Design românesc pentru una dintre cele mai importante zile din viață. Unde, când, de ce

Shopping Therapy - DesignTherapy

Pentru multe, foarte multe multe prietene, ziua nunții a fost ceva intens. Ceva pentru care s-au pregătit luni în șir, pentru care au umblat prin magazine la probe peste probe, au văzut mii de rochii (mii, da!). Pentru mine, nu a fost la fel, dar asta pentru că pur și simplu eu mi-am dorit altceva la acel moment, din diferite motive. Dar pentru cei care își doresc o nuntă specială, este un loc unde găsești o mulțime de designeri, creatori, artizani, antreprenori care te pot ajuta să faci asta. E Mireasa Made in Ro, primul târg dedicat în exclusivitate designului românesc. Și are loc în acest weekend, la Hotel Sheraton. 

Am avut ocazia în ultimele zile să văd mai multe rochii de mireasă decât am văzut atunci când m-am măritat. Și da, sunt atât de diferite de ce exista pe atunci pe piață. Salopete, rochii scurte, rochii compuse, materiale prețioase, dar nepretențioase, pene, broderii, o nebunie… Mi-am dat seama câți designeri talentați avem… Nicole Enea, Cristina Iaroscenco, Atelier Victor Marina, Olga Atelier de Frumos, Altea, Dona Trend, Atelier Amelian, Style Up by Luminița Ungureanu. Sunt doar câțiva, iar creațiile lor – ce pot fi văzute în acest weekend la Mireasa Made in Ro – spun cât 1.000 de cuvinte:

Accesorii pentru nuntă

Pantofii, bijuteriile completează aceste ținute spectaculoase. Ce mi s-a părut interesant, ca trend, este faptul că 1. nu se mai poartă albul pur și 2. accesoriile au elemente comune cu aranjamentele florale, invitațiile sau mărturiile. Ideea de a gând nunta ca un tot unitar mi se pare mai mult decât grozavă. Iar invitațiile caligrafiate, cu imprimeuri botanice în acuarelă sau elemente sofisticate… love, love, love!

Mireasa Made in Ro

Cele mai frumoase invitații de nuntă la Mireasa Made in Ro

Verighete și design contemporan

Tare mult îmi plac și verighetele noului trend: design contemporan, materiale atipice, nici măcar nu mai sunt identice verighetele. Și când mă gândesc câte priviri ne-am luat noi că ne-am luat verighete târziu, bașca diferite… Vin la Mireasa Made in Ro Zehava, Bianca Grin, IUKA, Corina Mardari, LaLuna, Joyelry.

Mireasa Made in Ro

Tot ce ai nevoie pentru o nuntă designish la Mireasa Made in Ro

Ce mai găsiți la Mireasa Made in Ro, 8-9 februarie, la Sheraton (Piața Romană):

  • creatori de bijuterii și alte accesorii cu motive tradiționale – Elza- bijuterii rupte din ii, Amintiri Tradiționale
  • designeri de rochii de seară sau pentru cununia civilă – Maison Ilia, Etajul Designerilor Români
  • designeri florali, precum Alchimia Florilor, Dreams&Flowers
  • fotografi si videografi talentati – Foto Experience
  • creatori de mărturii și invitații de nuntă caligrafiate ori personalizate – Literalmente98, Ceva-mai-altceva, Creative Corner, Daruri cu dichis, Moss.
  • hairstiliști și make-up artiști D’Hairapy Studio
  • produse gourmet, alternative la deliciile clasice, cum ar fi mărturii cu macarons, torturi spectaculoase, vin de mure, coffee bar alternativ aduse de Micul Patiser, Z Coffee Bar, Abund Berry

Foto main – Adobe Images, foto interior – arhiva designerilor

Share This Post!