Cum să te simți young and free: escapadă urbană în centrul Bucureștiului

Travel Therapy - DesignTherapy

Moxy Bucharest

Cu pandemia aceasta, vacanțele au fost puse în stand by. În același context, cu bunicii ținuți în siguranță departe de copii care intră în contact cu alți copii, chiar mai dificil să planifici un city break. Așa că, după îndelungi căutări și schimbări de bilete de avion am decis două zile de liniște în… București. Da, într-un fel tot acasă. But boy! N-aveam nici cea mai mică idee despre ce ne aștepta… Să vă povestesc deci despre cât de fain poate fi să ai un weekend de relaxare în cartierul vecin, fără stresul unui drum la munte. Mai ales când ești părinte.

Chestia asta cu escapadă urbană sună bine de obicei în mintea noastră, dar nu mereu în realitate. De ce? Pentru că ți se pare că nu ai plecat de fapt de acasă. Dar am ajuns la concluzia că este esențial să găsești destinația potrivită, apoi Universul îți va oferi exact ce căutai.

Întâmplător, am ales Moxy. Cel mai recent deschis hotel al lanțului Marriott se adresează generației Millenials din care încă mă îndoiesc că fac parte. E un hotel care promite distracție, voie bună, chestii din acestea young and free. Adică așa cum nu te simți la 35+ de ani, cu multe pe cap și un copil care te întreabă de 10 ori: dar veniți repede, da? Noi l-am ales pentru că e în cartierul vecin, deci ușor de ajuns acasă în caz de urgență, și pentru că e în Centrul Vechi, deci numai bun pentru o plimbare pe Calea Victoriei. 

Lobby și fun room la Moxy

Hotelul potrivit la timpul potrivit

Moxy Bucharest Old Town este un hotel complet diferit de ce ai mai încercat până acum. Barul este și recepție, iar tipul din spatele acesteia le știe pe toate: de la cum să conectezi laptopul la TV, la care e cea mai bună camera pentru tine și cocktailul ce ți se potrivește când vrei să te relaxezi. 

Astfel, te lovește de la prima impresie diferența esențială între Moxy și hotelurile cu care ne-am obișnuit. Un concept de tip boutique hotel pentru călătorul noii generații, Moxy este un brand proaspăt și inovator, care este axat pe experiență. Pe a simți unde te afli, a te integra în acel spațiu, pentru că își propune să te surprindă cu o experiență plină de atenție la detalii și distracție. 

Lângă Recepție – care arată mai mult a bar, după cum spuneam – se află diferite zone – de relaxare, de lucru, de discuție. Găsești în zona atât o masă de fusball, cât și Cards against Humanity, șah, cărți de colorat sau de citit. De toate. 

Prima impresie

Designul impecabil combină arta urbană, îndrăzneață, cu mobilierul elegant și modern. De remarcat atenția pentru un iluminat ce oferă experiență care se simte luxoasă fără a fi însă apăsătoare. Barul este întotdeauna deschis, iar atmosfera este foarte socială – la check in primești două jetoane poker style pentru un cocktail de bun venit.

Camerele de la Moxy Bucharest au, de asemenea, un design inovator, axat pe economisirea spațiului. Nu vei găsi piese de mobilier inutile. Câteva umerașe, un scaun/fotoliu, dar important este că… Paturile sunt imense și foarte confortabile garantând un somn minunat (cu riscul de a părea o băbuță comodă – părinții știu ce zic!) și au, de asemenea, televizoare mari cu ecran plat, echipate cu tot ce e nevoie pentru relaxare și reîncărcare. Iar telecomanda este ALL YOURS!  

În plus, pentru că am stat la un etaj superior, am avut parte de o vedere asupra întregului oraș și de un răsărit perfect. 

Escapadă urbană, relaxare în toată regula

Mi-a plăcut camera pentru călcat – după cum spuneam, camerele nu sunt dotate cu accesorii inutile. Bine, nu că al fi avut nevoie de ea, dar ideea mi s-a părut minunată. 

Mi-a plăcut sala de fitness. Foarte curat totul, prosoape, apă, dezinfectant peste tot. Evident, s-au bifat 5 km pe bandă și 5 selfie-uri.

Mi-a plăcut faptul că un mobile check in – serviciu activat când faci rezervarea la Moxy Bucharest – te scutește de a atinge orice buton, totul se face din telefon, inclusiv acționarea liftului sau pornirea programului de alergat pe bandă. 

Mi-a plăcut liniștea dintr-un hotel aflat în centrul orașului și atmosfera vie de peste zi. Deși toată lumea purta mască, erau OAMENI peste tot – care discutau, aveau întâlniri, erau turiști sau oameni de afaceri etc. După un an de pandemie, a fost o gură de normalitate de care aveam nevoie. 

La hotel, aproape mai bine ca acasă

Mi-a plăcut și proximitatea față de Centrul Vechi fără însă a fi chiar în inima lui. Plimbări în soare și o masă la restaurant sub soarele neobișnuit de cald de ianuarie au fost medicament pentru suflet.

A fost atât de liniște, de plăcut și de relaxant încât mai că am mai fi stat o zi doar ca să ne bucurăm de sentimentul de coziness. 

Moxy Bucharest a fost o surpriză pentru noi. O escapadă urbană în toată regula care ne-a dat energie și ne-a făcut să ne intrăm în atmosfera jucăușă promovată de conceptul acestui hotel unic în România. 

Moxy Bucharest Old Town
Happy parents la Moxy. Se impunea un selfie.

Unde mai găsești hoteluri Moxy și cât costă cazarea

Dacă nu ai făcut-o până acum, îți recomand o astfel de fugă de acasă. Indiferent dacă ești părinte sau nu. Dar mai ales dacă ești. Hotelul este mai mult decât accesibil – prețurile camerelor pornesc de la aproximativ 150 de lei pe noapte, iar micul dejun este inclus. Mult sub prețul hotelurilor similare din zonă.

Iar dacă vizitezi Moxy Bucharest, sigur îți va face chef să ajungi și în alte locații similare. Așa că keep in mind, lanțul hotelier include Moxy Milano, Berlin, New York, Londra, Paris, Munchen și multe altele (97 mai exact, în Europa, Asia, America). 

Tu unde fugi data viitoare?

Share This Post!

1 Comment

  • Cum să te simți young and free: escapadă urbană în centrul Bucureștiului | DesignTherapy ianuarie 24, 2021 at 11:05 pm

    […] (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sursa: DesignTherapy: […]