Vara asta stăm afară. Idei pentru balcon, terasă şi nu numai

Shopping Therapy - DesignTherapy

Chiar dacă vremea din ultimele zile a fost capricioasă, nu este cazul să disperăm. Zilele cu soare sunt chiar după colț și bine ar fi să ne pregătim de ele. Deși suntem obișnuiți să folosim balcoanele pe post de debara, cămara sau ladă uriașă de depozitare pentru orice, îți sugerez să încerci altceva.

Și anume să folosești acest spațiu pentru relaxare. Dacă nu ai balconul în stradă (căci s-au văzut și astfel de construcții neinspirate), nu ai nicio scuză. Pregătește terasa cât de mare sau de mică ori balconul (cu atât mai bine dacă nu este închis) pentru dimineți și seri de relaxare cu aer de concediu. Iată cum ar putea arăta balconul tău (am ales spații mici și foarte mici, cam cum sunt cele mai multe bacoane de blocuri ridicate până în anii 2000):

Și acum partea cea mai grea. Sau mai plăcută, depinde de fiecare. Și anume, punerea în practică a acestor idei. Cele mai importante lucruri sunt:

  • Igienizează spațiul. Dacă este nevoie, dă un var. Este ieftin, ușor și gata într-o oră. Plus că va da un aspect curat, luminos.
  • Nu ignora podeaua. Poți opta pentru gresie (doar dacă este antialunecare), pentru podea de lemn (montată sau aplicată, găsești la Ikea plăci potrivite care se montează foarte ușor), pentru covor de iută, mochetă de exterior etc. Important este să-ți facă plăcere să calci pe jos. Sau să stai desculț/ă.
  • Mobilierul trebuie să fie adaptat spațiului. Sunt numeroase variante de mobilier pliabil, la fel cum există perne, variante do it yourself, poufuri. Dacă ai un spațiu mic, nu încerca să îngrămădești multe lucruri acolo. Mai degraba puține și chiar mai mari. Pentru depozitare poți folosi băncuțele, de exemplu.
  • Folosește elemente decorative. Ghivece, rame de tablouri (goale, da, sunt de mare efect), ceasuri vintage, semne și mesaje inspiraționale. Ce vrei. Nu uita nici de perne confortabile.
  • Sistemul de iluminat. Da, este ideal să savurăm cafeaua de dimineață în liștea și aerul curat de la primele ore. Dar pentru cei care preferă seara în aer liber, este bine să avem un sistem de iluminat discret și relaxant. Găsim lumânări peste tot (mai ales din acelea care alungă și țânțarii), ghirlande, globuri sau chiar veioze. Este foarte simplu să instalăm o priză ope terasă. Sau măcar să tragem un prelungitor.

Și acum să vă arăt ce am găsit de cumpărat. La Outlet Mobexpert găsiți reduceri, Ikea este întodeauna o bună variantă pentru bugete reduse, dar nu numai (trebuie să recunoaștem că aici găsim cele mai practice lucruri), la Kika s-a deschis sezonul de shopping pentru grădină… Pe scurt, avem de unde alege!

De la Mobexpert mi-a placut acest set, care costă 1.940 lei:

Mobexpert-set-2-scaune-masuta-metal-textil-alb-kachi-themis-1940 lei

În outlet mai găsim o mulțime de variante, la prețuri chiar mai mici. Iată câteva exemple:

De la Kika am selectat piesele de mobilier preferate, începând cu fotoliul suspendat, care costă 1.119 lei:

Iar la Ikea găsim o varietate de mobilier (pornind de la prețuri undeva la 200 de lei)…:

…dar și accesorii, soluții de depozitare și de iluminat. Mi-au atras atenția lămpile care se încarcă cu energie solară. Practice și tare drăguțe:

 

În denumirea fiecărei imagini se află sursa și, după caz, prețul.

Sper că te-am convins să petreci cât mai mult timp afară. Că doar e vară!

Share This Post!