9+ piese de moblier și decorațiuni din ratan pe care trebuie să le ai

Inspiration - DesignTherapy

Multă vreme și pe nedrept asociat exclusiv cu mobilierul de grădină, ratanul își găsește tot mai des și mai mult loc în amenajările interioare de azi. Dincolo de aspectul său estetic, ratanul este un material durabil și rezistent, ceea ce îl face potrivit pentru mobilierul de interior. Rezistă la uzură cu brio, ceea ce-l face o opțiune perfectă pentru utilizarea zilnică. În plus, se combină grozav cu o varietate de materiale, cum ar fi lemnul, metalul sau țesăturile. Această versatilitate îl face potrivit pentru a fi integrat în diverse configurații de design interior. Așa că am selectat câteva piese de mobilier, accesorii și decorațiuni care pot aduce un super upgrade casei tale, fără prea mult efort.

Ratanul poate fi prelucrat în diverse forme și modele, permițându-i să se potrivească diferitelor stiluri de design interior. Poate fi utilizat într-un design minimalist sau într-unul tradițional, adăugând o notă de eleganță și exotism în orice decor. Dar să nu vă povestesc prea multe, mai bine vă arăt.

Canapea și fotolii din ratan

Alege o canapea din ratan și lemn, realizată manual din materiale sustenabile, care combină aerul de vacanță cu designul modern. 

Practică atât într-un hol generos sau în camera de zi, dar poate fi și un element decorativ în dormitor, la capătul patului sau chiar pe o terasă amenajată special pentru seri romantice.

Cu fotoliile este chiar mai simplu, pentru că pot fi integrate cam în orice combinație. Le recomand mai ales pentru un colț destinat relaxării, cititului de exemplu sau lângă o măsuță pentru machiaj. Vine la pachet cu zen garantat.

O găsești la NaturaLiving.ro
Îl găsești la Nordashop.ro
Disponibil la NaturaLiving.ro

Corpuri de iluminat din ratan

Corpurile de iluminat din ratan completează decorul și aduc un plus de căldură, indiferent unde le vei așeza: lângă pat/fotoliu ca sursă suplimentară de iluminat,  în camera de zi pentru o lumină difuză în serile liniștite sau într-o bucătărie pentru a da un aer rustic amenajării.

Le găsești pe Nordashop.ro
De luat de pe TheHome.ro

Diferite obiecte din ratan, rupte din… Instagram

Nu glumesc. Dau grozav în pozele de pe Instagram. Dacă te pasionează aceste rețele de socializare. Însă sunt absolut fabuloase și dacă nu vor ajunge într-un moodboard. Fie că vorbim de tăvi, de oglinzi, de carafe care au un suport de ratan sau de coșuri pentru accesoriile din baie, prosoape sau păturile pufoase din dormitor, chiar arată tare bine.

Eu vă recomand să folosiți aceste coșuri și pentru a păstra cărțile pe care le citiți pe terasă sau în loc să le țineți pe noptieră.

De la The Home

Mobilier și accesorii din ratan pentru dormitor

Tăblii de pat, noptiere, comode, oglinzi, coșuri – toate se potrivesc unui dormitor care primește astfel un aer de vacanță. Ratanul are o frumusețe naturală și adaugă o notă de căldură și autenticitate într-un interior. Textura sa fibrată și nuanțele naturale ale tulpinii de palmier oferă un aspect deosebit, dar mai ales plăcut ochiului. Iar dormitorul este pentru relaxare, nu-i așa?

Via The Home
Tot de la The Home

De altfel, la The Home am găsit cea mai variată ofertă de tăblii pentru pat din ratan. Superbe modele, toate stilurile pe care vi le imaginați, decente ca preț. Vă las câteva exemple, dar sunt aproape 50 de modele. 

Iar pentru inspirație și shopping therapy vă recomand și Norda Shop + NaturaLiving.ro. La cei din urmă veți găsi nenumărate variante de mobilier din fibre naturale. La Norda veți găsi o mulțime de branduri nordice. 

Dacă v-a plăcut ce ați citit mai sus, iată ce cred că v-ar surprinde la fel de plăcut: Back to nature. Cât de frumoasă este această locuință! 

Ah și să nu uit de: Casa în care te simţi mereu în vacanţă

Share This Post!