Infuzie de formă și culoare în noua colecție de la IKEA

Shopping Therapy - DesignTherapy

Poate vă era dor de o colecție nouă, marca IKEA. De data aceasta, colaboratori pentru o infuzie de creativitate și dinamism sunt finlandezii de la Marimekko. Dacă sunteți fani ai designului nordic, sigur îi știți. Dacă i-ați ratat, nu e nicio problemă, pentru că noua colecție semnată în colaborare cu IKEA surprinde esența designului pe care îl propun. BASTUA va fi disponibilă în câteva zile pe site-ul IKEA și în magazine. 

IKEA și Marimekko lansează colecția BASTUA, inspirată de farmecul naturii nordice, de tot ceea ce reprezintă bunăstare și de ritualurile de îngrijire personală. Colecția în ediție limitată cuprinde 26 de produse cu imprimeuri vibrante, de la piese de mobilier, până la articole din sticlă și textile. Aceasta va fi disponibilă în magazine începând cu luna martie.

De la textile la mobilier

Colecția cuprinde o varietate de produse, de la mobilă și până la articole din sticlă și textile cu imprimeuri vibrante. Halatele, prosoapele și prima găleată pentru saună din istorie reprezintă obiecte folosite, de regulă, pentru a te bucura de momentele petrecute în saună, în timp ce alte articole sunt recomandate pentru a fi folosite înainte sau după acest ritual. 

Colecția BASTUA cuprinde și articole inspirate din designul nordic de mobilă. Masa clasică, împreună cu tăvile versatile și articolele din sticlă ale colecției ajută la crearea unei atmosfere și mai plăcute atunci când savurezi gustările zilnice – indiferent de locul unde alegi să faci acest lucru.

Colaborarea care a dus la crearea colecției BASTUA redă expertiza IKEA în soluții de amenajare interioară, completată de talentul artistic al celor de la Marimekko, acela de a crea imprimeuri care exprimă bucuria ritualurilor de îngrijire personală.

Imprimeuri îndrăznețe în noua colecție IKEA

Colecția BASTUA pune în evidență imprimeuri frumoase și îndrăznețe, care amintesc de natură și de atmosfera unei saune, marcând prima dată când Marimekko a creat un set de imprimeuri gândite exclusiv pentru o colaborare cu un brand.

O parte fundamentală în călătoria de design și creație a imprimeurilor BASTUA a fost reprezentată de surprinderea esenței originilor finlandeze ale Marimekko, precum și conexiunea pe care această esență o are cu originile istorice ale culturii saunelor.

Rebekka Bay, Creative Director la Marimekko

 

Numele colecției, „BASTUA”, este un termen folosit pentru a descrie saunele din Småland, regiunea din sudul Suediei, unde a fost fondată compania IKEA. Ritualurile de îngrijire personală și saunele nordice au reprezentat punctul de plecare pentru această colecție, care poate fi apreciată atât de cei cărora le place să își petreacă timpul pe malul unui lac, în timpul lunilor călduroase de vară, cât și de cei care doresc să se relaxeze după o zi lungă.

Colecția îmbină astfel emoțiile oferite de verile nesfârșite cu farmecul simplu și estetic al naturii nordice, concepte redate în piese de mobilier și accesorii pentru casă.

Share This Post!