IKEA: Colecție nouă și magazin nou. Vrei să le vezi?

Shopping Therapy - DesignTherapy

IKEA colectie noua

Nici nu știu ce să vă spun mai întâi. Despre colecția pentru adolescenți și studenți pe care a gândit-o IKEA pentru cei mai tineri clienți sau despre noul magazin IKEA Pallady care se deschide, în sfârșit, pe 24 iunie? Despre cât de simplu e să-ți încarci telefonul la veioza cu încărcător wireless sau despre cele 10.000 de produse din noul magazin? Despre varianta cool a Bănuiesc că vreți să aflați despre amândouă, așa că iată:

FÖRNYAD – o colecție pentru cei plini de viață

Anul trecut, la Democratic Design Days, am văzut în premieră colecția FÖRNYAD, o colecție jucăușă, plină de viață, veselă, cu forme și culori și printuri care clar sunt adresate unei alte categorii de vârstă, nu 35+ în care mă încadrez. Este însă o colecție care se adresează elevilor și studenților moderni, nu mie.

FÖRNYAD este rezultatul colaborării dintre IKEA și Sarah Andelman, Director de Creație colette, renumitul fost magazin concept store parizian și designerul din New York, Craig Redman, cunoscut pentru personajul în formă de ou Darcel Disappoint.

Distracția și moda inspiră fiecare articol disponibil în această colecție, care combină cele mai bune elemente din stilurile acestui duo creativ: albastrul colette și  personajul în formă de ou Darcel Disappoint cu un singur ochi și un monoclu. În acest fel, câteva produse disponibile în colecția FÖRNYAD, precum un taburet și un covor, iau forma acestui desen animat jucăuș, în timp ce clasicele piese consacrate IKEA, cum ar fi canapeaua KLIPPAN sau sacoșa FRAKTA, sunt împrospătate cu noi modele, buline albastru colette și imaginea lui Darcel.

IKEA Pallady
Scaunul e preferatul meu (149,99 lei). La mare concurență cu covorul (399, 99 lei).
Dar cel mai mult îmi place veioza cu încărcare wireless (249 lei)

Faimoasa sacoșă albastră, reinterpretată

„Viața este un amestec de suișuri și coborâșuri, iar modelul pe care l-am creat pentru sacoșa FÖRNYAD reflectă acest lucru. Sacoșa IKEA a devenit un produs iconic, deci este distractiv să îmi folosesc imaginația și să îmi imprim perspectiva pe acest produs. Am o mulțime de sacoșe albastre clasice acasă, le folosesc pentru lucruri nu atât de glamouros, precum depozitarea hainelor pe care trebuie să le spăl, dar cu acest nou model sacoșa poate fi folosită la fel de bine ca și geantă de călătorie sau dacă îți dorești să arați cool în timp ce rezolvi câteva treburi în oraș”, precizează co-designerul acestei colecții și al personajului Darcel, care descrie noul model de sacoșă FRAKTA.

Colecția include și un covor haios, dar funcțional, care se potrivește într-o mulțime de camere și locuințe, dar și accesorii amuzante, precum un rucsac, un set de birou, o cutie de carton, umerașe și o husă pentru tablete. Jucăriile din pluș disponibile în colecția FÖRNYAD, scotch și patch-uri din material textil, penarul, toate acestea cu siguranță vor fi apreciate de viitori studenți, dar și de cei care încă se mai simt adolescenți.

Colecția FÖRNYAD este disponibilă în magazinul IKEA Băneasa și online pe www.IKEA.ro.

IKEA Pallady
Nici nu mai recunoști sacoșa albastră, nu-i așa?

Magazin nou: IKEA Pallady. Uriaș

Dincolo însă de noua colecție, mai am o veste bună. În sfârșit se deschide magazinul din zona Pallady.

Magazinul de 37.000 de metri pătrați va pune la dispoziția clienților aproape 10.000 de produse care reflectă filozofia IKEA de design democratic, combinând forma, funcționalitatea, calitatea, sustenabilitatea și prețul scăzut.

Acesta va avea, de asemenea, trei modele de interioare integrale și 58 de camere pline de idei și inspirație realizate pe baza cunoștințelor despre casele românilor, răspunzând nevoilor locale în ceea ce privește mobilarea locuinței cu soluții și produse accesibile.

Pe lângă un loc de joacă supravegheat (ura!), dedicat copiilor, magazinul va găzdui, de asemenea, restaurantul deja celebru care servește atât specialități suedeze, precum și preparate românești.

Share This Post!