Îmi căutam un pretext pentru mai multe vacanțe anul acesta și am găsit. Schiul! După experiența de la Bansko, am zis că trebuie să încerc și varianta locală, în Poiana Brașov, recomandată ca fiind destinația ideală pentru schi. Zis și făcut, așa că m-am pus pe căutat cazare. Un loc suficient de confortabil pentru D., suficient de aproape de centrul orașului, dar și de Poiană…, suficient de frumos încât să-mi placă mie… De găsit l-am găsit. Repede. Dar adevărata aventură abia a început!
Locul care mi s-a părut perfect de la prima fotografie văzută a fost The Pines Boutique Villa. Părea un pic prea frumos să fie adevărat. Arăta ca o casă, dar nici nu-mi imaginam atunci că va fi… acasă. Am găsit cu greu o cameră pentru un weekend – vineri-duminică. Dar am găsit! Și ce surpriză am avut! În primul rând, la fiecare mail mi se răspundea în câteva minute. Fiecare întrebare și-a găsit răspuns. Și am avut câteva, recunosc… Apoi am ajuns! Pe o străduță îngustă, pe care am ratat-o inițial, dar doar pentru că eram noi deja obosiți după o săptămână de muncă… vila noastră!
The Pines arată ca o casă mai mare. De altfel, proprietarii – Sandra și Răzvan – care locuiesc în București acum, asta și-au dorit: o casă de vacanță. Răzvan a copilărit câteva case mai sus, pe aceeași stradă, așa că oportunitatea de a transforma o casă de prin anii 80 într-o reședință de vacanță le-a surâs din prima. Pe măsură ce au gândit amenajarea, împreună cu arhitecta Sorana Buzinschi Filip, și-au dat însă seama că ar locui prea puțin timp aici având în vedere că jobul lor de zi cu zi presupune destul de multe călătorii. Așa că au transformat proiectul într-o pensiune, în care să poată sta și ei ori de câte ori ajung la Brașov. Și așa, într-un an, a apărut minunăția aceasta de casă.
Camerele – (mai bine) ca acasă
Camerele de la The Pines sunt mari și luminoase. Materialele naturale întâlnite la tot pasul te fac să te simți atât de confortabil încât uiți că ești doar în vizită. Chiar te simți ca acasă! Drept dovadă D. care a hoinărit singur prin vilă, fără nicio grijă (iar el chiar NU face asta). Noi am stat la ultimul etaj, de unde aveam o priveliște superbă atât deasupra orașului, cât și până departe, pe deasupra pădurii de pini care a și dat numele locului. Aceasta a fost camera noastră:
Eu chiar am lucrat la biroul acela pentru că efectiv nu m-am putut abține. Era atât de plăcută atmosfera din cameră, cald, bine, confortabil, D. se juca liniștit… Cafeaua era aburindă… Perfect!
Așa arată alte camere:
Unele sunt suficient de mari încât să aibă și o zonă de dining:
Iar cel mai mare apartament de la The Pines are o adevărată zona de zi, fascinantă de altfel, pentru că ai impresia că te afli într-un hotel de lux dintr-un resort franțuzesc. Dar nu, ești la Brașov, la 5 minute de Biserica Neagră și la 10 minute de Poiană:
Nu am putut să nu remarc atenția la detalii. De la texturile fine ale păturilor (D. a remarcat din prima că patul e „pufos” – cuvânt folosit în premieră), la pernele decorative, mobilierul metalic, decorațiunile care nu lipsesc din niciun colț, preocuparea vizibilă pentru confort.
Mic dejun cu vedere, tot (mai bine) ca acasă
Dincolo de camerele de la The Pines, mai mari sau mai mici, vila dispune de o zona de relaxare comună, care servește și ca spațiu pentru micul dejun. Aceeași priveliște superbă. Mobilierul minimalist, dar cu accente masive date de blaturile groase, ușor prelucrate, dar și de metalul care însoțește mai toate piesele custom made, dar un farmec aparte acestui spațiu. Te simți a în propria sufragerie, unde poți lua micul dejun în pijama. D. asta a făcut.
Da, aerul locului este scandinav. Dar aș spune că stilul este mai mult de atât. The Pines are o personalitate aparte, este unic și este acasă. Atmosfera este una hygge. Iar acest lucru se simte, se vede. Și te face să vrei să revii chiar dinainte de a pleca.
5 motive pentru a-ți face vacanța la Brașov
Păi primul ar fi tocmai acest loc, așa cum vi l-am descris și arătat mai sus. Al doilea micul dejun din acest loc, cu prăjituri de casă, iaurt, nuci, migdale, croissante cu unt abia scoase din cuptor, salate și brânzeturi felurite. Al treilea – oamenii care te întâmpină în acest loc. Amabili, minunați, prezenți când ai nevoie de ei. Al patrulea – proximitatea față de Poiană, lucru de altfel atât de important atunci când vrei să ajungi printre primii pe pârtie. Al cincilea – Brașovul este genul de oraș pe care îl descoperi altfel mereu și de care este imposibil să te saturi.
Și dacă ziceți că exagerez cu punctele 1-3… spuneți drept: de câte ori nu ați simțit că v-ați stricat concediul din cauza unei cazări nefericite? Ei bine, mie mi s-a întâmplat, chiar de curând. Dar la The Pines nu ai problema aceasta. Tocmai de aceea, chiar înainte de a pleca, am decis la unison să ne întoarecem. Deși, recunosc, măcar o dată ne-am întoarce și doar în doi. Prea era bun de lenevit în el patul din cameră și prea era perfectă priveliștea…
Dacă vreți mai multe detalii, le găsiți pe site: ThePines sau pe pagina de Facebook The Pines.
PS: Șederea noastră la The Pines, în imagini neoficiale:
Foto: The Pines, iPhoneX 🙂
5 Comments
[…] multe imagini de la The Pines din Brașov și cum a fost pentru noi prima ședere la ei aici. Rezervări puteți face aici, când va fi cazul. Iar dacă vă face cu ochiul designul, The Pines […]
Fain, foarte fain! Chiar zici că e friendly pentru copii? Că pare așaaa, mai degrabă romantic.
Da, D. are 3 ani și un pic și a urcat și coborât singur scările către camera, simțindu-se cât se poate de confortabil. Am mai auzit un bebeluș, am mai văzut un copil de vreo 9-10 ani venit cu părinții și bunica. Deci cred că e o opțiune cât se poate de ok.
Wow! Ce fain arată! Nu-mi imaginam că e atât de luminos… Cum e cu parcarea? Că știu că zona aceea spre Poiană, dar și Brșovul în general, stă destul de prost la capitolul acesta…
Surprinzător de bine. Chiar în fața casei. E drept, în stradă, dar, deși toată vila era ocupată, nu am avut probleme.