Un studio pe marginea Lacului Siutghiol, gura de aer de care ai nevoie când mergi la mare

Travel Therapy - DesignTherapy

apartament studio Mamaia

Am ajuns pe litoralul românesc recent, după o pauză destul de mare. O pauză de câțiva ani, care a însemnat o perioadă suficient de mare ca plajele să se umple de noi hoteluri, apartamente și alte construcții nu chiar simpatice. Din fericire, există însă locuri care arată spectaculos și amintesc de destinații exotice. Și care îți oferă și o priveliște superbă, astfel încât să te încarci de #goodvibes la câteva ore de casă. Este și cazul studioului La Boheme, amenajat cu un buget de până în 30.000 de euro de un cuplu îndrăgostit de Grecia. 

Cu o suprafața de 40 mp utili, organizați într-o cameră generoasă, studioul despre care vorbim astăzi este parte a unui imobil modern din Mamaia, pe malul lacului Siutghiol. Amplasarea este una perfectă pentru cei ce iubesc să privească apusurile, ceea ce îl face un loc de refugiu minunat și în afara sezonului nostru estival. 
 
Spațiul generos a permis repartizarea unei zone de zi și a uneia diferite pentru odihnă și așa a apărut un perete despărțitor. De asemenea, deși este un spațiu destinat închirierii, proprietarii s-au gândit și la locuri de depozitare, care să faciliteze șederile pe termen mediu. Astfel, un spațiu auxiliar, mai exact o debara, a devenit dressing. 
apartament studio Mamaia

O tehnică marocană, detaliul care te cucerește iremediabil

După modificările structurale au venit ideile de amenajare. Cuplul care deține acest studio este îndrăgostit de Grecia, așadar și-au dorit să redea în acest spațiu pasiunea lor. Și influențele mediteraneene sunt vizibile atât la nivel general, cât și la nivelul detaliilor. Înainte de a începe amenajarea, cei doi au făcut un riguros research online, descoperind astfel tehnica și materialul tadelakt – var ars din deșertul marocan, ce poate fi amestecat cu pigmenți naturali. 

Tehnica tradițională marocană de aplicare este foarte veche și presupune prelucrarea materialului până la obținerea de suprafețe cu luciu mai fin
sau mai accentuat. Specifice acestei tehnici sunt micile imperfecțiuni ale pereților și colțurile rotunjite. Pentru sigilarea pereților se aplică în ultima fază o ceară specială ce are rolul de a impermeabiliza suprafața, iar pentru finisare se folosesc și săpunuri naturale marocane. 

Inspirație din natură pentru finisaje

Pe aceeași idee de a folosi materiale naturale, pentru podea a fost aleasă piatra naturala Vratza, montata in stilul French pattern. Tot din piatra este și chiuveta din baie, realizată pe comandă cu ajutorul decoreco.ro. Tavanul a fost decorat cu grinzi din lemn de tei îmbătrânit prin tehnica de ebonizare a lemnului, dar pe tavan vei vedea și stuf.
 
Toate aceste detalii păstrează un aer natural, autentic, ce te face să uiți că ești pe malul unui lac din Mamaia, într-un imobil aparent obișnuit.
 
Mie mi-a plăcut tare mult atenția la detalii, felul în care nu s-a uitat nici de balcon, nici de pereții aparent fără o utilitate prea mare, dar mai ales baia mi-a plăcut. Și fotografiile spun totul, ca de obicei. Minimalism, dar atât de multă eleganță.

Materiale naturale și cromatică bine aleasă

Mobilierul din întreaga locuință este realizat din lemn masiv, de diferite esențe într-un amestec armonios de stejar, frasin, tei, plop și nuc. Elementele decorative, vesela, unele corpuri de iluminat au aceeași sursă de inspirație: natura.
 
Astfel, aici veți vedea câteva fire de stuf decorativ – pampas, farfurii și cești din ceramică, plante naturale în ghivece de teracota sau ceramică, lenjerii de bumbac percale, perdea și draperii din fire naturale, perne decorative din bumbac și in. Cum spuneam, atenția la detalii mi se pare fantastică, iar paleta cromatică este wow. Atâta liniște și relaxare inspiră! 
apartament studio Mamaia
Vă mai las aici câteva detalii care să vă convingă. Și după ce vă uitați la acel verde olive, spuneți-mi sincer dacă nu v-ați simțit ca și cum o livadă de măslini s-ar ascunde în spatele ușii. În cazul nostru, al ecranului. 

Buget. Și cum găsiți studio-ul din Siutghiol

Întregul proiect – de la idee la inaugurare – a fost pus în practică în 2 ani. Bugetul alocat amenajării nu a depășit 30.000 de euro, dar acest lucru a implicat și renunțarea la finisajele oferite de dezvoltator. Practic, totul a fost customizat, mai puțin ușa de la intrare. Dacă vreți să faceți o vizită la La Boheme, îi găsiți pe Booking, dar și pe Facebook, aici.

apartament studio Mamaia

Sper că v-am inspirat să fugiți pentru câteva zile la mare, eu una abia aștept să mai văd un apus pe malul lacului. Iar dacă o faceți, vă aștept aici cu impresii. 

Share This Post!