Cum să ai 35 de zile de vacanță în 2019 (cu 9 zile libere)

Travel Therapy - DesignTherapy

vacanta 2019

Știți că dorința mea cea mare pe anul ce vine e să călătoresc, nu? În 2018 mi-a ieșit binișor, daaar anul 2019 aduce 13 zile libere legale, în afara primelor două zile din ianuarie, dintre care opt sunt în timpul săptămânii. Potrivit specialiștilor momondo.ro, pregătirea unui calendar în care adaugi zile naționale libere, weekenduri și zile de concediu te poate ajuta să găsești oferte mai bune la transport (în special vorbim de bilete de avion), dar și la cazare. Așa că hai să vezi cam pe unde te poți plimba convenabil în anul ce vine. Cu condiția să planifici din timp, evident. 

Ianuarie în Tenerife

Zilele libere: 24 ianuarie (joi) – Ziua Unirii Principatelor Române

Când să pleci în vacanță: 24 – 27 ianuarie (joi-duminică)

Câte zile de concediu trebuie să-ți iei: 1

Două mituri se învârt în jurul acestei insule: faptul că Tenerife e sinonim cu sezonul estival și că te duce cu gândul la cocktailuri cu umbreluță și miros de cremă de plajă. Cu o medie de 17°C în miezul iernii, Tenerife e tot ce trebuie pentru plimbări sau excursii de-a lungul coastei, unde vei găsi destul de puțini turiști. Vizitează Parcul Național Teide și află de ce intrarea acestuia cunoaște anual trei milioane de suflete. Străbate apoi la pas „caminos reales”, drumuri croite de strămoșii guanche cu secole în urmă – și înfruptă-te din bunătăți marine, cartofi pregătiți în fel și chip, arepas și vinuri bune de mama focului.

Primăvară în Barcelona

Zilele libere: 26 aprilie (vineri), 28 – 29 aprilie (duminică, luni), 1 mai (marți) – Vinerea Mare, Paștele, Ziua Muncii

Când să pleci în vacanță: 26 aprilie – 5 mai (vineri – duminică)

Câte zile libere trebuie să-ți iei: 2

Anul acesta dacă pui cap la cap Vinerea Mare, Paștele, Ziua Muncii și îți mai rupi două zile de concediu, ies nu mai puțin de 10 zile de călătorii. Aș spune DA unei vacanțe la Barcelona, pentru că: 1. nu am văzut-o până acum și 2. în aprilie e suficient de cald încât să scoți sandalele și să ai nevoie de o cremă de plajă. Cum aș putea spune NU unei vacanțe cu nisip, cocktailuri și paella când în România abia am ieșit oficial din tot ce înseamnă iarnă?

De ce nu te-ai distra ca un copil la Paris?

Zilele libere: 1 iunie (sâmbătă) –  Ziua Copilului

Când să pleci în vacanță: 1 – 3 iunie (sâmbătă-duminică)

Câte zilele de concediu trebuie să-ți iei: 1

Mie mi-a plăcut Parisul, soțul meu nu l-a vazut. Așa că o excursie scurtă pare o idee bună, chiar la început de vară. Abia aștept să văd grădinile Versailles înflorite… Să nu mai zic de liniștea pe care mi-o dă o cafea băută la Trocadero având sub ochi cel mai romantic loc din lume.

Rusalii în Amsterdam

Zilele libere: 16, 17 iunie (duminică, luni) –  Rusaliile

Când să pleci în vacanță: 15 – 17 iunie (sâmbătă-luni)

Câte zilele de concediu trebuie să-ți iei: 0

Jumătatea lui iunie și Rusaliile sunt o bună perioadă de încălzire pentru vacanța de vară pe care o plănuiești. Ai trei zile să ajungi la aeroport, să iei avionul cu direcția Amsterdam, să descoperi cât de multe încap în răstimpul acestui weekend prelungit și să te întorci acasă, cu gândul la următoarea călătorie. Este ușor să te pierzi prin centrul orașului Amsterdam, îngrămădit de canale, dar asta este parte din frumusețea lui. Explorează universul ascuns în buticuri, restaurantele cu meniuri delicioase și galeriile de top.

Vară toridă la Berlin

Ziua liberă: 15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului

Când să pleci în vacanță: 15 – 18 august (joi – duminică)

Câte zile de concediu trebuie să-ți iei: 1

De când am văzut Dogs of Berlin pe Netflix, pot zice că m-am convins că trebuie să ajung la Berlin. Nu cred că m-aș aventura în teritoriile controlate de Tarik-Amir, dar clar serialul mi-a deschis apetitul pentru o mini-vacanță nemțească. Și clar ca lumina zilei este că va fi o excursie perfectă și pentru al meu soț, pentru că berea, cârnații, petrecerile, dar și arta sunt la ele acasă.

Noiembrie rusesc la Sankt Petersburg

Zile libere: 30 noiembrie (sâmbătă) – Sfântul Andrei, 1 decembrie (duminică) – Ziua Națională a României

Când să pleci în vacanță: 29 noiembrie – 1 decembrie (vineri – duminică)

Câte zile de concediu trebuie să-ți iei: 1

E drept că nu prea avem noroc cu liberele de Sfântul Andrei – Ziua Națională. Asta e. Dar nu e loc mai potrivit de unde să-ți iei rămas bun de la toamnă decât Sankt Petersburg. Adesea numit „fereastra către Europa”, această alternativă la Moscova pare genul de oraș de care să te îndrăgostești pe loc, asigură specialiștii de la momondo.

Un Crăciun londonez

Zile libere: 25 decembrie (miercuri) – Prima Zi de Crăciun, 26 decembrie (joi) – A Doua Zi de Crăciun Când să pleci în vacanță: 21 -29 decembrie (sâmbătă – duminică)

Câte zile de concediu trebuie să-ți iei: 3

Trecând prin calendar, nici nu-mi vine să mă gândesc la următorul decembrie (deși D. întreabă deja când mai vine Moș Crăciun). Dar stai să vezi cum alunecă de iute și grațios timpul, că doar așa s-a întâmplat și cu 2018. Și dacă am învățat ceva anul acesta, pot spune cu mâna pe inimă că sărbătorile planificate din timp sunt cele mai faine. Și chiar dacă mai toată lumea preferă Viena pentru Crăciun… eu spun DA celor de la momondo, căci tare mi-e dor de Londra. „Planificarea în avans a călătoriilor sau vacanțelor pentru anul care abia a început îi poate ajuta pe călătorii români să găsească mai multe oferte la bielete de avion sau cazare, să aibă timp să aleagă ceea ce li se potrivește mai bine. Odată aleasă perioada de vacanță, călătoria lor începe de fapt; căutarea informațiilor despre destinație, cazare, activități la fața locului sau tradiții pe care le-ar putea încerca, sunt deja o parte importantă din călătoria propriu-zisă, înainte de a ajunge la destinație”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România. Iar eu îi dau dreptate.

Foto: pexels.com

Share This Post!