Tu cu ce scrii? Stiloul obiect de colecție pe care trebuie să-l ai

Shopping Therapy - DesignTherapy

Stilou Pelikan

Eu recunosc. Nu mă descurc cu Google Calendar. Prefer să scriu pe agendă. Am multe agende, nu păstrez niciodată o agendă banală, mereu merg pe ceva spectaculos. Și dacă tot îmi place să scriu, 99% din timp o fac cu stiloul. Îmi place cum alunecă penița pe hârtie. Îmi place cum uneori penița zgârie hârtia. Așa că ideea unui stilou special mi-a trezit imediat interesul. Mai ales când este dedicat unei personalități atât de iubite cum a fost și este Regele Mihai. 

Pelikan, cunoscutul brand de obiecte de birotică și papetărie, prezent în România prin Herlitz, a creat un stilou dedicat celui mai iubit suveran al României: Regele Mihai I. Proiectul, care a primit aprobarea Majesteții Sale, ar fi trebuit finalizat în timpul vieții suveranului. Din păcate, când omul își face planuri, știți voi… Așa că ediția regală a acestui obiect de colecție a fost lansată după perioada de doliu, săptămâna trecută. Detaliile au fost păstrate secrete până în ziua evenimentului.

Cele 300 de exemplare – căci este o ediție limitată – sunt manufacturate cu cea mai mare atenție, în Germania, în fabrica Pelikan. Pe lângă semnătura celui mai iubit suveran român, stiloul poartă și gravura dictonului căruia Regele Mihai I i-a fost fidel toată viața: Nihil sine Deo. 

Stilou Pelikan
Stiloul poartă semnătura Regelui Mihai I

Peniță cu rodiu și aur

Penița stiloului este creată din aur de 18K, parţial placată cu rodiu şi inscripţionată manual cu motivele şi logo-ul Pelikan. Corpul stiloului este confecționat în totalitate dintr-o rășină de înaltă calitate, de culoare neagră, cu o dimensiune generoasă: 14,1 cm lungime, o circumferință de 13,5 mm, o greutate de 30 grame și o capacitate a pistonului de 1,35 ml.

Stiloul este prevăzut cu un piston cu mecanism diferențial și de asemenea, cu o fereastră dispusă pe toată circumferința sa, poziționată deasupra gripului, cu scopul de verificare a nivelului de cerneală.

Fiecare stilou din această ediție specială a fost realizat manual, în fabrica Pelikan din Germania. Brandul are un respect deosebit pentru tradiție și se sprijină pe decenii de experiență, iar fiecare instrument de scris din Ediția Regală creat poartă cu sine importanța și valorile pe care Regele Mihai I le-a lăsat moștenire peste generații – a declarat Horațiu Nicolau, cel care conduce operațiunile Herlitz în România.

Stiloul regal merge la Castelul Peleș

Prezentarea în premieră mondială a stiloului a avut loc la București, în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române și a Alteței Sale Regale Principele Radu, care au participat la dezvăluirea acestui obiect creat, deopotrivă, cu artă și cu înalt meșteșug tehnic.

În cadrul evenimentului, reprezentanții Herlitz România au oferit primul exemplar al seriei Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, care a decis ca acesta să rămână cunoscut drept “Stiloul Regelui” și să fie expus la Castelul Peleș.

Atât de simplu, elegant și frumos…

Share This Post!