3 locuri de care mi-e dor, din Grecia, Italia și România

Travel Therapy - DesignTherapy

Grecia casa din vulcan destinații de vacanță (9)

Nu știu dacă e de la vremea această blândă de primăvară, de la sărbătorile pe care le petrecem vrând-nevrând acasă sau pur și simplu pentru că se apropie vara, dar în ultimele zile m-am tot gândit la locuri dragi pe care le-am vizitat și în care aș vrea să ajung totuși anul acesta. Am trecut pe listă doar trei dintre aceste destinații de vacanță, dar asta doar pentru că nu am vrut să spamez cu o listă interminabilă. Și nici nu am trecut locurile în care mai vreau să ajung!

Grecia și casa din vulcan

În Grecia am fost de… nu știu, cred că 20 de ori. M-am plimbat peste tot, a fost prima țară străină în care am călcat, este țara în care nu concep să nu ajung măcar o dată pe an. De ce? Pentru frumusețea ei simplă. Pentru felul în care se poartă oamenii cu tine. Pentru tzatziki și calamar. Pentru soarele care nu mai pleacă seara. Pentru liniște. Pentru tot.

Mai jos este un loc din Oia, Santorini. O destinație de vacanță cel puțin surprinzătoare fiind o casă într-un vulcan, absolut spectaculoasă. Aș putea spune multe despre stil, despre compartimentare și mobilier, dar adevărul este că toate pot fi rezumate într-un cuvânt: breathtaking. Și aici intră și priveliștea spectaculoasă. 

Italia și casa din copac

În inima Toscanei, la vreo 20 de minute de Florența, se află un colț de rai. Unde cineva a fost suficient de inspirat încât să construiască o căsuță în copac. Designul este minimalist, industrial, dar contează mai puțin ce e în casă și mai mult ce se vede prin ferestrele largi. O vacanță aici… fără cuvinte! Mai aveți nevoie de motive pentru care ar putea fi următoarea destinație de vacanță? Atunci iată imaginile:

România: vila dintre pini de la Brașov

A treia destinație de vacanță dragă mie, dar nu cea din urmă, este aici, aproape. Am fost prima dată la The Pines, în Brașov, iarna. Se vedea tare frumos, deși ninsese prea puțin. Orașul pe o parte, pădurea pe cealaltă. Și, dincolo de asta, o liniște incredibilă. Vă zic drept, au fost cele mai lungi cafele și mic dejunuri luate vreodată. Pentru că, atât, atât de liniștitor este ce vezi pe fereastră din living că nu-ți vine să mai pleci de acolo. Mie una nu.

Partea bună e că poți ajunge pe jos în oraș, dacă te țin picioarele. Sau cu bicicleta, că eu asta am de gând când mai merg. Mă așteaptă deja o mulțime de prieteni dragi, mai vechi și mai noi la Brașov, dar mă așteaptă și frumusețea aceasta de loc perfect pentru a te relaxa și regăsi zen-ul. 

Mai multe imagini de la The Pines din Brașov și cum a fost pentru noi prima ședere la ei aici. Rezervări puteți face aici, când va fi cazul. Iar dacă vă face cu ochiul designul, The Pines s-a extins și la Vama Veche, un loc la fel de superb, despre care am scris aici

Care este următoarea ta destinație de vacanță?

Share This Post!

4 Comments

 • Mirella aprilie 22, 2020 at 10:03 am

  Praga, Atena, Venetia.
  Mi-e dor de Santorini.

  • Diana aprilie 22, 2020 at 10:12 am

   Oh, da, Veneția cea minunată.

 • CAMEL aprilie 17, 2020 at 7:48 pm

  Munich, Istanbul, Stockholm

  • Diana aprilie 18, 2020 at 11:26 am

   Daaaaa. Mergem și pe acolo 🙂