Decor pentru masa de Paște: 3 idei simple, rapide și de efect

Shopping Therapy - DesignTherapy

masa de Paște

Importanța spațiului în care trăim a devenit tot mai mare în ultimul an, iar acum, în prag de sărbătoare, nu putem vorbi despre un lucru atât de important precum… masa de Paște. Mai ales că sondajele arată că peste 70% dintre noi vom petrece Paștele acasă, iar masa este un element central al acestor zile. Prin urmare, pentru a simți atmosfera festivă în toată splendoarea, n-ar fi rău să aranjăm masa cum se cuvine, nu-i așa? Am strâns mai jos câteva idei care sigur vă vor cădea cu tronc. 

Cu elemente naturale

Poate varianta cea mai simplă. Nu ai nevoie de veselă specială. Nici măcar de decorațiuni speciale. Totul se poate realiza din ce ai deja prin casă. Oul de prepeliță vopsit e tare simpatic, deci va fi un nice touch. Sigur, alb-verde e o combinație în ton cu anotimpul în care ar trebui să ne aflăm (și cu adevărat nu doar calendaristic), însă puteți încerca și alte combinații: alb-albastru, alb-roșu, alb-galben. Oricare dintre ele este câștigătoare cât timp nu uitați de elementul esențial: florile. 

masa de Paște
Decorurile în culori neutre completate de accente de culoare sunt preferatele mele. Alături de florile de cireș, desigur

Decor minimalist și plante verzi

Nordic, minimalist, gri, materiale naturale. O altă variantă simplă și populară. Câteva elemente de decor vorîmblânzi linia ușor prea sobră a acestui stil. Așa că nu uitați de iepurași, ouă de ciocolată, dar și flori. Astfel, de data aceasta accentul de culoare vine din verdele puternic al plantelor naturale. De la eucalipt și frunze de monstera spână la zamioculcas, acestea pot fi achiziționate de la florărie. Online, de preferat. 

masa de Paște
Minimalismul se poartă și anul acesta. Iar griul este mereu hygge.

Masa de Paște pastelată

Un decor potrivit mai ales pentru cei care au copii, cel de mai jos este mult mai simplu de pus în practică decât credeți. Cred că marea provocare vine mai degrabp din obținerea unei culori atât de pastelate pentru ouă. MIe nu mi-a ișit niciodată, recunosc. 

masa de Paște
Veselie în, lângă, pe farfurie… O variantă pentru cei cărora le place joaca

Și… flori pe masa de Paște

Pentru mulți, Paștele este asociat cu culoarea roșie. Ouă roșii, vin roșu… Așa că am vrut să văd cum ar arăta masa de Paște dominată cromatic de roșu. Am comandat de la Floria.ro un aranjament superb,în care m-am bucurat să găsesc pe lângă orhidee și trandafiri și mini-rosa, frezii, dar și un ou încondeiat. Unul adevărat, nu de lemn sau de plastic. Superb de altfel.

M-am jucat puțin cu aranjamentul și nu am putut să nu intru în atmosferă. Pasca a fost sacrificată, la fel și vinul delicios de la Tohani… Dar iată ce a ieșit! 

Voi cum ați decis să decorați masa de Paște?

PS: Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomand și: Paște în familie: 15 motive pentru care voi stârni mânia publică

Foto: Adobe Images, Arhiva personală

Share This Post!