Shopping sustenabil: 9 produse la un preț rezonabil

Shopping Therapy - DesignTherapy

sustenabilitate adobe

De multe ori discuția prețului este strâns legată de sustenabilitate. Și da, o baterie care reduce consumul este mai scumpă decât una normală. Dar faci economie la consumul de apă, pe termen lung. O sacoșă din bumbac te va salva de zeci de pungi de plastic. Paiele din sticlă sunt o variantă mult mai prietenoasă cu mediul și, în plus, ai nevoie doar de câteva. E mai greu să începi să faci cumpărături și alegeri sustenabile, apoi vor începe să vină de la sine. Câteva idei pentru acești primi pași, în lista de shopping de mai jos.

Sustenabilitatea începe în casa noastră. Iar mobila, accesoriile, hainele folosite, alături de obiceiurile de consum și de felul în care gestionăm deșeurile sunt primele lucruri pe care le putem controla. Poți economisi enorm pe termen lung alegând obiecte sanitare ce economisesc consumul de apă. Găsești mulțime de variante în piață, iar cele mai la îndemână se află la IKEA.

De altfel, IKEA este și una dintre companiile care promovează constant sustenabilitatea, având colecții dedicate, produse cu trasabilitate clară și folosind forță de muncă etic. 

9 produse ce sprijină sustenabilitatea

sustenabilitate OrDeLi

Alegeri mici, efecte mari în drumul spre un trai sustenabil

Poți folosi becuri LED, bumbac organic și materiale durabile. La fel cum poți alege să cumperi din surse curate, etice. Redu risipa alimentară și gestionează corespunzător deșeurile. Pași mici cu rezultate mult mai de impact decât îți imaginezi. Și cu un raport preț-rezultat care merită efortul.

Mai multe despre acest subiect am scris, împreună cu Diana Mihăilă (dianamihaila.ro), Alina și Claudiu Ciobanu (Retail-FMGC.ro) în primul număr al revistei OrDeLi – Organizare, Design, Living – pe care vă invit să o răsfoiți și aici

Iar aici, pe DesignTherapy.ro, poți citi mai multe despre ce alegeri simple poți face pentru a trata mediul cât mai prietenos aici: 25 de lucruri simple pe care le poți face acum pentru a trăi mai verde

Iar aici este un interviu cu un designer român care promovează sustenabilitatea și conceptul de slow fashion constant prin colecțiile sale: Design. Pentru o garderobă altfel. Și sustenabilă.

Foto main: Adobe Images

Share This Post!