al pietrei naturale, dar și abordări cu accente industriale precum ciment sau beton, ce inspiră colecțiile Concrete și Tanum.
Când nu te poți decide ce gresie/faianță să cumperi
Chiar și cu atât de multe informații, chiar și cu o vizită la magazin, e posibil ca decizia să întârzie. Și este în regulă, însă o decizie tot trebuie să o iei. Și, având în vedere că gresia și faianța sunt montate în general pentru o perioadă de minimum 5 ani (dar cel mai adesea media se duce spre 10 ani), ar fi bine să iei o decizie cu care te simți suficient de confortabil încât să nu te enervezi de fiecare dată când intri în baie de exemplu.
Pentru a facilita procesul de decizie CESAROM a lansat o aplicație foarte smart, care te ajută să vizualizezi exact cum ar arăta gresia sau faianța aleasă la tine acasă. Și asta fără să fie nevoie să cumperi câte o placă din toate cele care îți fac cu ochiul. Ce ai de făcut? Fotografiezi camera, încarci fotografia în ARDesigner – aplicația despre care vorbeam – și vizualizezi spațiul testând plăcile pe care ți le dorești. Iar dacă locuința/spațiul ta/tău sunt în fază de proiect și nu poți încărca o astfel de imagine, poți folosi una predefinită, existentă deja în aplicație. În plus, pe site-ul CESAROM există și un calculator de preț care te va ajuta să gestionezi mult mai ușor bugetul alocat amenajării tale.
De unde poți lua gresie și faianță CESAROM
Modelele noi de plăci de gresie și faianță, alături de cele deja existente în portofoliul companiei, sunt disponibile în rețelele distribuitorilor specializați din toată țara, în rețelele de bricolaj și în magazinele proprii din Cluj-Napoca și București.
De altfel, în magazinul din București sunt făcute aceste imagini, la lansarea colecțiilor despre care v-am vorbit. Așadar tot ce ați citit mai sus sunt concluziile mele după ce am văzut parte din noile colecții și am stat de vorbă cu reprezentanții magazinului.
Și încă un detaliu pe care simt nevoia să-l menționez: CESAROM produce toate modelele de plăci ceramice în fabrica Sanex din Cluj-Napoca, unitate de producție ce a devenit, începând cu anul 2004, membră a grupului Lasselsberger GmbH, producător european de profil.
Tu cum ți-ai ales gresia și faianța? Și de unde?