De unde îți cumperi mobilă pentru bucătărie, în funcție de buget

Shopping Therapy - DesignTherapy

Este o întrebare grea. Și personal, dar și profesional, am trecut prin multe dileme ce pleacă de la bucătărie. Pentru că toți, fără excepție, ne dorim să fie funcțională, dar frumoasă, extrem de rezistentă – că nu se schimbă la fel de ușor ca o canapea -, ușor de curățat, pentru că se murdărește chiar mai ușor. Așadar, iată câteva idei, pe diferite bugete, pentru bucătării care se pot regăsi în orice apartament sau casă. 

O soluție la îndemână, cu variante accesibile de buget

Cu siguranță că prima dată în minte vă vine IKEA. Știu, e și normal, probabil că toți am trecut pe acolo. Raportul calitate – preț este unul rezonabil. Și, spre deosebire de ceea ce își imaginează mulți, prețul unei bucătării nu este atât de mic. Dacă vrei un mobilier de bucătărie cu finisaje mai speciale, dacă ai de încorporat multe electrocasnice, dacă vrei sisteme de glisare și alte funcționalități, prețul este unul mediu în piață. 

Avantajul IKEA este că poți oricând înlocui fronturile de care te-ai plictisit cu altele, pentru că sunt standard. Că poți face upgrade la o colecție nouă. Dezavantajul vine tot din standardizare. Dacă ai un spațiu atipic, dacă trebuie să faci decupaje… lucrurile se complică. 

mobilier bucătărie
Bucătărie IKEA

Bucătării accesibile la Leroy Merlin

Apoi mai este varianta magazinelor specializate. Aici însă oferta este destul de limitată. Sau ERA. Leroy Merlin, retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit, a anunțat recent lansarea DELINIA iD, o marcă proprie de mobilier de bucătărie care poate fi personalizat în funcție de preferințele clienților.

Astfel, clienții care vor să achiziționeze bucătării marca DELINIA iD au la dispoziție 19 serii diferite de mobilier, cu 17 opțiuni de materiale și culori, alături de numeroase tipuri de accesorii menite să faciliteze activitățile din bucătărie. În ceea ce privește designul, clienții pot opta pentru mai multe efecte și finisaje: multicolor sau uni, cu efect de lemn, mat sau lucios, cu frizare sau simplu.

De asemenea, sistemele modulare ale acestor bucătării permit zeci de combinații diferite între corpurile de mobilier astfel încât să se obțină maximul de funcționalitate al întregului spațiu disponibil. De la podea la tavan și de la un perete la celălalt puteți folosi uși glisante, corpuri de colț ori destinate spațiilor înguste, dar și corpuri suspendate sau de bază.   

mobilier bucătărie Leroy Merlin
Consultanții Leroy Merlin vă vor ajuta să proiectați bucătăria, însă trebuie să faceți măsurători exacte în prealabil

După procesul de comandă, clienții pot alege livrarea mobilierului de bucătărie DELINIA iD direct la domiciliu, în cel mult cinci zile lucrătoare, conform programării prealabile. Echipa Leroy Merlin poate asigura și montarea mobilierului de bucătărie. 

Mobilerul beneficiază de 25 de ani de garanție pentru corpurile de bază și fațade. De apreciat este și faptul că produsele DELINIA iD au 100% lemn certificat FSC în compoziția lor, 0% polistiren și 50% materiale reciclabile în compoziția ambalajelor. 90% dintre produse sunt fabricate în Europa.

În prezent, serviciul este disponibil în magazinele Leroy Merlin București Pallady și Brașov Astra, urmând ca până la finalul anului acesta să fie prezent în unitățile retailerului din țară.   

Vești bune, cum ziceam.

Bucătării premium, într-un showroom virtual

Nu de mult, am fost la inaugurarea Kuziini, un showroom atipic. Aici îți poți proiecta, cu ajutorul unui asistent virtual, întreaga bucătărie. În showroom găsești câteva bucătării demonstrative, care ilustrează câteva stiluri, însă nu foarte multe. Ai însă exemple de fronturi, de blaturi etc. Atipic este că totul se proiectează online. Sigur, poți apela la ajutorul unui specialist. Tot online. Este un serviciu premium, cu materiale și prețuri proporționale. Dacă ai buget pentru a investi, cu siguranță vei fi mulțumit de rezultat. 

Ce mi-a plăcut în mod deosebit la Kuziini este că poți urmări stadiul în care se află mobilierul tău din contul de client. Cu alte cuvinte, furnizorii nu te mai pot păcăli că mai au 30% din lucrare, pentru că tu vezi exact la ce se lucrează, în timp real (aproximativ). 

Iar întârzierile sunt la ordinea zilei atunci când vine vorba mai ales de mobilier de bucătărie, de aceea în acest articol ai doar recomandări cu timpi de livrare clari și ușor de urmărit. Ultimul exemplu presupune mai mult de 10 zile lucrătoare pentru livrare (durata medie pentru IKEA, de exemplu), însă totul se lucrează pe comandă. 

mobilier bucătărie
Foto: Kuziini

La final, aș vrea să spun că, indiferent pe cine alegi, trebuie să ai în vedere faptul că îți poți face bucătăria unică. Este suficient să faci o combinație de culori în cazul fronturilor, să alegi niște mânere mai speciale sau să combini cu etajere deschise câteva corpuri suspendate. Idei sunt, important este să știi ce buget ai și să te joci de acolo. 

Și da, calitatea chiar contează. Tu unde ți-ai făcut bucătăria? Spune-ne în comentarii cum a fost experiența, ce părere ai de rezultat, și promit că vom explora și furnizorii tăi. 

Foto: IKEA, Leroy Merlin, Kuziini.  

Share This Post!