Cum să obții un efect wow în casa ta cu niște… simple prize și întrerupătoare

Shopping Therapy - DesignTherapy

prize sticla

Ai crede că a alege niște prize e simplu. Mergi la magazinul de brico-retail preferat, iei de pe raft ce-ți face cu ochiul ție și buzunarului și gata. Well, nu e la fel pentru mine. Prizele și întrerupătoarele au fost cumva călcâiul lui Ahile pentru mine. Mi-am dorit neapărat niște produse care nu doar să arate bine, ci să fie și… smart. Așa a început o aventură care a început cu: de ce nu iei niște prize normale? eu nu știu să montez așa ceva! Și s-a terminat cu: wow, ce prize faine ai! De unde sunt, vreau și eu! (Citiți până la final și găsiți și o surpriză!)

În urmă cu ceva timp am decis să ne mutăm la o casă a noastră, să migrăm de la statutul de chiriași la cel de proprietari. 10 luni mai târziu, pot spune că am dormit pentru prima dată în casa noastră. Aventura a fost una plină de surprize, promit să vă împărtășesc toate învățămintele, dar prizele și întrerupătoarele au fost ceva… ei bine, încep cu asta.

Rama de sticlă nu se zgârie și nu se îngălbenește

După cum spuneam, mi-am dorit mult niște produse care să arate bine. Nu pot să spun că sunt pasionată de plasticul prizelor și înterupătoarele obișnuite, iar aspectul lor, deși pare lipsit de importanță, credeți-mă, schimbă complet fața unei case. Complet! Am făcut research serios și așa am ajuns să îmi doresc niște produse cu ramă de sticlă. Rezistentă la zgârieturi, o ștergi puțin și arată ca nouă.

Prizele și întrerupătoarele de la Livolo au ramă metalică în interior, sunt un produs ignifug, prizele cu ramă de sticlă au protecție pentru copii și animale, aspect extrem de important.

prize și întrerupătoare Case-Smart.ro
Vin atât de bine prizele acestea că nu simt nevoia să le acopăr cu mobilă

În plus, prizele și întrerupătoarele inteligente de la Livolo pot fi controlate cu telefonul mobil. Adică poți porni sau opri priza și astfel economisești energie. Și, pe de altă parte, spuneți drept, de câte ori nu ați intrat în panică de teamă că ați uitat fierul de călcat în priză?! Eu de zeci de ori.

Așa că economisești și timp, că nu te întorci acasă să verifici, ci pur și simplu oprești priza. Ca detalii tehnice: poate fi acționată prin hubul Livolo ZigBee și aplicația corespunzătoare, dar și prin comandă vocală, folosind Google Home/Amazon Alexa. Recunosc, eu sunt în banca Apple, dar înțelegeți ideea.

Combinații smart pentru o casă tech

prize și întrerupătoare Case-Smart.ro
Așa arătau prizele și întrerupatoarele înainte de a fi montate. Sunt foarte fine și slim.

Un detaliu care pe mine m-a cucerit: vin într-un packaging atât de fain de spui că ai comandat de pe un site de fashion, în niciun caz un produs atât de… banal. Și un detaliu important de menționat: sunt niște produse foarte faine, dar trebuie să vă asigurați că achiziționați produse originale. Eu am luat tot de la Case-Smart.ro, care este distribuitor autorizat, are un sistem facil de comandă și livrare și un customer service de nota 10! (Am discutat pe whatsapp o mulțime de detalii referitoare la montaj, veți vedea de ce este relevant).

Îmi place enorm că poți combina o priză normală cu una pentru USB, că poți combina prize cu întrerupătoare pe același panou. Mai mult, există și varinta de prize cu senzor de mișcare. Perfecte pentru copii care mișună noaptea prin casă și nu sunt prieteni cu întunericul. Toate aceste argumente au reprezentat un argument de achiziție pentru mine. Ei, și acum vine partea complicată!

prize și întrerupătoare Case-Smart.ro
My happy place, din bucătărie, prizele sunt perfecte și nu trebuie să le ascund,
fiind practic decorative.

Prize și întrerupătoare smart pentru toată casa

Am comandat produsele, au venit a doua zi, dar echipa care lucra în apartament mi-a dat verdictul: nu se pot monta! Am primit o mie de argumente. Ba ca nu e bună doza, ba că e complicat de legat firele, ba că e cald afară și noi vrem pământ. Pe scurt NU. Am reluat documentația de pe site, am desfăcut pachetele – prizele și întrerupătoarele vin separat, panou + suport metalic – și efectiv am învățat cum se pune o priză. E destul de simplu, nu trebuie să schimbi dozele, totul are instrucțiuni. 
(mai jos sunt întrerupătoarele noastre de la bucătărie/baia de serviciu. Toate au un led ce face ca noaptea să fie văzute cu ușurință)

A doua provocare a venit la finisaje. Prizele și întrerupătoarele cu ramă de sticlă sunt în primul rând FRU-MOA-SE! Da, panoul de sticlă este superb, marginile sale ce ies în profil dau o notă de eleganță aparte, dar pentru asta ai nevoie de un montaj impecabil. Mai ales dacă alegi prize și întrerupătoare colorate (daaa! Sunt superbe cele negre, iar eu deja mă gândesc ca în camera copilului să schimb panourile cu unele albastre. Și încă o paranteză în paranteză: dacă aveți fete, cele pe roz sunt delicioase!). 

prize și întrerupătoare smart Case-Smart.ro
Packaging done right. Ce să fac, I am sucker for cool packaging 😀

O investiție ce merită făcută

Am reușit însă să avem finisaje decente (mai am de bibilit la ele să fie perfecte), iar copilul este entuziasmat teribil de felul cum ledul întrerupătoarelor îi confirmă dacă este cineva în baie sau nu (când este aprinsă lumina este roșu, când nu – albastru). De altfel, le arată tuturor celor care ne vizitează – deocamdată mai mult curieri & livratori, că încă trăim printre cutii – ce ușor se aprinde lumina, toate întrerupătoarele fiind cu touch.

Și toți, dar absolut toți cei care ne-au vizitat (au mai fost și prieteni, nu doar livratori) au avut ca primă remarcă: wow, ce întrerupătoare faine aveți, de unde le-ați luat?!

Concluzia mea: investiți în prize și întrerupătoare smart, de calitate și cu un design deosebit. Merită din plin. Doar asigurați-vă că lucrați cu electricianul potrivit și nu lăsați pe nimeni să vă spună nu se poate, doamnă!

Și pentru că știu că o să vă îndrăgostiți de aceste prize și întrerupătoare, la fel ca și mine, Case-smart.ro vă oferă 15% reducere la achiziție dacă folosiți codul DESIGN15 la checkout. 

PS: Mai jos, mai multe modele, colorate toate. 

Dacă ți-a plăcut acest articol, atunci îți recomand și: Cum să prinzi un tablou de perete, fără ciocan, bormașină sau găuri 

Foto principal: Adobe Images

Share This Post!

2 Comments

  • Ada Chindea august 26, 2021 at 2:13 pm

    Ce faine suuuunt! Ce ma bucur ca ai scris despre ele, acum ma duc sa ma uit la ei! Multumim!