Să fie lumină! O colecție IKEA grozavă și încă ceva

Shopping Therapy - DesignTherapy

Două tipuri de produse care se referă la iluminat avem astăzi pentru voi. Ambele sunt versatile și atrăgătoare din punct de vedere al designului și își pot găsi ușor locul la voi în case. Mai mult, unele dintre ele vă vor face să regândiți sistemul de alimentare din casă. Dar să începem cu IKEA, care a lansat recent, în colaborare cu compania Little Sun o colecție specială, ce conține două lămpi solare tip LED, ideale pentru iluminat prin captarea energiei naturale. Am fost la anunțarea acestei colaborări, în urmă cu 4 ani, în Suedia, și faptul că în sfârșit produsele pot fi cumpărate este o bucurie.

Designul lămpii de masă SAMMANLÄNKAD este inspirat de soare și de mișcarea Pământului în jurul acestuia. Sursa de lumină are forma unei jumătăți de sferă, pusă în valoare prin reflexia unei oglinzi, pentru a crea un soare strălucitor.

Cadrul metalic al lămpii susține sursa de lumină și este reglabil, permițând o utilizare versatilă, fie ca lampă suspendată, fie ca lampă de masă. În același timp, sursa de lumină poate fi îndepărtată de pe suport pentru a fi utilizată ca lanternă.

„Prin această colaborare, am dorit să pornim discuția despre utilizarea energiei solare și să creștem accesul la energia solară pentru cât mai mulți oameni. Astfel, suntem de părere că un design bine gândit poate aduce conștientizare și crea o diferență.”, susține James Futcher, Creative Leader în cadrul IKEA Suedia.

Totodată, lampa portabilă de dimensiuni mai mici este foarte practică pentru spațiile exterioare. Fiind prevăzută cu o curea galbenă, aceasta poate fi ținută sau agățată la fereastră, sau de un rucsac, pentru a se încărca în timpul zilei.

Baterii reîncărcabile

Ambele lămpi sunt echipate cu panouri solare și baterii reîncărcabile. Atunci când nu este încărcată prin energie solară, lampa de masă poate fi încărcată și la priză, folosind porturile USB-A și USB-C. Cu bateriile complet încărcate, lampa poate fi utilizată și pentru a încărca bateria telefonului mobil.

„Designul, frumusețea și simplitatea fac aceste produse speciale, oferind oamenilor accesul la energia solară care ne alimentează viitorul.”, susține Felix Hallwachs, Director General al Little Sun. „Este doar un prim mic pas pe care îl putem face în această direcție. Însă, suntem entuziasmați să vedem câtă energie solară putem răspândi în lume.”, continuă acesta.

Upgrade la prize: designul care te face să nu le mai ascunzi

O altă lansare recentă, din același segment de produse, vine de la Grupul Legrand, specialist global în infrastructuri electrice și digitale.

Produsele de aparataj INCARA vin ca răspuns la diversele nevoi ale consumatorilor, reprezentând multiple soluții ce pot fi integrate cu ușurință în orice tip de mobilier, având un design modern și elegant. Unul dintre elementele de bază a realizării noii game a fost integrarea confortabilă pentru orice tip de utilizator, fie că este vorba despre un instalator profesionist sau de utilizatorul final.

Produsele din noua gamă dispun de finisaje premium, utilizând materiale precum inox, stejar sau beton, iar culorile inedite pentru industrie precum albastru de mătase, portocaliu ghimbir și verde crud vor completa cu succes spațiile cu un design contemporan.

Combinația deosebită dintre elementele de design, calitatea superioară a materialelor utilizate și funcționalitatea produselor au fost apreciate și în cadrul competiției Red Dot Award 2022, produsul INCARA Electr’On primind chiar distincția Red Dot.

În plus, designul de produs ține cont și de obiectivele de mediu care reprezintă un element foarte important pentru compania Legrand, astfel că majoritatea noilor produse sunt împachetate în ambalaje de carton, mai ușor de reciclat.

Share This Post!