Pe-o gură de rai…

Travel Therapy - DesignTherapy

Green Resort Bran

Probabil că ești în categoria celor care stau la bloc și care două luni și-ar fi dorit să fi ales confortul unei case cu curte. Nu s-a putut din diferite motive (ale noastre au fost buget, proximitate față de centru/locuri de interes) așa că ai petrecut auto-izolarea la bloc, ca și noi. Dacă ai fi putut, sigur ți-ai fi dorit să petreci izolarea pe-o gură de rai. Adică la Green Resort Bran, unul dintre cele mai frumoase și mai simple (dar spectaculoase) locuri în care am ajuns. Culmea, este accesibil, dar în același timp retras, fiind singurul resort într-o poiană superbă.

Nu știu ce planuri aveți pentru vara aceasta, dar cu siguranță mulți rămânem în statistica de 87% care vor prefera excursiile/concediile în țară. Iar când cauți un loc de cazare, cu siguranță nu te mai uiți după un hotel all inclusive, ci după un spațiu cât mai retras, mai intim, care să-ți asigure distanțarea necesară. Nu neapărat pentru că nu știm dacă am trecut sau nu de vârful pandemiei, ci pentru că lunile de auto-izolare ne-au reamintit cât de puțin ne place aglomerația, nu-i așa?

Green Resort Bran este un ansamblu exclusivist, compus din 8 case de vacanță individuale, fiecare casă având curte și terasa proprie, asigurându-se astfel liniștea și intimitatea, departe de zgomotul și aglomerația care ne sufocă în oraș.

Structura caselor de vacanță este destul de simplă:

– o casă este compusa din living cu bucătărie, un dormitor, o baie, terasa și curte și poate găzdui 2 adulți
– 6 case sunt compuse din living cu bucătărie, 2 dormitoare cu balcon, 2 bai, terasa și curte și pot găzdui 4 adulți
– o casă este compusa din living cu bucătărie, 4 dormitoare cu balcon, 4 bai, terasa și curte și poate găzdui 8 adulți

Design simplu, funcțional, cu materiale naturale

Ansamblul este o afacere de familie, iar designul a fost conceput chiar de către proprietari, unul dintre ei fiind arhitect. Se simte simplitatea și bunul gust, alegerea materialelor naturale cu o linie minimalistă, aproape nordică, dar păstrând un aer rustic românesc subtil, fiind cuceritoare. Îmi place atenția acordată bucătăriei și băilor, dând impresia de acasă. 

Perfect pentru exploratori cu copii

Noi am fi vrut să stăm în căsuța cu un dormitor, pentru că ne era suficientă, și nu am fi vrut să irosim spațiul, dar era ocupată, din păcate, așa că ne-am răsfățat cu una cu două dorimitoare. Spațiul generos și curtea ne-a făcut să reconsiderăm durata șederii. Așa că în loc de o săptămână, am stat două. Și am fi stat 3 dacă mai aveam unde, însă era deja rezervat. 

Ne-am distrat în fiecare zi afară, deși vremea nu a fost cea mai prietenoasă. Am avut un cort în curte și ne-am ascuns în el de ploaie și de vânt. Am făcut grătar aproape zilnic.

Și am făcut drumeții nenumărate. În primul rând până la vecinul din deal de unde am luat lapte, ouă și brânză. Proaspete, bune și ieftine. Pe jos poți merge până la Sohodol sau până la Mega. E aproape și e o drumeție plăcută. Eu am alergat până aproape de Castelul Bran (încă închis până la 1 iunie). 

Apoi am fost în Piatra Craiului, la Plaiul Foii și la Cheile Grădiștei. Cam 30 de minute cu mașina. Poți vizita, după 1 iunie, și rezervația de urși de la Zărnești. Sau pur și simplu poți sta în curte. E perfect. 

Și la final, poate vrei să știți cum arată iarna locul acesta perfect:

Green Resort Bran

Alte locuri minunate în care trebuie să ajungi măcar o dată:

Primul loc în care voi merge când va fi trecut pandemia

Casa unde ne-am simțit acasă. 5 motive să-ți faci o vacanță la Brașov

Share This Post!