De ce ai nevoie de lumină naturală în casă și cum alegi rulourile potrivite pentru ferestre

Shopping Therapy - DesignTherapy

velux rulori mansarda

De multe ori uităm de lumină. Preocupați de canapeaua cea mai comodă, de covorul pufos, de culoarea pereților și de dressingul bine organizat, lăsăm lumina la voia întâmplării. Pentru o vreme. Pentru că, de fapt, este extrem de importantă. Dacă întrebi un agent imobiliar bun, vei afla că apartamentele cu ferestre mari, orientate către est sau sud sunt mai ușor de vândut. Pentru că lumina este cea care te ajută să te simți mai bine, să fii mai productiv atunci când lucrezi de acasă (sau de la birou), să gătești cu spor din bucătărie. 

Lumina naturală poate stimula starea de spirit și ne poate ajuta să ne simțim mai plini de energie. De asemenea, aceasta crește capacitatea de învățare a copiilor cu până la 15% și ne ajută să rămânem mai concentrați în timp ce lucrăm.

Reflexia de pe ecranele calculatoarelor sau lumina puternică din timpul zilei poate fi controlată cu ușurință la interior cu ajutorul rulourilor, oferind posibilitatea de a profita la maximum de ferestrele de mansardă.

Fie că vorbim despre o întâlnire online cu colegii de la birou sau despre vizionarea unui film cu familia, controlul luminii care intră în încăpere în timpul zilei este esențial pentru a te bucura din plin de spațiul personal. 

Cum te ajută lumina să scapi de astenia de primăvară

Accesul la lumină naturală din unghiuri diferite și la ore diferite contribuie la un echilibru sănătos și menținerea unei stări de bine. De asemenea, studiile arată că lumina naturală are efect asupra ritmului circadian, aflat în strânsă legătură cu metabolismul și sănătatea. De exemplu, tulburarea afectivă sezonieră este un tip de depresie declanșată de schimbările de anotimp și de lipsa luminii naturale sau, din contră, de expunerea la prea multă lumină puternică.

Prin urmare, controlul asupra luminii naturale din casă aduce multiple beneficii stării de spirit și sănătății. Gestionarea luminii care intră în încăpere permite crearea unei atmosfere în funcție de nevoi, fie că vorbim despre un efect de întunecare  pentru un somn odihnitor sau de lumină difuză pentru o după-amiază de film în familie.

velux rulori ferestre

Rulourile opace VELUX blochează 99% din orice lumină care pătrunde în cameră, indiferent de culoarea aleasă, făcându-le astfel o alegere ideală pentru dormitoare și camere pentru copii, unde este nevoie de întuneric pentru un somn bun. Alte tipuri de camere, cum ar fi camerele de zi, locurile dedicate birourilor de acasă sau pentru relaxare, se pretează cel mai bine unei lumini difuze, pentru care rulourile semi-transparente sunt o alegere perfectă, deoarece permit pătrunderea luminii reduse în cameră, prevenind în același timp strălucirea.

Lumina și culoarea merg mână în mână

Lumina puternică este perfectă pentru un boost de energie, în timp ce lumina difuză oferă cea mai bună relaxare, în special în zilele în care soarele strălucește cu putere, iar fără rulouri aceasta poate deveni uneori supărătoare.

Și culorile contribuie la creșterea energiei și au efect asupra stării de spirit. De exemplu, albastrul și verdele sunt recomandate pentru camera destinată biroului de acasă, pentru că au un efect calmant, la fel ca nuanțele neutre. Casa este spațiul destinat pentru desfășurarea multor activități, precum petrecerea timpului cu familia, relaxare, muncă. De aceea, un spațiu confortabil ne ajută să ne simțim bine, iar ferestrele și lumina naturală sunt o parte esențială a oricărui interior, la fel ca materialele și culorile care ne înconjoară.

Adăugarea unui strop de culoare sau alegerea unor țesături în nuanța preferată pot transforma mansarda dintr-un loc plăcut într-un spațiu precum cel din revistele de design. 

velux rulori ferestre

De ce VELUX

De ce recomand VELUX pentru toate cele de mai sus? Sunt testate în condiții meteo extreme, deschise și închise de mii de ori, astfel încât să fii sigur că dai banii pe un produs bun, care va rezista mulți ani. De asemenea, rulourile pot fi acționate de la istanță, așa că le poți folosi și pentru locuri mai puțin accesibile.

Rulourile VELUX sunt special concepute pentru ferestrele de mansardă și reprezintă o soluție comodă, rapidă și ușoară de a controla lumina din interior. Ușor de montat, se potrivesc perfect, fără măsurare sau tăiere, putând fi montate în doar 15 minute. Mai mult, acestea sunt extrem de ușor de înlocuit atunci când este nevoie.

Iar colecția VELUX Colour by You pune la dispoziție mii de culori, pentru a crea rulouri asortate la interiorul oricărei case, fiind în același timp un accesoriu perfect pentru controlul luminii, dar și o piesă de decor unică.

velux rulori ferestre

Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomand și:  

Apartamentul de la mansardă care te va face să te îndrăgostești de ferestre și lumină

Share This Post!