Primul loc în care voi merge când va fi trecut pandemia

Travel Therapy - DesignTherapy

The Pines Vama Veche

De ce ți-e cel mai dor? Mie mi-e dor de mare. De nisip. De apa un pic cam rece. Mi-e dor de marea de dinainte să fie plajele pline, să fie aglomerat și nebunie. În fiecare an, primăvara, fugeam până la mare, cu D. Să ne jucăm o oră, să culegem scoici și să ne alerge vântul înapoi la mașină. Anul acesta nu s-a întâmplat. Încă. Dar și când ne vom putea urca în mașină să plecăm unde vrem! Iar prima destinație de pe lista mea este, desigur, la mare. Dar nu oriunde, am un loc anume pe care vreau să-l văd și unde să stau măcar 2-3 zile. De ce? E destul de simplu de fapt…

Inițial am vrut să ne facem rezervare la mare pentru Paște. Apoi pentru 1 mari. Apoi ne-am gândit la 1 iunie. Acum nu ne mai facem planuri, pentru că știm că atunci când va fi să se întâmple, se va întâmpla. Și suntem siguri că va fi perfect.

Unde? La The Pines Villa Vama Veche. De ce tocmai aici? Pentru că avem deja experiența The Pines din Brașov, locul meu preferat, ori de câte ori merg la munte (am scris despre șederea noastră aici). Pentru că abia aștept să ne mângâie soarele fața.

Și pentru că locul acesta îți oferă incredibil de multă intimitate. Iar după ce vor fi vreo două luni de distanțare socială, sunt sigură că nu voi vrea să fac băi de mulțime. 

The Pines Vama Veche
Așa arată la exterior The Pines Vama Veche

Stil industrial și aer de Vamă

De amenajare s-a ocupat arhitecta Sorana Buzinschi, cea care se face ”vinovată” și de imaginea vilei din Brașov, care arată absolut spectaculos și se numără printre cele mai confortabile locuri în care am stat. Worldwide. 

Interioarele au o estetică simplă, liniile sunt clare, coloristica neutră. Culorile câmpului şi nisipului se continuă şi în interior, întreaga «bază» a casei are tonuri calde de bej, gri, alb.

Mobilierul este executat din elemente naturale – lemn, răchită, papură, inserţii de piele cognac, ţesături naturale – bumbac, in, după cum mi-a explicat chiar Sorana. În plus, corpurile de iluminat din răchită îndulcesc decorul cu linii organice, diafane şi o lumină caldă, filtrată. 

Pe scurt, elemente industriale se împletesc cu materiale și culori naturale, dând impresia că te afli undeva departe de lumea dezlănțuită. E suficient să arunci un ochi pe fereastră ca să și primești confirmarea. 

The Pines Vama Veche
Abia aștept să-mi petrec serile în acest hama

Camere spațioase pentru Vama Veche

Am stat în puține locuri în Vamă pentru că, de obicei, nu-mi prea place să stau acolo. Dar spațiul acesta este diferit și veți vedea de ce. Indiferent de camera în care stai, ai practic locul tău și doar al tău.

Capacitatea maximă a vilei de la malul mării este de 36 de persoane. Camerele sunt toate de tip cameră dublă, asta însemnând că există un pat dublu și o canapea extensibilă în fiecare cameră:

–           2 camere la parter – în diagonală una față de cealaltă, fiecare cameră dispune de o verandă privată;
–           2 apartamente de 2 camere – unul dintre apartamente are o verandă privată, iar celălalt are o terasă;
–           4 camere situate la etaj – 3 dintre ele dispun de o terasă privată, iar cea de-a 4-a are un balconaș.

În plus, există cele 2 zone comune: living-ul – unde dimineața se servește deliciosul mic-dejun, iar pe timpul zilei te poți ”refugia” pentru a citi o carte, și zona de piscină.

Și dacă preferi ceva cu adevărat out of the ordinary, tot aici există The Pines – Experiment Favelas, un concept deosebit, cu 5 unități de cazare amenajate în… containere. Fiecare din camerele de aici este decorată în același stil cu cele din vilă și prezintă același facilități (fără TV), singura diferență fiind de dimensiune. 

Atenția la detalii este remarcabilă:

Când se deschide The Pines Vama Veche

The Pines din Vama Veche a fost deschis în 2019 și, teoretic, ar fi trebuit să se redeschidă pe 1 mai. Cel mai probabil, această dată va fi decalată cu o lună, având în vedere contextul actual.

Pe de altă parte, indiferent de momentul deschiderii, abia aștept să ajung acolo. Și pentru că este aproape de plajă, și pentru că îmi place enorm stilul de amenajare, dar mai ales datorită atmosferei și serviciilor oferite, care te duce cu gândul la o experiență home away from home. Iar în condițiile de acum, când cel mai probabil nu ne vom face vacanța prea departe de casă… simt că vom petrece destul de mult din vara asta la mare. Mai ales că am și loc unde să lucrez, plaja e la 5-600 de metri și piscina la 3 secunde. 

Am mers la The Pines ca și client, am revenit ca prieten. Credeți-mă, nu e deloc greu să fii vrăjit! Și nu e reclamă mascată, ci recomandare pe față 🙂 

PS: Rezervări puteți face direct la ei sau pe Booking

Foto: The Pines

Share This Post!

4 Comments

 • #HyggeAcasă Ep.6: 4 kit-uri care aduc bucurie în pandemie | DesignTherapy aprilie 30, 2020 at 7:27 am

  […] Și ceva la care merită să visăm: Primul loc în care voi merge când va fi trecut pandemia […]

 • 3 locuri de care mi-e dor, din Grecia, Italia și România | DesignTherapy aprilie 17, 2020 at 2:19 pm

  […] Mai multe imagini de la The Pines din Brașov și cum a fost pentru noi prima ședere la ei aici. Rezervări puteți face aici, când va fi cazul. Iar dacă vă face cu ochiul designul, The Pines s-a extins și la Vama Veche, un loc la fel de superb, despre care am scris aici.  […]

 • VIDEO: Idei rapide și de efect pentru masa de Paște | DesignTherapy aprilie 15, 2020 at 8:35 am

  […] Primul loc în care voi merge când va fi trecut pandemia […]

 • Anaphielle aprilie 13, 2020 at 5:57 pm

  Îmi pare de-a dreptul recomandarea perfectă pentru toți cei care sunt în căutarea sentimentului hygge. Culorile, corpurile de iluminat, designe-ul… toate contribuie la pe care cred că mulți ne-o dorim după ce trece această perioadă de „repaos”. Îmi permit să fac o analogie: marea este tortul, iar Vila The Pines este cireaşa de pe tort.