#Shopping. Despre faianță. Dar altfel

Shopping Therapy - DesignTherapy

În urmă cu aproape un an am avut de renovat cea mai banală baie din lume. Mică, înghesuită, cu o faianță verde-albastru nedefinit și ușor ciudat, o cabină de duș probabil veche de 10 ani, instalații deloc prietenoase și un miros subtil și permanent de mucegai. Iar în acea baie ar fi trebuit să facem minuni. Și am făcut, după ce am decis că lucrul cel mai sănătos și practic este să radem tot. Și să refacem de la zero. Adică de la tencuială. 

Am înlocuit totul, dar cel mai dificil a fost să alegem gresia și faianța. Nu mai voiam să acopere întreaga baie, lucru de altfel pe care nu-l recomand în general, ci doar zonele cu probleme: zona căzii și a lavoarului, lăsând astfel pereții să respire. Am căutat în numeroase magazine, deoarece era capitolul din buget la care nu am fi vrut să facem rabat. Un lavoar îl mai schimbi, dar faianța nu o mai dai jos de pe pereți câțiva ani.

Cea mai mare problemă de care ne-am lovit a fost însă nu prețul sau calitatea materialelor, ci… banalitatea. Se dorea o baie frumoasă, altfel, deoarece locatarii puneau preț pe relaxarea de după job cu o baie fierbinte. Și am umblat pe caniculă de-a lungul Bucureștiului, dar și de-a latul, luând la rând magazine mari și mici, cunoscute și mai puțin cunoscute, furnizori de top și nu numai.

M-ar fi ajutat dacă atunci aș fi avut la îndemână ceva ce am azi: Cameleonia. Un loc unde găsești faianță pictată manual, adusă din Spania, și care se poate personaliza după placul și gustul clientului. De curând, Cameleonia chiar și-a extins numărul de produse disponibile (abia aștept să le vedem și pe site), așa că oferta chiar e generoasă.

Vă arăt câteva lucruri care mie mi-au atras atenția la showroom. Faianța pictată rotundă se numără printre produsele speciale, care mi-a plăcut în mod deosebit.

Îmi place ce poți crea cu această faianță:

Cameleonia faianta pictata

Și îmi place că au numeroase forme disponibile, astfel încât le poți insera în cele mai neobișnuite decoruri:

Cameleonia3

Și îmi plac și combinațiile clasice, cum ar fi aceasta, alb-albastru, care ar da tare bine deasupra unui blat de bucătărie din granit.

Cameleonia4

PS: Imaginea principală înfățișează unul dintre produsele altfel pe care le găsiți la Cameleonia: faianță ce reproduce picturi celebre. E o întreagă colecție pentru cei ce gustă acest gen de decor. Enjoy!

Share This Post!