De Ziua Iei, design tradiţional românesc

Shopping Therapy - DesignTherapy

De când Henri Matisse a pictat „La blouse roumaine” designeri din toată lumea au devenit fascinaţi de frumuseţea simplă a portului popular românesc şi a motivelor acestuia. Pe 24 iunie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Iei. Motiv de mândrie, fără îndoială, aşa că am pornit la vânătoare de obiecte de design de inspiraţie tradiţional românească, numai bune de înfrumuseţat casa în prag de vară. Şi sunt o mulţime de lucruri care mi-au făcut cu ochiul şi cu siguranţă vor fi şi pe placul tău. 

Ceasurile project.Zulu 

Pur şi simplu minunate. Realizate din plexiglas, cu o broderie manuală, tradiţională, fac trimitere la diverse motive populare româneşti: hora, vârtelniţa, soarele etc. Minunăţiile de la project.ZULU sunt disponibile aici.

Scaunul Lana de la Photoliu 

Photoliu

Cu siguranţă l-aţi mai zărit frunzărind site-uri şi reviste de design. A creat senzaţie la lansarea lui şi continuă să fie foarte apreciat. Arată tare bine într-un decor vintage sau industrial, dar nu m-aş teme să-l poziţionez la loc de cinste nici într-un dining nordic, minimalist. Găseşti modele şi posibilitatea de a comanda aici.

Ceramica de la Atelier BohemianFlow

Ceşti, căni, farfurii, ceainice, zaharniţe de toate găseşti la fetele talentate din spatele brandului BohemianFlow. Dispun de o mulţime de modele, însă deosebite sunt cele de inspiraţie folclorică. Iată:

Atelier BohemianFlow

Mai multe modele şi comenzi aici.

Brâu românesc de la Cai Verzi pe Pereţi 

La cunoscutul (şi haiosul) brand de design găsim autocolante decorative inspirate din portul popular românesc. Au un preţ decent şi pot fi comandate de aici.

Caiverzipepereti com

Şi acum şi alte obiecte de design care merită menţionate de Ziua Internaţională a Iei şi nu numai:

Superbele genţi din piele concepute şi pictate de talentata Armina Popeanu de la Lyria, acum şi cu o colecţie dedicată acestei sărbători:

Lyria

Botta şi pantofii cu model de inspiraţie folk, decupat cu laser.

Botta

Iutta cu deja tradiţionalele accesorii cu motive româneşti:

Iutta

Semnele Satului, un brand în ascensiune, creat de o mămică talentată:

Semnele Satului

Adrian Oianu şi viziunea sa modernă asupra portului popular românesc:

Adrian Oianu

Sper să vă simţiţi inspiraţi!  

Share This Post!

1 Comment

  • Maillot Bayern Munich Pas Cher martie 9, 2017 at 8:15 am

    Great, thanks for sharing this blog.Thanks Again.