Dacă îți plac pisicile, iată 5 destinații perfecte pentru vacanță

Travel Therapy - DesignTherapy

Nouă ne plac pisicile mult. Toți trei suntem awwww când vedem o pisică grasă și leneșă. Dar nu ne vom lua una prea curând. Din motive obiective, că subiectiv am fi luat vreo 5 în ultimii trei ani. Așa că, atunci când plecăm în vacanță sau mergem pe la prieteni cu pisici, ne bucurăm mult. Și se pare că există locuri speciale pentru cat lovers, așa că le-am trecut și noi pe listă…

Taipei: prima cafenea dedicată iubitorilor de pisici

Am primit ajutor de la echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro care e tare pricepută în a găsi tot felul de destinații speciale. Și iată! Taipei este prima pe lista destinațiilor de vacanță. Chiar dacă au mai existat tentative de a concentra o afacere de acest gen doar pe pisici, Cat Flower Garden a fost prima care a avut succes. Deschiderea a avut loc în anul 1998 în districtul Shilin din Taipei, dar la început nu a funcționat conform așteptărilor. Totul s-a schimbat când o televiziune a realizat un reportaj despre specificul acestui loc iar numărul clienților a crescut considerabil.

În prezent localul se bucură de 15 pisici, doi câini și o pasăre, dar au fost vremuri în care clienții se puteau juca cu 20 de pisici în același timp. Toate pisicile au fost antrenate să nu consume din băuturile clienților, dar managerii nu au putut garanta niciodată pentru conținutul farfuriilor.

Când să mergi în vacanță în Taipei: Vara este considerat anotimpul taifunurilor, deci este recomandat doar celor care vor mai multă adrenalină. În restul anului temperaturile sunt perfecte pentru plimbări (chiar dacă în septembrie ploile sunt mai frecvente).

Prețul mediu al unui zbor dus-întors spre Taipei: 403 EUR

Pisici și macarons la New York

În orașul care nu știe să doarmă există o combinație foarte atractivă: pisici și macarons în formă de pisici. Meow Parlour a fost înființat de echipa de la Macaron Parlor (motiv pentru care există și serviciul de livrare express între locații) și oferă timp în spațiul lor pentru a sta alături de pisici. Clienții vin aici să învețe, să lucreze, să vadă filme sau să asculte muzică, toate în timp ce mângâie cel puțin o pisică. 

vacanță new york

Când să mergi în vacanță în New York: Lunile de primăvară și de toamnă sunt perfecte pentru o vizită în metropola americană pentru cei care vor să se bucure de temperaturi ideale pentru plimbări, fără să fie sufocați de mulțimea de turiști care vin din toate colțurile lumii.

Prețul mediu al unui zbor dus-întors spre New York: 540 EUR

Vacanță hygge cu pisici la Helsinki

Deși oamenii din Peninsula Scandinavă sunt percepuți ca susținători înfocați ai spațiului personal, definițiile se schimbă atunci când sunt aduse în discuție felinele afectuoase. Echipa din spatele Kissakahvila Purnauskis își dorește să participe activ la îmbunătățirea cunoștințelor conaționalilor privind pisicile, de aceea, pe lângă cafeaua sau mâncărurile bine făcute și ornate corespunzător, pot fi cumpărate și obiecte personalizate, artă sau literatură despre pisici, sau bijuterii din aceeași gamă. Totul se întâmplă într-un decor cu design nordic și asezonat cu pisici prietenoase.

Când să mergi în vacanță în Helsinki: Pe lângă faptul că temperaturile sunt mai scăzute în partea de nord a Europei, Helsinki se află în Golful Finlandei din Marea Baltică, deci frigul se va simți mai profund decât acasă. Lunile de vară se bucură de temperaturi medii de 20 de grade Celsius, ceea ce ne face să le recomandăm din plin.

Prețul mediu al unui zbor dus-întors spre Helsinki: 204 EUR

Vacanță ca-n studenție la Singapore

Cat Cafe Neko no Niwa a fost înființată de un cuplu care crede în puterea educației și a călătoriilor care schimbă vieți. Sam și Sue au fost într-o excursie în Japonia și au fost mișcați de o imagine care i-a făcut să conștientizeze puterea terapeutică a pisicilor: Un domn a ales să petreacă câteva minute într-o cafenea doar stând cu ochii închiși și cu o pisică în brațe – cat power nap. Întorși acasă, au deschis o cafenea care găzduiește pisici fără stăpân, indiferent de rasă (spre deosebire de cele din cafeneaua Japoneză). Există o taxă pentru timpul petrecut în cafenea, dar studenții primesc o băutură din partea casei, din dorința antreprenorilor de a promova afecțiunea animalelor în rândul tinerilor.

Când să mergi în vacanță în Singapore: Atât temperaturile cât și umiditatea au aproximativ aceleași valori pe parcursul anului, deci vremea nu ar trebui să fie o preocupare în planificarea călătoriilor.

Prețul mediu al unui zbor dus-întors spre Singapore: 618 EUR

Yoga și pisici în vacanță în Japonia

Exotica Japonie deschide o altă listă de posibilități și destinații specifice: Yoga cu pisici, decoruri din filme și pisici, cafenele cu anumite tipuri de pisici și multe alte variații.

Regulile privind animalele de companie în camerele date spre închiriere sunt printre cele mai stricte, prin urmare nevoia unor localuri în care schimbul de afecțiune cu animale este foarte mare. În Japonia există peste 150 de cafenele orientate către pisici și admiratorii lor, dintre care cel puțin 40 în Tokyo. Una dintre cele care ne-au atras atenția se numește Temari no Ouchi și își bucură atât pisicile cât și vizitatorii cu decoruri specifice studiourilor Ghibli. Cei care caută mult spațiu în țara care a răspândit minimalismul se pot îndrepta către paturile duble din una dintre cele mai spațioase cafenele din Japonia: Mocha Lounge.

Când să mergi în vacanță în Tokyo: Lunile de primăvară și de toamnă aduc temperaturile ideale pentru plimbări și decorurile perfecte pentru fotografii.

Prețul mediu al unui zbor dus-întors spre Tokyo: 558 EUR

Share This Post!