Cel mai frumos apartament de 51 mp

Inspiration - DesignTherapy

Ai spune ca ai nevoie de o casă mare pentru ca aceasta să fie suficient de încăpătoare şi confortabilă. 50 de metri pătraţi nu par deloc mulţi, cei mai mulţi ne orientăm spre 60+ dacă este vorba de un apartament cu două camere. La 3 camere ne dorim minimum 80 mp şi tot aşa. Dar un designer de interior priceput poate să eficientizeze şi cel mai zgârcit spaţiu, astfel încât acesta să arate armonios şi să fie extrem de confortabil. 

Este şi cazul acestei proprietăţi minunate din Suedia. Un apartament de două camere şi 51 mp, într-o clădire veche, de la 1885. Având în vedere experienţele nefericite cu clădirile vechi din Bucureşti „cu bulină”, probabil priveşti circumspect acest aspect. Te asigur că nu e cazul.

Aceasta locuinţă uimitoare are un living în care s-a lucrat destul de mult şi mai ales frumos pe înălţime, s-au păstrat şi recondiţionat uşile. Stilul este retro modern, observându-se ca detalii podeaua de lemn, lustra industrială, fotoliul din acelaşi stil…

Dormitorul urmăreşte acelaşi stil minimalist, perfect de altfel pentru spaţiul limitat de care dispune această locuinţă. Peretele pe care este aşezat patul are o culoare contrastantă, care dă adâncime. S-a renunţat la prea multe piese de mobilier, mergându-se din nou pe decorul pe înălţime care oferă spaţialitate. În loc de dulap, un mini-dressing suspendat. Fotografiile înrămate, din acelaşi stil, întregesc decorul.

Holul, baia şi bucătaria păstrează linia cromatică, formele simple, liniile drepte. Totul este funcţional, fiecare lucru are locul său bine stabilit, astfel încât senzaţia este a unei locuinţe aeriste, încăpătoare. Mici detalii transformă locul într-un cosy şi stilish.

Locuinţa se închiriază pentrz puţin peste 3.300 de euro, cu toate cheltuielile pentru utilităţi incluse.

Fotografii: Jonas Berg pentru Stadshem.se

Share This Post!