How to. Cum să creezi un design modern, contemporan

Inspiration - DesignTherapy

Stilul modern sau contemporan a fost greșit asimilat cu un stil rece, impersonal, mai degrabă asemănat interioarelor spitalelor (private, nu cele de stat, vechi, evident). Este un stil care se potrivește mănușă celor organizați, celor care nu colecționează suveniruri mărunte și felurite din toate locurile prin care au trecut, celor cărora nu le plac texturile complicate și detaliile dantelate, preferând linii simple, curate. Pare un stil restrictiv? Nu este deloc.

Coco Lapine design

Forma în stilul contemporan

Planete Deco fr

Stilul modern combină linii simple, texturi și suprafețe fine, cu elemente care dau un aer sofisticat și totuși confortabil. Este un stil curat, în care vom regăsi textile de o calitate superioară, materiale naturale, lemn, metal. Toate acestea se îmbină subtil, dând întregului spațiu un look aparte.

Culoarea în stilul contemporan

revistaad es

Culorile folosite în stilul contemporan sunt alb, negru, tonurile neutre. Dar acest lucru nu înseamnă că vei avea un interior monocrom. Poți folosi piese metalice pentru a da culoare – de exemplu obiecte de iluminat sau decorațiuni din alamă, bronz – sau poți folosi accente de culoare. O canapea albastru marin, un fotoliu de piele roșie, un tablou oversized cu o operă de artă contemporană sunt doar câteva idei. Ferestrele de asemenea pot fi vopsite în culori tari, însă, în acest caz, mobilierul rămâne în culori neutre.

Mobilierul în stilul contemporan

Așa cum spuneam, tendința este una minimalistă. Însă obiectele de mobilier sunt foarte bine puse în valoare. Accesoriile, decorațiunile sunt puține la număr. Se merge pe forme geometrice cu linii drepte, însă pe alocuri își găsesc loc și formele mai fluide. Corpurile de iluminat sunt simple, uneori dau senzația de nud, multe fiind lipside de abajururi sau cu abajururi metalice, cu forme geometrice. Se lasă loc chiar și detaliilor structurale, cum ar fi burlane, țevi, cărămidă, care rămân la vedere. Dar nu în mod exagerat, pentru că atunci vom ajunge la un decor industrial. Tot modern și el, dar un pic altceva.

TheUltraLinx com

Restoration Hardware

desiretoinspire net

De unde cumpărăm?

Din fericire, piața este în continuă expansiune. Așa că găsim cam orice și la noi. Prețurile variază în funcție de furnizor și de producător, evident, de aceea este bine să ne stabilim un buget cât mai realist atunci când vrem să redecorăm sau să amenajăm de la zero. Recomand investiții mai serioase în piesele de mobilier versatile și cu o durată de viață mai mare, cum ar fi canapeaua, patul, mobilierul de bucătărie sau de baie. De asemenea, merită investit într-o piesă de decor precum un tablou, în textile de calitate, într-un birou confortabil și practic. Dar să trecem la fapte!

Mi-a plăcut această canapea. Este un pic între stiluri, dar se integrează bine și într-un decor contemporan atât timp cât este înconjurată de piesele potrivite. O găsești la Somproduct.ro și costă 4.374 lei.

Canapea NOi 200 Somproduct

Sau mai avem și alte variante, tot de la Somproduct, de fotolii și de canapele:

La The Home găsim o mulțime de corpuri de iluminat, cu prețuri pornind de la 259 lei:

La BoConcept găsești paturi, comode, noptiere în acest stil:

BoConcept

Sper că v-au plăcut aceste idei. Dacă vreți să experimentați și alte stiluri, iată aici idei pentru stilul eclectic, stilul boho, vintage sau decoruri în stil art deco.

Share This Post!