Smart home. Electrocasnice prietenoase cu mediul și cu bugetul tău

Shopping Therapy - DesignTherapy

Miele frigider smart

A avea o casă smart nu înseamnă să te îngropi în dispozitive fancy, cu funcții pe care nu le înțelegi și nici folosești, în care ai investit o mulțime. Mai degrabă este despre a eficientiza consumul, de a optimiza resursele. Iar dispozitivele smart chiar pot face acest lucru, iar asta va avea un impact considerabil inclusiv asupra bugetului. Cum? Read more 😉

Conform datelor publicate anul acesta de Organizația Națiunilor Unite, la nivel global este aruncat anual aproximativ 1 miliard de tone de alimente. În România, media este de 5 milioane de tone, în timp ce, în Germania, această cantitate ajunge la 12 milioane de tone, dintre care, mai mult de jumătate provine din gospodării.

Pentru a putea combate acest fenomen, trebuie înțeles modul în care este folosită mâncarea, iar un dispozitiv util ar fi frigiderele echipate cu un sistem ultra-eficient, prin care prospețimea alimentelor să poată fi păstrată pentru o perioadă mai îndelungată.

Miele a lansat o nouă generație de aparate frigorifice, K 7000, care oferă condiții superioare pentru păstrarea mâncării, datorită tehnologiei PerfectFresh Active.  Sistemul păstrează de exemplu fructele și legumele proaspete de până la cinci ori mai mult decât un compartiment clasic pentru legume-fructe, la o temperatură cuprinsă între 0°C și 3°C.

Iluminare eficientă

Compartimentul de legume-fructe menține umiditatea naturală a acestora, în timp ce sistemul PerfectFresh Active asigură prospețime de durată prin difuzarea de vapori fini de apă în interiorul sertarului, la fiecare 90 de minute sau de fiecare dată când sertarul este deschis, direct în interiorul acestuia, dintr-un container special de apă, situat în partea de sus a sertarului. Compact și ușor de curățat, recipientul pentru apă are o capacitate optimă de 120 ml și trebuie reumplut o dată la două sau trei luni.

O altă caracteristică importantă a acestor frigidere încorporabile este sistemul eficient de iluminat, LED-uri integrate în rafturile de sticlă, iar lumina se ajustează dacă un raft este mutat.  

Miele frigider smart
Noul frigider dispune de un raft ce se poate roti la 180 de grade.
Adio borcane inaccesibile!

Tehnologia conectează casa

Conectarea prin WiFi (WiFiConn@ct) va fi disponibilă pentru toate aparatele nou intrate în gamă. Acest lucru va include și opțiunea de a trimite notificări de service pe telefon sau tabletă dacă, de exemplu, ușa frigiderului a fost lăsată deschisă din greșeală. 

Noua generație de frigidere încorporabile Miele K 7000 a primit premiul iF Design Award, una dintre cele mai prestigioase competiții de design din lume. Prețul lor este cuprins între 8.000 și 13.000 de lei și sunt deja disponibile în România. 

Apreciez la Miele și faptul că, începând de anul acesta a devenit neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în toate locațiile pe care le deține. Astfel, a fost atinsă neutralitatea emisiilor de gaze cu efect de seră rezultate din procesele proprii de producție, precum și a celor rezultate prin procesul de  producție a energiei electrice realizate de către furnizorii de energie ai companiei.

Control prin aplicație

miele smart
Aplicația Miele este disponibilă în 52 de țări

De asemenea, recent, Miele a lansat o nouă versiune a aplicației de mobil. Miele App – Smart Home integrează noi opțiuni care simplifică procesul de interacțiune cu electrocasnicele. De la mașinile de spălat, la cuptorul Dialog, această versiune a aplicației asigură controlul a 26 de tipuri de produse și oferă și mai multe opțiuni de control pentru fiecare dintre acestea.

Acum, robotul RX3 și hotele Aura 4.0 și Pearl cu lumină ambientală pot fi controlate prin Alexa, asistentul virtual de la Amazon și pot fi integrate în diverse scenarii, sincronizate și cu alte device-uri smart din casă. RX3 poate executa unele comenzi predefinite precum: „Alexa, spune-i lui Miele să curețe în bucătărie”.

Pe de altă parte, atunci când soneria de la ușă sună, poate fi programată aprinderea luminii de la hotă, care funcționează drept un indicator optic suplimentar. De asemenea, această funcție poate fi folosită și pentru a crea un mediu ambiental mai plăcut, iar prin comanda „Alexa, relax”, poate fi programată simultan deschiderea muzicii preferate, aprinderea luminii ambientale integrată în hota Aurora și pot fi trase jaluzelele.

Share This Post!