Vrei o casă în Italia? Cum o poți cumpăra cu… 1 euro

Travel Therapy - DesignTherapy

casa Italia

Bella Italia este una dintre destinațiile de vacanță din topul preferințelor noastre. Dar ce ar fi să nu-ți mai pui niciodată problema cazării și să-ți iei acolo o casă de vacanță. Fără o investiție mare, la început, doar 1 euro! Sătucul din Calabria, aproape de vârful cizmei, este pitoresc și cât se poate de ademenitor, însă în mare parte părăsit. De unde și dorința de a fi repopulat, atât de mare încât primarul este dispus să ofere casele contra sumei fantastice de 1 euro. 

Satul – Cinquefrondi – este aproape abandonat, însă păstrează din farmecul apus. Este un sătuc tipic sudului Italiei, cu căsuțe colorate, străzi înguste și mult soare. The catch, ca să spunem așa, este faptul că odată cumpărată o locuință trebuie să plătești și o asigurare anuală de 250 de euro. Ceea ce tot nu e o dramă.

Însă, mai mult decât atât, te angajezi să renovezi locuința în doi ani, altfel ești pasibil de o amendă de 20.000 de euro. Chiar și în aceste condiții, tot mi se pare o afacere. Cum ar fi să-ți iei 2-3-5 prieteni și să vă faceți un mic cartier în sudul Italiei. 

Până vă mai gândiți dacă merită sau nu investiția, las câteva imagini care să vă inspire și să vă alimenteze dorul de Italia. 

Plaja e la 15 minute distanță cu mașina. Prin urmare, are de toate: și mare și munte, și dolce far niente inclus. Ce ziceți? 

Dacă ți-a plăcut acest articol, îți recomand și: Primul loc în care voi merge când va fi trecut pandemia

Fotografii: CNN.ro

Share This Post!

1 Comment

  • Anaphielle iulie 7, 2020 at 1:43 pm

    Interesant, dar da, numai pentru vacanțe.