Pe cât de surprinzătoare, pe atât de frumoasă! Iată noua colecție de la IKEA

Shopping Therapy - DesignTherapy

IKEA lansează o colecție nouă care reușește să reunească într-un mod actual, adaptat designului contemporan, meșteșuguri vechi din comunități cu tradiție în artizanat. Colecția LOKALT – căci despre ea este vorba – este alcătuită din produse vibrante, cu design unic, contemporan, confecționate din materiale textile și ceramică, lucrate manual, care aduc împreună artizani și tradiții locale. Fiecare față de pernă, fiecare covor, coș sau bol produs facilitează crearea de noi locuri de muncă, oferă egalitate de șanse și susține incluziunea în regiunile unde acestea sunt cu adevărat necesare, un plus pe lângă aspectul care desigur, ne cucerește.

LOKALT este rezultatul unei colaborări cu meșteșugarii locali contemporani din Amman, Delhi, Bangkok și liderul creativ IKEA, Maria O’Brian. 

LOKALT este o colecție care abordează într-o manieră modernă, plină de expresivitate, artizanatul tradițional. Colecția este plină de detalii inedite care transmit povestea locurilor din care sunt fabricate produsele. Obiectele realizate din ceramică reprezintă un omagiu adus ritualurilor thailandeze de a servi masa, țesăturile reflectă frânturi din viața de zi cu zi din Amman, iar fețele de pernă și covoarele prezintă o grafică stilizată, inspirată din tradiția indiană”, spune Maria O’Brian, Creative Leader, IKEA Range & Supply.

Inițiativa IKEA Antreprenori Sociali constă în crearea unei vieți de zi cu zi, mai bună, prin oferirea unor oportunități de muncă pe termen lung și a unui trai decent pentru comunitățile vulnerabile din cadrul parteneriatelor de afaceri. Prin inițiativa IKEA Antreprenori Sociali, IKEA dezvoltă produse alături de meșteșugari locali încă din 2013.

Colecția LOKALT va fi lansată în România la jumătatea lunii iunie.

Share This Post!