Design şi… terapie pe Dacia 24

E adevărat că o sesiune de shopping are efect mai rapid decât una de terapie. Şi, pe termen lung, probabil că este şi mai puţn costisitoare. Dar uneori ai noroc şi găseşti 2 în 1. Adică şi  terapie şi shopping. Unde? Pe Dacia 24.

Concept Store-ul Dacia 24 este „copilul” Emei Albert. Cu o energie molipsitoare şi o bună dispoziţie la fel de contagioasă, Ema reuşeşte să te înveselească aproape instantaneu. De ce? Dincolo de atitudinea ei, Ema conduce un magazin aflat într-o casă veche de la Piaţa Romană cu un aer cald, familiar, în care te simţi imediat acasă sau în vizită la o bună prietenă. Ferestre largi, luminoase, care dezvăluie agitaţia oraşului fără însă a te face părtaş la ea, o amenajare minimalistă, dar confortabilă, cu fotolii vintage în care să tot stai la poveşti, câteva piese de mobilier din lemn masiv, în ceea ce numim stilul cottage.

De ce? „Vitrina la stradă îţi pierde din intimitate. Aici este ca şi cum ai veni la mine acasă. Apropierea faţă de client este unul dintre atributele a ceea ce fac eu”, explică Ema filozofia concept store-ului pe care îl administrează. De altfel, se simte  amprenta personală şi dorinţa de a crea un spaţiu intim inclusiv prin faptul că unele piese, precum oglinda imensă de la intrare, este adusă de acasă.

Dacia 24 concept store
Şi asta nu este tot. Odată ajunsă pe Dacia 24 este imposibil să pleci fără să îţi găseşti o ceva cu un design de care te vei îndrăgosti iremediabil. Eu aşa am păţit. Şi nu o dată.  Ema Albert a înfiinţat iniţial un brand propriu de creaţie vestimentară. Maison Ilia. A păstrat în design o linie sofisticată, dar care are un atu important: confortabilitatea. Fustele asimetrice de exemplu ascund buzunare încăpătoare, indispensabile oricărei femei. Şi nu, nu se va vedea nici telefonul, nici rujul. „Ştiu ce înseamnă să ai o viaţă plină. Să nu trebuiască să stai să probezi zeci de haine în faţa oglinzii, să ai piese versatile, care nu trebuie călcate, care se asortează cu uşurinţă, care se adaptează programului tău”, explică Ema cum a ajuns la designul uneia dintre piesele emblematice ale colecţiei Maison Ilia.

Dar în Dacia24 vei găsi mai mult decât atât. Vei găsi piese vestimentare semnate de designeri români la un preţ decent. Vei găsi obiecte de decor interesante, semnate tot de dsigneri români. Vei găsi schiţe care pot deveni ilustraţii speciale pentru casă sau pentru birou. Sunt unicat, semnate de o artistă cu o viziune specială – Alice Teca, iar Ema ţi le va oferi gata înrămate. Printre brandurile pe care le vei găsi în Dacia 24, se numără Maison Ilia, Ancolette, Lyria – Povestea ta pictată, Desirette, IHeart, Whiskers and Tales, Atelier Muna, Aranjat by Anne, Moenra, Una-i Luna, Oana Nuţu, Loubijou şi altele.

 

Share This Post!