Casele din Paradis, proiectate de arhitecții români de la Pick Two Studio: cât de costă să trăiești aici

Travel Therapy - DesignTherapy

Cum ar fi să te trezești dimineață și să pășești în apele călduțe ale Oceanului Indian? Să îți bei cafeaua într-o grădină privată și să te desprinzi de tumultul vieții de la 9 la 17? La aceste lucruri s-au gândit și arhitecții de la Pick Two Studio când au acceptat provocarea de a proiecta un complex rezidențial de lux în Zanzibar. 37 de vile, cu pisicină proprie, cu grădină proprie și cu promisiunea unei deconectări complete de stres. Iar dacă ești cu adevărat norocos, ai putea locui într-una dintre cele 10 case pe ponton. Vrei să vezi cum arată Paradisul? Și mai ales cât costă să locuiești în el? Atunci scroll down.

Amplasat pe un teren de aproape 10.000 metri pătrați, pe malul Oceanului Indian, pe coasta de Est a Zanzibarului, complexul rezidențial Azure este compus din 37 de vile de tip studio, cu 2, respectiv 3 dormitoare, toate cu vedere la ocean.  Zece dintre aceste vile se vor afla pe un ponton deasupra apei, iar fiecare vilă este dotată cu piscină, grădină proprie, inclusiv un spațiu dedicat pentru barbeque, asigurând intimitate perfectă locatarilor.

De asemenea, pentru a deservi întregul complex vor fi amenajate un restaurant, o sală de fitness, o zonă de spa, o piscină comună, un restaurant și un lounge cu vedere panoramică asupra apusului și portului dedicat.

Ne-am dorit să creăm la Azure un spațiu care să reflecte starea de spirit a acestui loc în care înțelegi că ai mai mult decât ai nevoie și că te poți bucura pur și simplu de viață. Având deja experiența unui proiect în Zanzibar, acesta s-a conturat fluid, iar ceea ce ne dorim este să oferim celor ce vor trece pragul acestui complex un spațiu cât mai aproape de noțiunea de paradis,
Sebastian Mîndroiu, arhitect și co-fondator PickTwo Studio

Un proiect sustenabil 

Dincolo de confortul și funcționalitatea spațiilor individuale și comune, echipa PickTwo și-a propus ca întregul complex să fie proiectat respectând principiile de design sustenabil și de responsabilitate față de mediu. Astfel, fiecare vilă este construită cu materiale locale, folosind tehnici locale și forță de muncă din Zanzibar, pentru a da autenticitate proiectului. Sistemele fotovoltaice, reciclarea apei de ploaie și utilizarea tehnologiilor avansate de filtrare fac din Azure un spațiu unde luxul și sustenabilitatea merg mână în mână.

Cât costă o casă la Azure?

Complexul are o capacitate de maximum 40.000 de turiști/an care pot fi acomodați în cele 37 de vile, iar data estimată pentru ca acesta să devină complet operațional este finalul lui 2024. Prețurile pornesc de la 239.000 USD pentru o vilă de 84 mp utili, cu o terasă de 54 mp și o curte proprie de 155mp. Investiția totală se ridică la 11,4 milioane de euro.

Azure este un proiect The Village Group, care oferă posibilitatea achiziționării de unități din complex încă din această fază a proiectului, reprezentând o oportunitate de investiție, cu un randament anual estimat de 15% și dividende trimestriale din profiturile operaționale. Proiectul oferă o apreciere prevăzută a valorii între 25–35% față de prețurile inițiale de listare. 

Mai multe detalii despre acest proiect: https://azure.tz/

Share This Post!